HABERLER>YAŞAM
10 Ağustos 2020 Pazartesi - 10:17

Dünün “lastik kız”ı bugünün emlak danışmanı!

Yasemin Evcim, 90’ların ortasında hafta içi her gün gece yarısı televizyonda gece jimnastiği yapmaya başlardı. “Lastik kız” diye de anılan Evcim, evlendikten sonra mesleği bıraktı. Şimdilerde Fransa-Türkiye hattında emlak danışmanlığı yapıyor.

Dünün “lastik kız”ı bugünün emlak danışmanı!

80’lerde “Dirty Dancing” ve “Flashdance” tüm dünyada en çok konuşulan filmlerdendi… Dans edebilmek ve fit bir vücuda sahip olmak dönemin görsel dünyasında önemliydi. Bundan ilham alan Türk sinemacılar da 1989’da başrollerini Yaşar Alptekin ve Yasemin Evcim’in paylaştığı “Lambada Gençlik Fırtınası” yapımını seyirci ile buluşturdu. Evcim, o sıralar aslında başarılı bir artistik jimnastik sporcusuydu.
Kuzeni Coşkun Evcim’in teşvikiyle dansçıların yer aldığı festivallere ve yarışmalara katılıyordu. Bu sayede de belli bir seviyeye gelmişti. O dönem “lastik kız” diye anılan Evcim, TRT 1’de özel günlerde dans etmeye başladı. Ama asıl ismini duyurması özel televizyonların açılmasıyla oldu ve 91 yılının sonunda “Yasemin’le Gece Jimnastiği” programı başladı. Evcim, programı şöyle anlatıyor: “Birkaç örnek çekim yaptık, baktık güzel oluyor başladık. Müzikleri, kıyafetleri ben seçtim, koreografileri yaptım. O zaman televizyonlarda büyük bütçeler yoktu. Her şeye ben koşturuyordum. Kendim olmayan seçimler bana uygun olmazdı.” Programın tanıtımında dönen Black Machine’in “How Gee” şarkısı ise o dönem Türkiye’deki neredeyse tüm kulüplerde çaldı.

Âşık olunca televizyonu bıraktı 

Modellik, dans ve jimnastikle kariyerini sürdüren Evcim, âşık olunca ise her şeyi bir kenara bıraktı ve 90’ların sonunda işadamı Sabri Yiğit’le evlendi. Ardından Amerika’ya taşındı ve doğum sonrası Türkiye’ye dönerek Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Evcim, ardından eşiyle 2002 yılında Fransa’ya yerleşti ve burada da Sorbonne Üniversitesi’nde Fransızca okudu.
Evcim “Çocukları hem büyüttüm hem de okudum. Onların dünya insanı olmasını istedim. İlk zamanlar zordu çocuklarla ama insan istedikten sonra her şey mümkün. Okullar bittikten sonra Fransa’da şirket kurduk, kültürel organizasyonlar yaptık. Ardından aile şirketi üst segmente hitap eden evler ve rezidanslar inşa etmeye başlayınca emlak işine geçiş yaptım. Onlara destek olmak için eğitimler aldım ve emlak danışmanı oldum. Çok seviyorum bu işi. Paris, Londra, İstanbul ve Bodrum’da yapıyorum.”
Nurperi (23) ve Misperi (26) ismindeki kızlarını dünyanın önemli üniversitelerinde okutan 52 yaşındaki Evcim, göz önünde olmak istememe nedeninin kızlarından kaynaklı olduğunu belirtti:
“Televizyondan sıkılmadım sadece çocuklarımı koruma iç güdüsüyle geri çekildim. Onların tercihlerinin olmadığı bir hayatı onlara yaşatmak istemedim. Kızlarım çok iyi okullarda okudu. Küçük kızım şef olacak. Bizim aile Arnavut’tur, yemeği çok sever. Büyük kızım da Londra’da London School of Economics’te doktora yaptı.”Hayat enerjisinin yüksek olduğunu dile getiren Evcim, insanların kendisine 35 yaşında gösterdiğini söylediğini belirtti: “Doğa ve insan aşkımdan gencim. Zorluklarla mücadele ettim. Hayattaki kırılma noktam kardeşim Evren’imin vefatıdır. Onun için her sabah mutlu uyanıyorum.”
 

Yaşamını Paris, İstanbul ve Bodrum arasında sürdüren, Keller Williams şirketinde lüks gayri menkul danışmanlığı yapan Evcim, yoga ve pilates ile hâlâ eski günlerdeki kadar dinç ve esnek. Hatta sosyal medya hesaplarından denizde jimnastik yaptığı anları da paylaşıyor ve “Esneme ve kültür fizik hareketleri önemli… Temelde jimnastikteki gibi, sürekli hareket halindeyim. Aldığım her nefes meditasyon gibi” diyor.(Hürriyet)

 
Mayıs ayı işsizlik rakamları açıklandı
 
CHP PM üyesi Nalbanoğlu'ndan MYK yorumu: İzmir'den iki kişi var! Daha ne olsun?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Spor spikeri Emre Gönlüşen hayatını kaybetti
Uzun süredir kanserle mücadele eden spor spikeri Emre Gönlüşen, hayatını kaybetti.
Sokak köpeği evsiz kadının yanında sırt üstü yattı
Beyoğlu Taksim Meydanı'nda uyuyan evsiz kadının yanında sırtüstü yatarak ...
İzmir'de azmin zaferi: 'Yaşlısın' deyip dershaneye almadılar ama o pes etmedi!
İzmir'de yaşayan Ebru Kaynar (50), yaşı gerekçe gösterilerek dershaneye ...
 
Uğurtan Sayıner yetersiz beslenmeden rahatsızlandı
Türk sinema ve tiyatrosunun usta sanatçılarından Uğurtan Sayıner, dün ...
Üniversite adaylarına tercih işlemleriyle ilgili tavsiyeler
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanması sonrası ...
Üstün Asutay son yolculuğuna uğurlandı
Oyuncu Üstün Asutay, Bakırköy Amine Hatun Camii'nde düzenlenen törenle ...
 
Başkan Soyer çağrıya yanıt verdi: Sanatçımız emin ellerde!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde oturan 76 yaşındaki sanatçı Uğurtan Sayıner, ...
Evden çalışanlar daha mutlu çıktı!
Evde kaldığımız süreçte değişen çalışma düzenin incelendiği araştırmadan ...
Babası suç duyurusunda bulunmuştu: Kızı nikah kıymasını istedi!
Babası Av. Senih Özay’ın Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva