HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Temmuz 2017 Perşembe - 13:36

Dünya gençleri Bergama'da buluştu

1985 yılında Ankara’da kurulan ve Uluslararası Gönüllü Gençlik kampları ile çok sayıda projeye imza atan Gençlik Servisleri Mekrezi (GSM), Fransa, Çin, İspanya, Meksika, Kore, Sırbistan gibi birçok ülkeden gençleri UNESCO Dünya Mirası Bergama’da buluşturdu.

Dünya gençleri Bergama da buluştu

Kurulduğu günden bu yana gençleri toplumun kaynağı ve dinamik kesimi olarak kabul eden ve gençlerin kişisel sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak adına Uluslararası Gönüllü Gençlik kampları düzenleyen Gençlik Servisleri Merkezi (GSM) dünya gençlerini Bergama’da buluşturarak güzel bir projeye imza attı.

Bergama Belediyesi’nin desteği ile Zafer Mahallesi’nde Eski Hastane arkasında bulunan alanda çalışma yapan GSM üyeleri ağaçlandırma ve boyama çalışmaları gerçekleştirdikleri alanı yeşil alan ve park yaparak kente kazandırdılar.

YÜZLERCE GENCİ TÜRKİYE’DE AĞIRLIYORUZ

Proje ve GSM’ye konusunda bilgiler veren Gençlik Servisleri Merkezi proje sorumlusu Ersever Baş, Uluslararası Gençlik Kampları’nın 1988’den bu yana GSM tarafından organize edildiğini ve bu kampların tamamen turistik amaca yönelik olmadığını belirtti. Baş, “ 1947-1948 yılında İkinci Dünya Savaşı yıllarında Almanya ve Fransa arasında yapılan anlaşmaya göre her iki ülke birbirine gençlerini gönderiyorlar ve dünya barışı sürecini gençler aracılığıyla başlatıyorlar. Ve gençler gittikleri yerlerde okulları, hastaneleri onararak hem kente kazandırıyorlar hem de yaşama aktif katılım sağlıyorlar. Türkiye’de bu çalışmaya 1987’de dahil oluyor ve o tarihten bu yana yüzlerce genç yurt dışına gidiyor ve yüzlerce genci de Türkiye’de ağırlıyoruz.” diye konuştu.

BERGAMA’YI TERCİH ETME NEDENİMİZ UNESCO

Kampın temel amacının bir kente ve insanlara faydalı olabilmek adına organize edilmiş bir ortam olduğunu da dile getiren Ersever Baş, “Bergama’da bulunma amacımı buraya bir park kazandırmaktı. Bu konuda Bergama Belediyesi’nin de desteği ile bunu başardık. Bergama’yı seçme amacımız UNESCO-CCIVS (Coordinating Committee for International Voluntary Services) üyesiyiz. Ve Bergama 2014 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası bir şehir. Burada görülmesi gereken bir tarih var. İkinci neden ise Bergama Belediyesi’nin bize sonsuz destek sağlaması oldu. Yaklaşık beş yıldır Bergama’da kamp yapıyoruz ve ilerleyen süreçte de yapmayı planlıyoruz. Bu çocuk parkını Bergama’ya kazandırmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

BERGAMALILARA TEŞEKKÜR

Sıcak hava koşullarında çalıştıkları süre zarfında Bergamalıların ilgisinden ve desteğinden duydukları memnuniyeti dile getiren Ersever Baş, “ Çalışmalarımızı sürdürürken bizlere soğuk su getiren, meyve getiren ve yardım etmek talebinde bulunan birçok genç ve yetişkin arkadaşımız oldu. Çarşıda dolaştığımız zamanlarda da bizlere yardımcı olabilmek adına ellerinden geleni yaptılar. Tüm Bergamalılara sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

Güney Kore’den projeye katılan 23 yaşındaki Minji ise, “Başka bir ülkede çocuk parkı yapmak hayalimdi. Güney Kore ve Türkiye’nin kardeş ülke olmasından dolayı burası benim için çok özel bir yer. Fakat Türk kültürüne ilişkin yeteri kadar Bilgi Güney Kore’de bize verilmiyor. Bu açıdan Bergama’yı hem tarihi hem de kültürel açıdan tanımaktan dolayı mutluyum. Bergama Belediyesi’nin bu projeyi desteklemesinden ve projeyi birlikte yaşama geçirmek oldukça sevindirici” diye konuştu.

 

 
İş kazasında yaralanan İzmirli genç tedavi için Almanya'da
 
Pınar Karşıyaka'da yaprak dökümü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'ta can dostlar susuz kalmayacak
Selçuk Belediyesi önemli bir duyarlılığa daha imza attı. Sıcak havalarda ...
İzmir birincisinden Başkan Selvitopu'na ziyaret
Karabağlar’da oturan ve bu yılki üniversite sınavında derece yaparak Türkiye ...
Ödemiş Belediyesi’nin acı günü
Ödemiş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde görev yapan Atalay Demir geçirdiği ...
 
Gaziemirli çocukların mavi mutluluğu
Yazın tatil yapamayan Gaziemirli çocuklar, belediyenin hayata geçirdiği ...
Buca'nın kursları hem 'iş' hem 'güzellik' kazandırdı: Ünü yurt dışına taştı!
Buca Belediyesi’nin beceri ve meslek kursları kadınlara iş imkanı ve ücretsiz ...
Karşıyakalı minik sporcular moral depoladı
Karşıyakalı gençleri ve çocukları spora yönlendirmek için farklı branşlarda ...
 
İZSU'dan 9 ilçede kuyu harekatı: Can suyu olacak
İZSU, su sıkıntısı çeken yerlerde açtığı yeni kuyularla "can suyu" olmaya ...
Konak'ta temizlik harekatı
Çevreyi koruyarak insan sağlığını da korumayı amaçlayan Konak Belediyesi, ...
Ödemiş'te çocukların oyun keyfi
Kent merkezinde yenilenen oyun grupları çocuklar tarafından çok ilgi görüyor. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva