HABERLER>EKONOMİ
6 Eylül 2016 Salı - 18:40

DTO Meclis raporu: Stand-by önerisi ve Pekdaş’a teşekkür

Kıyı Emniyet İl Müdürü Melih Yılmaz, kruvaziyerlerin römorkör hizmeti alma zorunluluğunun kaldırılması gerektiğini ve Körfez’in stand-by (hazırda) bekleme pozisyonuna geçmesi gerektiğini söyledi. Başkan Öztürk de limandaki son gelişme nedeniyle Konak Belediye Başkanı Pekdaş’a teşekkür etti.

DTO Meclis raporu: Stand-by önerisi ve Pekdaş’a teşekkür

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Ağustos ayı meclis toplantısı, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle 1 hafta gecikmeli gerçekleştirildi. Meclisin konuğu, Kıyı Emniyeti İzmir İl Müdürü Melih Yılmaz oldu.

KÖRFEZ HAZIRDA BEKLEME POZİSYONUNDA OLACAK
Mecliste konuşan Kıyı Emniyeti İl Müdürü Yılmaz, römorkörler zorunluluğunun kaldırılmasının özellikle kruvaziyer turizminde sevince neden olduğunu söyledi. 



Bu sevincin turizm sektörü için anlaşılır olsa bile körfez güvenliği açısından sorunlara zemin hazırlayacağını açıklayan Yılmaz, “Çünkü gemiler talep etmedikçe römorkör hizmeti alamayacaklar. Ama İzmir’in havası belli. Bazen tüm motorlar çalışsa bile gemi dengede durmakta zorlanabilir ve başıboş kalabilir. Böyle bir durumda bizim gemiye varıp müdahaleye başlamamız yarım saati buluyor. Bu süre çok fazla. İstenmeyen sorunlar yaşanabilir ve ben kayıtlara girmesi için buradan herkesi uyarmak istiyorum” diye konuştu. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne gerekli yazışmaları yapacağını açıklayan Yılmaz, onay verilmesi halinde römorkörlerin körfezde stand-by (hazırda) konumunda bekleteceklerini kaydetti. Yılmaz, “Böylece acil yardım çağrısında bulunan gemiye varmamız 5-10 dakikayı bulacak. Olası olumsuzlukların da önüne geçilebilir” ifadelerini kullandı.

KAPTANLARIN İNSİYATİFİNDE
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ise emniyetin en önemli konulardan biri olduğunu açıkladı. Römorkör zorunluluğunun kaldırılmasıyla bunun kaptanların inisiyatifine kaldığını vurgulayan Öztürk, “Ama bugün Karayipler ve önemli limanlarda römorkör hizmeti zorunlu değil. Biz de gerekirse bir komisyon kurup dünya üzerindeki limanlarda kruvaziyerlere verilen römorkör hizmetlerini yakından inceleyelim. Römorkör konusunda dünya limanları nasıl haretet ediyor bakalım” diye konuştu.

KONAK BELEDİYESİ VE ÖİB’YE TEŞEKKÜR
Kruvaziyer turizminde Konak Belediyesi ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı arasındaki olumlu havanını kentte yüzleri güldürdüğünü belirten Başkan Öztürk, geçtiğimiz süreçte sitem ettiği Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a da ılımlı yaklaşımından dolayı teşekkür etti.

İstanbul’da Galataport projesinin başlandığını ve yılda 3 milyon kruvaziyer yolcuya ev sahipliği yapacağını kaydeden Öztürk ,“İzmir olarak İstanbul ile rakip değiliz. Aksine bu iki şehir kruvaziyer turizmi için birbirini tamamlıyor. Ancak İstanbul’da bu adımlar atılırken, İzmir Alsancak Limanı’nda imar planı tartışmalarını geride bırakmanın zamanı geldi geçiyor. Bu konuda olumlu bir hava oluştu. 15 Temmuz sonrası ülkemizde yaşanan birlik ve uzlaşma ruhu, İzmir Limanı’na da yansıdı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile Konak Belediyesi, imar planlarına son şeklini vermek için görüşeceklerini açıkladılar. Hızlı ve yapıcı yaklaşımından dolayı Konak Belediye Başkanı Sayın Sema Pekdaş ve ÖİB yetkilerine teşekkür ediyorum. Bir an önce modern terminal binası, daha fazla geminin yanaşacağı parmak iskeleler ve yolcuların liman sahasına girmeden terminale ulaşacağı körük sistemi yatırımlarına başlamamız gerekiyor. Bu yatırımlar sonucunda kruvaziyer gemilerinin rotasında İstanbul ile beraber İzmir de önemli bir uğrak noktası haline gelecektir” diye konuştu.

 
AK Parti'yi yasa boğan ölüm!
 
TSK açıkladı... IŞİD saldırısı: 3 şehit, 4 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Petkim'de flaş gelişme: Önemli isim istifa etti
Petkim Petrokimya Holding AŞ (PETKİM) tarafından, şirketin Yönetim Kurulu ...
Kredi faizleri düşecek mi?
Başbakan Yardımcısı Canikli, "Mevduat faizleri düşmeden kredi faizlerinde ...
'2.Becker Karar Ver'e EGİAD desteği
Bornova Becker Spor Kulübü Başkanı Volkan Kebir ve Yönetim Kurulu Üyesi ...
 
Demir-çelik devlerine şok soruşturma!
Rekabet Kurulu, aralarında Kardemir'in de bulunduğu bir çok demir çelik ...
Merkez Bankası'ndan kritik likidite hamlesi!
Merkez Bankası, Türk lirası zorunlu karşılık oranlarını tüm vade dilimlerinde ...
Gazprom'dan Türk Akımı açıklaması
Rus enerji şirketi Gazprom tarafından, Türk Akımı projesi için verilen ...
 
Flaş gelişme: O holding TMSF'ye devredildi
Kayseri'de Boydak Holding, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ...
Egeli balıkçılar okyanusa açıldı!
Atlas Okyanusuna kıyısı bulunan Afrika ülkesi Moritanya'da avcılık yapan ...
Denizciler mutlu: 'Birlik ruhu' İzmir Limanı'nın da önünü açtı!
Denizciler, imar planlarına yönelik sorunları çözmek için Konak Belediye ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva