HABERLER>POLİTİKA
19 Ocak 2019 Cumartesi - 11:47

DP Lideri Uysal’dan İzmir mesajları: Azami düzeyde aday açıklayacağız!

Genel Başkan Uysal 31 Mart yerel seçimleri için, “Azami düzeyde adayımızı açıklayacağız. Afaki durumlara gerek yok. Gücümüz neye yetiyorsa onu uygulayacağız. İzmir’de hem büyükşehir hem ilçelerde çalışmalarımız sürüyor. Ama isim vermeyeyim. Burada her yerde aday çıkarma üzerine bir planımız var. Önümüzde 1 aylık zaman var. Karar vereceğiz. CHP’nin İzmir’deki keyfi uygulamalarına İzmirli ne kadar müsamaha gösterir, onu bilmiyorum” dedi.

DP Lideri Uysal’dan İzmir mesajları: Azami düzeyde aday açıklayacağız!

EGEDESONSÖZ- Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, DP İzmir İl Başkanı Metin Dökmeciler ve DP Aydın İl Başkanı Serhat Emanet, Egedesonsöz’ü ziyaret etti.

DP Genel Başkanı Uysal siyasi gelişmeler üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Partisinin çalışmaları hakkında konuşan Uysal ayrıca İzmir’de ve Türkiye’nin birçok noktasında aday çıkarma niyetinde olduklarını aktardı. Uysal öte yandan partiler arasındaki ittifaklara ilişkin de çarpıcı ifadeler kullandı.

İTTİFAKLAR PAZARLIK ÜZERİNDEN BİR OYUN HALİNE GELDİ!
AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) kurduğu Cumhur İttifakı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti’den oluşan Millet İttifakı’nın 24 Haziran genel seçimleri sonrasında 31 Mart 2019 mahalli idareler (yerel) seçimlerinde de sürdürülecek olmasına değinen Uysal önemli mesajlar verdi. Uysal, son dönemdeki seçimlerde siyasi partilerin ittifaklar düzleminde refleks göstermesi hakkında, “İttifakı götürecek partiler belli. Gerçekçi olmak lazım. Fakat bu biraz mülkiyet haline geldi. Sanki CHP’li olan yerler CHP’nin, AK Partili olan yerler onların. Herkesin yerleri belli sanki. Bu yüzden bu partiler biraz ‘odun koysam seçilir’ mantığında. Ama bu dönem biraz daha fazla odun koyuyorlar! Bazı bölgelerde hazırlık yapıyorsunuz, genel merkez, ‘biz orada adayı çektik’ diyor. Kimsenin oyu kimsenin cebinde değil ki! Bu ne kadar işler? Ben uzun süre işlemeyeceğini düşünüyorum. Aralara girmek lazım. ittifaklar pazarlık üzerinden bir oyun haline geldi” dedi.  

AK PARTİ’NİN İZMİR’DE İYİ PERFORMANS SERGİLEMESİ DEĞİL NE KADAR AZ HATA YAPACAĞI ÖNEMLİDİR!
Yaklaşan yerel seçimler için İzmir özelinde değerlendirmelerde bulunan Uysal, Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin durumuna dair konuştu. 2014 yerel seçimlerde AK Parti’nin gösterdiği aday Binali Yıldırım ile karşılaştırma yapan Uysal, “Binali Yıldırım’ın adaylığı sürecinde 17-25 Aralık operasyonları oldu. O dönem Yıldırım için zor geçti. Fakat yaşananlar AKP’ye argüman da verdi. Şimdi de Zeybekci var. Zeybekci belediye başkanlığı yapmış, uzun yıllardır aktif görevler yapmış tecrübesi olan birisi. AKP İzmir’deki algıyı kıramadı. Bu kafayla da kıramaz. Sayın Zeybekci de, ‘Mahallenin en güzel kızı’ söylemiyle bir filin züccaciye dükkanına girdiği gibi giriş yaptı. Sokakta performans sergilenir ama ne kadarı sandığa yansır? AK Parti’nin İzmir’de iyi performans sergilemesi değil ne kadar az hata yapacağı önemlidir” açıklamasında bulundu.

TAYYİP BEY 31 MART SEÇİMLERİ SONUCUNDA PİŞMAN OLACAK!
Uysal ayrıca 16 Nisan 2017 referandumu ile fiili, 24 Haziran seçimleri ile de resmi olarak değişen ve uygulamaya konulan sistem üzerinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Uysal, “16 Nisan referandumu sonrasında Türkiye’de başka bir süreç başladı. Tayyip Bey 31 Mart seçimleri sonucunda pişman olacak. Önceden yüzde 34 ilçe iktidar oluyordunuz. Ama yetmedi! MHP’ye muhtaç oldular. Hiç kimseyi inandığı partiye oy atamayacak duruma getirdik. İnsanlar, ‘aman AKP gelmesin CHP’ye oy atalım, aman CHP gelmesin AKP’ye oy verelim’ noktasına geldi. Bu durumdan ne AKP ne CHP rahatsız değil! Biz de bu süreçte toparlanmaya çalışıyoruz. İktidarın hem kendi hanesine hem de muhalefetin hanesine sayı yazdırdığı zımni bir ittifakı var. Alana başka oyuncu girsin istemiyorlar” dedi.

CHP’NİN İZMİR’DEKİ KEYFİ UYGULAMALARINA İZMİRLİ NE KADAR MÜSAMAHA GÖSTERİR?
31 Mart yerel seçimleri sürecinde hem İzmir’de hem de Türkiye’nin birçok yerinde aday çıkarmak istediklerini vurgulayan Uysal, “Azami düzeyde adayımızı açıklayacağız. Afaki durumlara gerek yok. Gücümüz neye yetiyorsa onu uygulayacağız. İzmir’de hem büyükşehir hem ilçelerde çalışmalarımız sürüyor. Ama isim vermeyeyim. Burada her yerde aday çıkarma üzerine bir planımız var. Önümüzde 1 aylık zaman var. Karar vereceğiz. CHP’nin İzmir’deki keyfi uygulamalarına İzmirli ne kadar müsamaha gösterir, onu bilmiyorum. Bir siyasi parti kendi adaylarını belirler, yoluna devam eder. Biz de değerlendirmiyor değiliz” ifadelerini kullandı.    

 
Soğan fiyatlarında düşüş beklentisi
 
Menemen belediye ailesi umut oldu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 19 Ocak 2019 Cumartesi 21:48

sezar,cb seçimlerindeki partneriniz koçum...

Yorumu oyla      9      5  
sezarın hakkı sezara 19 Ocak 2019 Cumartesi 13:01

AKP nin laciverti.

Yorumu oyla      10      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeybekci: CHP'liler bile 'İzmir'i kurtarın' diyor!
Yolda karşılaştığı CHP’lilerin bile kendisine “İzmir’i kurtarın, artık ...
Bakan Soylu oy kullanacak Suriyeli sayısını açıkladı
İçişleri Bakanı Soylu, "Adres bilgilerinde eksiklik olduğunu tespit ettiğimiz ...
Vekillere 9 bin 700 liralık piyango vurdu!
Yeni yılda aldıkları 3 bin 750 liralık zamla aylık maaşları 22 bin 200 ...
 
'CHP'nin kalesi'nde deprem! Başkan ve yönetim görevden alındı
CHP Kuşadası İlçe Başkanı Ahmet Ekmekçi ve yönetimi, CHP İl Yönetim Kurulu ...
Bakan Akar: Münbiç'te verilen sözler tutulmadı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'li Senatör Lindsey Graham'a, Münbiç'te ...
İttifakların İzmir kapışması: ‘Millet’in kalelerinde ‘Cumhur’un sınavı!
AK Parti ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın adaylarını, Millet ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir’i Cep’te görmenin ‘dayanılmaz’ hafifliği
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir’i Cep’te görmenin ‘dayanılmaz’ hafifliği
Genel Merkez'den dikkat çeken açıklama: İzmir'e uzaydan biri getireceğimiz yok!
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye ...
Kılıçdaroğlu ile görüşen Batur'dan flaş açıklama: Son derece verimli geçti!
Narlıdere Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva