HABERLER>POLİTİKA
23 Ocak 2021 Cumartesi - 08:29

DSP'den sürpriz seçim açıklaması: Menemen'de ibre bizden yana!

2024'de yapılması planlanan yerel seçimlerde İzmir'de hedeflerinin 30 ilçeyi de kazanmak olduğunu belirten Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir İl Başkanı Hüseyin Kireç, başkanvekilliği seçimi sonrası Menemen ile ilgili iddialı konuştu. Kireç, "Kiraz ilçesinde geçtiğimiz seçimlerde ufak bir farkla kaybetmiştik. Tüm ilçelerimizde adaylarımızı çıkaracağız ve kazanmak içinde var gücümüzle çalışacağız. Şu an Menemen'de ibre bizden yana mesela. Bir seçime girdiğimiz zaman, tulum sıyıracağız şu anki adayımız ile" ifadelerini kullandı.

DSP den sürpriz seçim açıklaması: Menemen de ibre bizden yana!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - 2018 yılında, Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı içinde yer almayarak tek başına seçimlere giren Demokratik Sol Parti, 2019 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muharrem İnce'yi desteklemişti.

İzmir yerelinde ise Büyükşehir ve 30 ilçede tek başına seçime giren DSP, Kiraz ilçesinde seçimi kıl payı kaybetmişti.

Erken seçim tartışmalarını ve İzmir'de yaşanan siyasi gelişmeleri Demokratik Sol Parti İzmir İl Başkanı Hüseyin Kireç gazetemize değerlendirdi. Kireç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 2 yıllık görev süresinden gelecek yerel seçimlere, ittifak ihtimallerinden Menemen Belediyesi'nde yaşanan gelişmelerin siyasi sonuçlarına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

"İZMİR'DE HALKIMIZ DSP'YE ÇOK BÜYÜK BİR İLGİ GÖSTERİYOR"
İlçe örgütlenmelerini İzmir'de tamamladıklarını belirten Kireç, CHP'den kendilerine çok sayıda geçiş olduğunu belirtti. Kireç, "Demokratik Sol Parti İzmir İl Başkanlığı, İzmir'de bütün ilçelerde seçime girme hakkına sahip durumdadır. Şu an çok fazla üye hareketliliği var. İzmir'de DSP'ye halkımız çok büyük bir ilgi teveccüh gösteriyor. Partilerde yaşanan ikiyüzlü siyaset anlayışı, halkta bir tepkiye yol açtı. Türkiye bu zamana kadar bir iktidar ile yönetiliyor ancak ortada maalesef ki bir tablo var. Yönetenlerin karşısında iyi bir muhalefet sergilenemediği için, muhalefette ülkenin geldiği durumda aynı oranda kusur sahibidir. Bunun için halkımız bize her gittiğimiz yerde, 'sizin iktidarınızı özledik, çiftçimiz ürününe mahsulüne en fazla değeri sizin iktidarınız döneminde aldı, mazotu biz o dönem 1 TL'den alıyorduk' diyorlar. Başka partilerden de bizim partimize çok sayıda geçişler mevcut. Türkiye'de akli selim olan herkes, DSP'nin tüzük programının bu ülke için ve davranışının. Halk gitmiş Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerine oy vermiş, ama hiç onalar sorulmadan 15 milletvekilini başka bir partiye transfer ediyorlar. Sen bunu irada sahibine sordun mu? Halk bunları görmüş ve çok büyük üzüntü duymuş. Bu nedenle bize Cumhuriyet Halk Partisi'nden çok büyük bir geçiş var" diye konuştu.

MENEMEN’DE TULUM SIYIRACAĞIZ
Menemen’de Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından başkanvekilliği seçiminde yaşananlar sebebiyle CHP’nin büyük tepki aldığını belirten Kireç, "Bütün ilçelerde belediyeyi almak ilk hedefimiz. Bütün ilçelerde de bunun için çalışıyoruz. Kiraz ilçesini de geçtiğimiz seçimlerde ufak bir farkla kaybetmiştik. Tüm ilçelerimizde adaylarımızı çıkartacağız ve kazanmak içinde var gücümüzle çalışacağız. Şu an Menemen'de ibre bizden yana mesela. Bir seçime girdiğimiz zaman, tulum sıyıracağız şu anki adayımız ile. Halk, şu an DSP'yi bir Menemen'in aydınlığa açılacak kapısı olarak görüyorlar ve bize geliyorlar" dedi.

ASKIDA FATURA’YA ELEŞTİRİ: VARSA GERÇEK NİYETİNİZ BELEDİYE BÜTÇESİNDEN ÖDEYİN BORÇLARI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in performansını değerlendiren Kireç, İzmir'in iyi yönetilmediğini söyledi. Kireç, "İzmir'de, bir metropolde olmaması gereken tüm problemleri yaşıyoruz. Altyapı yetersizliği var. Yağmur yağdığı zaman her taraf sel altında…  Düzensiz bir dere ıslahları söz konusu. Trafik ve otopark problemi büyük bir çile. Sahilde boydan boya otopark alanları atıl bir şekilde duruyor, değerlendirilmiyor. Aylık abone karşılığı orada oturan kişilere verilmiş park yerleri.  Kişi arabasını alıyor, sabah işine gidiyor, 50 kişilik otoparkta 10 tane araba bile kalmıyor akşama kadar.  Büyükşehir Belediyesi dünya kadar eleman istihdam ediyor. Bir kişinin 2 kişinin yapacağı işi 5 kişi yapıyor. Al elemanı oraya yerleştir, günün içerisindeki  otopark problemini azaltmak için müşteri al oraya. Belediyeye de ek gelir olur. Verimli şekilde kullanılmıyor imkanlar… Tamam, üretici birliklerine destek veriliyor ancak toplumdan baya bir tepki alıyor. Üretici birliğinden 3 TL'den alınıyor ancak, sıradan piyasadaki işletmeci de 3 TL'den alıyor. Bugün baktığınızda askıda su faturası olayı var mesela. Biz bunu tasnif etmiyoruz.  Varsa gerçekten niyetiniz, belediye bütçesinden öde borçlarını. Allah’ın suyu… Belediye bütçesinden spor kulüplerini yöneten İZVAK'a 18 milyon TL aktarılıyor, bugün halkı zorlayan su bedeli 1 milyon 350 bin TL…  Halkın durumu ortada…” dedi.

BÜYÜKŞEHİR KORONA AŞISI GETİRSİN
Aşı konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin harekete geçmesi gerektiğini söyleyen Başkan Kireç, “İzmir yerelinde bu koronavirüs mücadele kapsamında Büyükşehir Belediyesi'nin ve yerel yönetimlerin burada  halkın lehine olabilecek konuda aşı getirmelerini talep ediyoruz. Sağlık daire başkanlığı var. Getirsinler hizmeti görelim" dedi.

İZMİR’DE BAŞARILI İLÇE BELEDİYESİ YOK
İzmir'de ilçe belediye başkanlarının performansını değerlendiren Hüseyin Kireç, hiçbir ilçe belediye başkanını başarılı bulmadığını belirtti. Kireç, "İzmir'de hiçbir belediyeyi başarılı bulmuyoruz. İzmir'de her yerde, her belediyeden bize olumsuz bir dönüş oluyor. Uygulamalarda belediyeciliğe yakışmayan durumlar ve dönüşler oluyor. Geçenlerde Selçuk Belediyesi, koronavirüs salgını başladığında bir karar almıştı. Selçuk'un sebze meyve ihtiyacını karşılayan Tireli pazarcıları pazara almama kararı almıştı.  Hemen Tire ilçe başkanımız aradı bizi. 250'ye yakın üreticinin orada tezgâh açtığını söyledi bize. Ki bu kişilerin hepsi üretici insanlar.  Biz de Tire Pazarcılar Odası başkanı ile gittik, başkan yardımcısı ile görüştük. Ertesi hafta ise aldığı karar ile yeniden açmaya karar verdi pazar yerlerini. Yani bizler hem yerel de, hem de genelde ülkeyi yönetecek kadrolara sahibiz. Ülkemiz ve halkımız çok biliyor" diye konuştu.

CHP İLE NEDEN BİR İTTİFAK OLMASIN Kİ?
Gelecek seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi ile ittifak olunup olunmayacağı konusunda da konuşan Hüseyin Kireç, "İzmir'de CHP ile neden bir ittifak olmasın ki? Biz beraber yönetelim diyoruz. Gelin birlikte yönetelim diyoruz ama bize 'siz partinizi kapatıp öyle gelin' dendiği zaman olmaz. Biz bir siyasi partiyiz. Demokrat Parti 1985 yılında kurulmuş bir parti. Cumhuriyet Halk Partisi ise 1992 yılında kuruldu. Bize kapatıp gelin deme sebepleri saltanatı sabitleştirmek için. O zaman DSP olacak mı? Ülkede Demokratik Sol Parti halkın güven duyduğu bir partidir. Biz halkın sigortasıyız. Halk bunu biliyor. Şu an tepkiler bize dönüyor. Sol seçmen nereye oy atacak? Biz sol partiyiz. Halk kurtarıcı olarak gelip bize oy atacak ve bizi yine iktidara taşıyacak bu halk. Bu tabloda yine iktidara taşıyacak bizi" dedi.

İNSANLARIN KÜLTÜRLERİNİ KORUMAK LAZIM
İzmir'de halkın menfaatine olan konularda muhalefet yapılmadığını belirten Kireç, "Ben İzmir'de halkın menfaatine olabilecek konularda çok ciddi bir muhalefet yapılmıyor. Kentsel dönüşüm olayında biz bunu gördük. Gittik ve biz bunu gördük. Hadi çıkıp dile getirsin biri. Biz bunu dile getirmeye kalktık, mesajlar geliyor bize alınıyorlarmış, bizde sol partiymişiz niye yıpratıyormuşuz  gibi… Burada mağdur var. Vatandaş bize demiş ki gelin biz burada mağduruz, sesimizi duyuramıyoruz. Ben bu vatandaşlar ile Atatürk Meydanı'nda bir açıklama yapacağım.  Bu tür dönüşümleri yaparken oradaki insanların kültürlerini korumak lazım" ifadelerini kullandı.

 
Muhittin AKBEL yazdı... Silahlı şiddet, bu anlayışla bitmez
 
Hava soğudu, balık fiyatları tavan yaptı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aç tavuk 23 Ocak 2021 Cumartesi 17:15

Burası buğday ambarı değil.

Yorumu oyla      2      3  
Muhittin Topalak 23 Ocak 2021 Cumartesi 17:02

Yav hee hee

Yorumu oyla      2      3  
Metin Eriş 23 Ocak 2021 Cumartesi 16:19

Sen anca kasaplık yapabilirsin. Tulum sıyırmak falan neyin kafası.

Yorumu oyla      2      3  
gazo 23 Ocak 2021 Cumartesi 14:31

siz neyin kafasını yaşıyorsunuz?Bülent Ecevit sizi partiden sopayla kovardı.

Yorumu oyla      6      3  
Mehmet karacaoğlu 23 Ocak 2021 Cumartesi 14:20

Çok güzel yazmışsın başkanım teşekkür ederim dsp Toroslar ilçe başkanlığı mersin

Yorumu oyla      3      6  
Sezaı 23 Ocak 2021 Cumartesi 11:51

Acilen siyaset bu beyefendiyi bırakmadan,beyefendi siyaseti bırakmalı.Kiraz ilçesi için yaptığı yorumu inanın ki 10 yaşında haberleri izleyen çocuk yapmaz.Rahmetli Salim bey bağımsız dahi seçime girse aynı oranı alacaktı, kaldı ki seçilseydi 1 hafta sonra chp geri donecekti

Yorumu oyla      7      3  
Komedi 23 Ocak 2021 Cumartesi 10:54

Bugün de güldük eğlendik.

Yorumu oyla      8      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Selçuk: Kapsamlı bir telafi programına hazırlanıyoruz
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yarıyıl tatilinin sona ereceği 15 Şubat'tan ...
AK Partili Miroğlu: Biden'ın Kürt olduğu öne sürülüyor
AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, ABD'nin yeni başkanı Joe Biden'ın Erivan'dan ...
'İki Bakanımız arasında herhangi bir çekişme yok'
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman ...
 
Soyer’in tarım hamlesine MHP’den eleştiri: Yeni bir buluşmuş gibi...
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehir ...
Erdoğan'dan açıklama: Yüksek faize karşıyım
Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Heyeti ile toplantıya katılan ...
Muharrem İnce'den 'mektup' değerlendirmesi
CHP eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce, milletvekilleri Mehmet Ali ...
 
Vatan Partisi'nde toplu istifa: İzmir'den de çok sayıda isim var
Vatan Partisi'nde Mehmet Bedri Gültekin'in disiplin sürecinde yaşananlara ...
Bahçeli'den erken seçim açıklaması
MHP Lideri Bahçeli "Erken seçim dayatması Türkiye’nin kaosa sürüklenme ...
CHP'de Türkmen ifadesini verdi: Böyle giderse partide kimseler kalmaz
Sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımlar sonrası bugün ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva