HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
15 Nisan 2021 Perşembe - 10:25

Dramax dönemi başlıyor

Ünü sınırları aşarak dünya dizi sektöründe önemli bir yer edinen Türk yapımları, şimdi yeni nesil dijital platform Dramax ile tüm dünyaya ulaşıyor. Güçlü, zengin ve renkli içeriğiyle Dramax, Türk yapımlarını İspanyolca ve Arapça dublaj seçeneğiyle dünyanın dört bir yanından kullanıcılarla buluşturuyor.

Dramax dönemi başlıyor

Türkiye dışında, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılara yönelik hazırlanan abonelik sistemiyle hayata geçirilen yeni dijital platform Dramax, yayın hayatına başladı. Türkiye’nin en büyük medya kuruluşlarından Demirören Medya bünyesinde yayına başlayan ve Türk yapımlarını dünyayla buluşturan platformu, Dramax İcra Kurulu Üyesi Murat Saygı anlattı.

Yayınlandığı tarihlerde tüm Türkiye’yi ekran başına kilitleyen, reyting rekorları kıran Türk dizileri şimdi tek bir platform üzerinden tüm dünyadaki erişimini artırıyor. 5.000 saatten fazla dizi içeriği ile yayın hayatına başlayan Dramax, tüm yapımları İspanyolca ve Arapça dublajlı versiyonlarıyla yayınlıyor. Platforma önümüzdeki dönemde Rusça, Urduca ve İngilizce başta olmak üzere yeni dil seçenekleri de yüklenecek.

“Dramax Türk kültürünü dünyaya tanıtan en güçlü platform olacak”
Dramax’ın tüm dünyada Türk dizi sektörünün önemli yapımlarının, geniş kitlelere daha kolay ulaşabilmesi adına değerli bir atılım olduğunun altını çizen Dramax İcra Kurulu Üyesi Murat Saygı, “Türk dizileri uzun zamandır yurt dışındaki televizyonlara satılıyor ve bu alanda önemli başarılara imza atıyor. Hem ülkemizde üretilen dizilerin kalitesi hem de geniş bir mozaikten oluşan bu toprakların hikayeleri sayesinde dünyada Amerika’dan sonra en çok içerik satan ülke haline geldik. Demirören Medya Holding, konvansiyonel medyadaki faaliyetlerini sürdürürken, günün değişen şartları ve medya tüketim alışkanlıklarının çeşitlenmesini de dikkate alarak geliştirdiği yepyeni bir platformu, Dramax’ı bugün hayata geçiriyor. Dramax, ülkemize sağlayacağı ekonomik katkıların yanı sıra Türk kültürünün, coğrafyasının, gelenek ve göreneklerinin, turizminin tanıtıldığı en kuvvetli platform olacak” dedi.

“Türk dizileri tüm dünyada ne zaman ve nerede istenirse izlenebilecek”
Bugüne kadar yurt dışına satılan dizilerin tamamının reytingleri toplandığında yaklaşık 550 milyon kişiye ulaşıldığını, Dramax ile web üzerinden veya mobil uygulama sayesinde 4.6 milyar web kullanıcısı, 5.2 milyar mobil kullanıcı hedeflendiğini aktaran Saygı, “Bugüne kadar ağırlıklı olarak Arapça ve İspanyolca konuşan topraklarda yaşayan izleyiciler, Türk dizilerine ülkelerindeki televizyon kanalları tarafından ulaşabildiler. Ancak dünya artık büyük göçlerin olduğu, insanların yaşamak ve çalışmak için başka ülkelere taşındığı bir coğrafya. Türk içerikleri artık yabancı ülkelerde sadece yayınlayan kanalın yayın saatinde izlenebilen diziler olmaktan çıkıp, yabancıların ‘ne zaman isterse, nerede isterse’ izleyebileceği bir hale dönüşecek” dedi.

Dramax İcra Kurulu Üyesi Murat Saygı, Kanal D’nin Dramax’ın sadece iştiraklerinden biri olduğunu söyleyerek Türkiye’deki tüm kanal ve hak sahiplerine de çağrıda bulundu. Saygı, “Dramax tamamen Demirören Medya’nın bir ürünüdür ve Kanal D de müşterilerinden birisidir. Dolayısıyla rekabetten bağımsız, Türkiye’deki tüm kanalları, dizi ve film üreticileri ile özgün içerik sahiplerini Türkiye’nin içerik ihracat platformuna paydaş olmaya davet ediyoruz” şeklinde çağrısını ifade etti.

Dramax, içeriğiyle dizilere erişim ve dil seçenekleriyle büyük bir avantaj sağlarken tüm dünyadaki izleyicilere özel bir deneyim sunuyor. Platform, herhangi bir cihazdan içerik oynatmayı ve başka bir cihazdan devam etmeyi destekliyor.

Dramax’ta tekil ve aile paketi olarak 2 ayrı üyelik seçeneği bulunuyor; tekil paket 4,99 USD, aile paketi 8,99 USD olarak kullanıcılara sunuluyor. Kullanıcılar, ilk üyeliklerde 1 hafta ücretsiz deneme üyeliğinden yararlanabiliyor.

Teknik alt yapısının tamamı Türk mühendisler tarafından yapılan dijital platform Dramax, www.dramax.tv, İOS ve Android mobil ve tablet uygulamalarından izlenebilecek. Akıllı TV, Apple TV ve Android TV cihazlarından erişimin ise Dramax’ın ilk yılında kullanıma sunulması planlanıyor. (Hürriyet)

 
İzmir'e ikinci çevre yolu için önemli adım
 
Bakanlık'tan kısıtlamalara yönelik 9 yanıt
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünal Ersözlü'den 'Doğu Felsefesi' çıktı
Şair, yazar, gazeteci Ünal Ersözlü, Karakarga Yayınları’dan onbirinci ...
İzmir'e Avrupa'dan çifte gurur
Romanya Ses Sanatları Kültür Derneği Uluslararası Çevrim içi 3. Rezonante ...
Kerem Alışık, babası Sadri Alışık'ı andı
1995 yılında hayatını kaybeden Yeşilçam'ın efsane isimlerinden Sadri Alışık ...
 
İzmir'de 'şehir tiyatroları' heyecanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nde ...
İzmirli Lara'ya Japonya'dan 'Göbeklitepe' ödülü
İzmir'de yaşayan 10 yaşındaki Lara Turan, Göbeklitepe'yi resmettiği pastel ...
Ünlü oyuncu koronaya yenildi
Kuzey Makedonyalı oyuncu Luran Ahmeti, Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. ...
 
Sanat dünyasının acı günü... İzmir'de hayatını kaybetti
Yabancı Damat dizisindeki 'Eleni' rolüyle zihinlere kazınan 87 yaşındaki ...
Kenan İmirzalıoğlu kendine tarih hocası arıyor
Kenan İmirzalıoğlu, “eğitimin yaşı yok” dedi ve tarih dersi almak için ...
İzmir'de gurur veren dayanışma!
İzmir'de geçen şubat ayında yaşanan sel felaketinde dükkanındaki 35 bin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva