HABERLER>İŞ DÜNYASI
11 Nisan 2018 Çarşamba - 11:07

DTO Başkanı Öztürk: Denizcilikte ustalık dönemindeyiz!

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen seçimde güven tazeleyerek yeniden göreve gelmesi sonrasında, “5 yılık görev süremde baştaki Yusuf’la şimdi olan farklı. Şimdi daha ustayım” dedi.

DTO Başkanı Öztürk: Denizcilikte ustalık dönemindeyiz!

EGEDESONSÖZ- Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan Öztürk sektöre ilişkin birbirinden önemli açıklamalarda bulunurken İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) yaşanan seçim heyecanına da değindi.

İzmir’in denizci bir şehir olduğunu vurgulayan Öztürk, denizcilik üzerinden gerçekleşen çalışmalar hakkında konuştu.  Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen oda seçiminde yeniden seçilen ve güven tazeleyen Öztürk, “5 yılık görev süremde baştaki Yusuf’la şimdi olan farklı. Şimdi daha ustayım” dedi.

YAYININ TAMAMI İÇİN:

İSTER İSTEMEZ KÖRLÜKLER BAŞLIYOR
İZTO seçimleri üzerinden açıklama yapan Öztürk, “İzmir Ticaret Odası’ndaki seçimler bizi gerçekten ilgilendiriyor. 26 senelik bir başkan var. Çok özel işler yapmış, bugüne kadar odanın gelişmesinde hakkı olan birisi. Ortak noktamız olan kruvaziyere kimsenin eliyle dokunmadığı dönemlerde ticaret odası başının üstünde taşıdı.  Kendimde bile hissediyorum. 5 yılık görev süremde baştaki Yusuf’la şimdi olan farklı. Şimdi daha ustayım. Ama emin olun ki körlükler başladı. İster istemez başlıyor. Koltuğa çok fazla sarılıp kalmamak lazım. Ama tecrübeleri aktarmak, yeni nesillere yardımcı olmak gayesiyle çalışmak lazım” dedi.

SEVİNDİRİCİ OLAN ENDER AĞABEY’İN, IŞINSU HANIM’IN GÖREVİNİN BAŞINDA OLMASIDIR
Öztürk, “Herkes kruvaziyer gemi gelsin diye ağzını açtı bekler duruma geldi. İzmir için var olması gereken şeylerde kimin nerede oturduğu önemli değil. İki adaya da başarılar diliyorum. İkisi de çok değerli insanlar. Hakkı olan neyse, üye gereken cevabı verecektir. Sevindirici tarafı Ender Ağabey’in görevinin başında olması, Işınsu Hanım’ın görevinin başında olmasıdır. Bu da İzmir’in meslek kuruluşları açısından ne kadar verimli çalıştığını gösteriyor” diye konuştu.

BANA GÖRE İYİ BİR DEĞİŞİM VAR, MUTLUYUM.
Türkiye’deki yeni dönemi değerlendiren Öztürk, İzmir’deki değişim için de konuştu. Özellikle denizdeki canlılığın artmasına parantez açan Öztürk, “Türkiye eski Türkiye değil. Çağ eski çağ değil. Bana göre iyi bir değişim var. Mutluyum. Ben olsam kıskanırım. Öncelikle çok güzel bir yüreğimiz var. 15 Temmuz’da en önemli şey yüreğimizdi. Tankın önüne çıkan teyzelerdi. Bunu başka ülkelerde göremezsiniz. İzmir de eski İzmir değil. Girişteki o koku gitmiş vaziyette. Canlılık artmış bir vaziyette. Bu suyun kalitesiyle alakalı bir durum. Bu körfez projesiyle daha iyi sonuçlara varacağını düşünüyorum” dedi.

KEŞKE BİR TANE DAHA ARKAS OLSA
Sektöre ilişkin önemli mesajlar veren Öztürk, Arkas Holding’in önemine değindi. Öztürk, “Keşke bir tane daha Lucien Arkas olsa. Sayın Arkas bana göre son derece milliyetçi… Bir Levanten ama bir Türk vatandaşı o. Birçok Türk’ten çok daha Türk. Gemilerin arkasında İzmir yazar tüm gemilerde Türk bayrağı vardır. Bir takım Türk gemileri bayrağını yabancı olarak asar. Arkas’ta hepsi Türk bayraklıdır. Yatırım yapmaya doymayan, istihdam yaratmaya doymayan bir Arkas’tır. Onun için bir tane daha olsa diyorum. Yolu açık olsun. Bizim sektörümüzde kendisine saygı duyuyoruz” diye konuştu.  

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞARILI AMA SADECE ULAŞIMDA KALMAMALI
Yerel yönetimlerin önemine vurgu yapan Öztürk, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin denizcilik özelinde yürüttüğü çalışmaları olumlu bulduğunu söyledi. Öztürk, “İzmir bir deniz şehri. Bunu tartışmanın bir anlamı yok. Türkiye’nin en iyi vapurları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde. Halk denizi sevdi. Halkın entegrasyonunu sağlama noktasında İzmir Büyükşehir Belediyesi çok başarılı. Ara sıra aksaklıklar olabilir. Amaç önemli. Şu ana kadar aldıkları yol da önemlidir. Yerelde denizcilik çalışmalara bakıldığında sadece ulaşımda kalmamalı” ifadelerini kullandı.

 
Konak'ta büyük proje yola çıkıyor!
 
Tuğçe Kazaz yine gündemde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı Ticaret Odası'nda yeniden Olgun dönemi
Bir hafta önce listesi vize alan TTO Başkanı Abdulvahap Olgun dün İlçe ...
Başkan Nasır'dan İZTO seçimleri değerlendirmesi: İzmir için yeni bir sayfa açılacak!
Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı ve İZTO 67 - İnşaat Yapım ve ...
İzmir'de seçim kuyruğu: Akın ettiler!
İzmir Ticaret Odası seçimlerinin ilk aşaması olan meclis üyeleri ve komite ...
 
İzmirli denizcilerin başkanı belli oldu!
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi seçimleri sonuçlandı. Yönetim Kurulu ...
İnşaat sektöründen Özgener'e büyük destek!
İzmir Ticaret Odası Başkan Adayı Mahmut Özgener ve Müteahhitler Federasyon ...
MARBLE Fuarı’na 'alım heyeti' dopingi
Fuarda 12 ülkeden gelen 40 ithalatçı firma ile Türk firmaları 500’ün üzerinde ...
 
İZTO Başkan adayı Özgener: Kentin kaderini birlikte belirleyelim
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, Mardinliler Federasyonu’nun ...
Yorgancılar: Ekonomide mucize gerçekleşti
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
O meclis üyesi konuştu: Ekrem Bey metal yorgunu!
İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Halıcılar-Yer Döşemeciler Derneği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva