HABERLER>POLİTİKA
5 Kasım 2022 Cumartesi - 12:02

DSP’den Millet İttifakı’na uyarı: 6'lı masanın sol ayağı zayıf kaldı!

Bağımsız Türkiye Partisi’nin 6’lı masaya girme talebinin 14 Kasım’da görüşüleceğinin açıklanmasının ardından DSP’den “O masada biz niye yokuz?” tepkisi geldi. Genel Başkan Yardımcısı Karakülçe, “Sağ partilerin ağırlık kazanmaya başladığı 6’lı masanın sol ayağı zayıf kaldı. Kılıçdaroğlu, DSP’yi de değerlendirmeli” çağrısında bulundu.

DSP’den Millet İttifakı’na uyarı: 6 lı masanın sol ayağı zayıf kaldı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın, Millet İttifakı’na katılma talebinin 14 Kasım’da yapılacak 6’lı masa toplantısında ele alınacağı açıklandı. Bu gelişme üzerine Demokratik Sol Parti (DSP) de 6’lı masada yer alma isteğini yeniden gündeme taşıdı. DSP Genel Başkanı Selçuk Karakülçe, 6’lı masada sağ eğilimli partilerin daha çok ağırlık kazanmaya başladığını öne sürerek, “Masanın sol ayağı zayıf kaldı. O açığı ancak DSP doldurabilir” dedi.

BAŞ’IN ÇIKIŞI, AKŞENER’İN YAKLAŞIMINI OLUMLU BULUYORUZ
Bağımsız Türkiye Partisi’nin Millet İttifakı’na kabulünün yüksek ihtimal olduğuna vurgu yapan DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, “BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın çıkışını da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yaklaşımını da doğru ve olumlu buluyoruz” ifadesini kullandı. AK Parti’in 20 yıldır ülkeyi yönettiğini, pahalılık ve işsizliğin artık tahammül sınırlarını aştığını, açlık sınırının altında yaşayan insanların milyonlarla ifade edildiğini belirten Karakülçe, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Böyle bir ortamda vatandaşa, AK Parti iktidarının değişeceğine dair inanç ve umut vermek gerekiyor. 6’lı masa, bu inanç ve umudu yeterli seviyede veremiyor maalesef. Dolayısıyla Millet İttifakı’nın, tüm muhalefet partilerini kapsayacak bir açılım içinde olması, 6’lı masanın genişlemesi gerekiyor. BTP’nin 6’lı masaya girme talebi yerindedir. Ancak 6’lı masada sağ partilerin çok büyük ağırlığı olmaya başladığı, BTP’nin de katılması durumunda daha da güçlenecekleri bir gerçek. Dolayısıyla 6’lı masanın sol ayağı zayıf düştü. DSP o boşluğu dolduracak partidir.”

MASADAKİ SAĞ PARTİLERİN AĞIRLIĞI ARTIYOR
Millet İttifakı’nın olmazsa olmazı durumundaki güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin, bugünkü Millet İttifakı’nın ağırlığıyla gerçekleşme ihtimalinin düşük olduğuna vurgu yapan DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, sözlerini şöyle sürdürdü:

“6’lı masa, bugünkü haliyle yüzde 50’yi bulabilir. Oysa parlamenter sisteme geçmenin yolu, yüzde 60’dan geçer. O zaman parlamentoda yeterli çoğunluğu sağlamış olursunuz. Bu da ancak 6’lı masada sağ ve sol partilerin dengesinin sağlanmasıyla, üç kez iktidar olmuş DSP’nin varlığıyla mümkündür. DSP; ülkenin en zor ve sıkıntılı günlerinde inisiyatif alarak üzerine düşen görevi yapmıştır. Yine yapmaya hazırdır. 6’lı masada DSP de olmalıdır. Nasıl ki Meral Akşener BTP’yi ziyaret ederek, masaya yeni bir partinin katılması konusunu gündeme taşıyabiliyorsa, aynısını pekala CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yapabilir. Gerek muhalefetin bütünleştirilmesi gerekse masadaki sol politikaların artırılıp güçlendirilmesi gerekiyor. 14 Kasım’da yapılacak toplantıda masaya yatırılacak genişleme talebi sadece BTP ile sınırlı kalırsa, kimse kusura bakmasın, hedefe ulaşmak zorlaşır. O masada DSP de yerini almalıdır.”

 
Göztepe'nin hedefi 3'te 3
 
İzmir uyumayacak... Büyükşehir'den Ata'ya Saygı Nöbeti
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DSP 6 Kasım 2022 Pazar 01:32

bir zamanlar Denizli Delikliçınar Meydanında Karaoğlan; CHP bizi birleşmeye davet ediyor değerlendirebiliriz ama bu birleşim DSP çatısı altında bizim önderliğimizde olabilir biz görevlendirme yaparız kabul ederlerse demişti... değerlendirenler arasında olan DSP kılıçdaroğlu'nun değerlendirmesine muhtaç kalmış yazık...

Yorumu oyla      2      4  
Vatandaş 5 Kasım 2022 Cumartesi 12:33

Sayın Karakülçe,bir TV programına çıkınız oradan biz de girelim deyiniz sizi de dahil ederler,ama alırlar almazlar ya da sıraya koyarlar...

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Krizlerde anahtar rol üstleniyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diplomaside uyguladığımız barışçıl tavırla, krizleri ...
Ümit Özdağ: Başkanlık sistemiyle devam edeceğiz
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "2028 seçimlerine kadar hızlı ...
Kılıçdaroğlu: Türkiye'de baronlara çetelere yer yok
CHP lideri Kılıçdaroğlu, İngiltere'de temaslarını sürdürmeye devam ediyor. ...
 
'Türkiye enerjide bağımsız hale gelecek'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin bölgesinde ...
Bakan Ersoy, İzmir'de gençlerle buluştu: Türkiye turizmde artık bir üst ligde
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin hem turist sayısında ...
Tam 9 bin 626 kişi... AK Parti'den İzmir'de 'online rozet' töreni!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti İzmir İl Başkanlığında ...
 
'Demokrasi, temel hak ve özgürlüklerin teminatıdır'
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, "Demokrasi, kadın hakları başta ...
Davutoğlu: Kur korumalı tarım yapacağız
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'da temaslarda ...
Yücel’den Çeşme mesajları: Bu proje katliamdır
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, aralıksız sürdürdüğü saha ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva