HABERLER>POLİTİKA
3 Ocak 2014 Cuma - 12:27

Dolmabahçe’de kritik randevu: Erdoğan-Feyzioğlu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu yarın Dolmabahçe’deki Başbakanlık ofisinde buluşacak. Feyzioğlu Başbakan'a Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilgili acil çözüm planlarını anlatacaklarını söyledi. Geçtiğimiz Adli Yıl açılış töreninde sert eleştiriler yapan Feyzioğlu’na Başbakan Erdoğan “Baro başkanının yargı yılının açılışında konuşması yanlış” demişti.

Dolmabahçe’de kritik randevu: Erdoğan-Feyzioğlu

Türkiye Barolar Birligi Ergenekon davası için çözüm önerilerinde bulundu.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le dün sürpriz bir görüşme yapan Türkiye Barolar Birliği Bakanı Metin Feyzioğlu bugün bir basın toplantısı düzenledi ve yargı krizine çözüm önerisini kamuoyuna açıkladı. TBB Barolar Birliği Yönetim Kurul adına konuşan Feyzioğlu, “Önerimiz suçsuz olduğunu haykıran yurttaşları rencide edecek bir af ya da şartlı salıverme değildir” dedi.
 
Feyzioğlu, yeniden yargılama yapılması gündemde olan Balyoz ve Ergenekon davaları için verilen mahkumiyet kararlarına yeniden yargılama zorunluluğu getirilmesini önerdi.  Feyzioğlu’nun önerileri şöyle
 
1-Tasnif halindeki özel yetkili mahkemeler kaldırılsın
2-Verdikleri mahkumiyet kararları bozulsun
3-Özel yetkili mahkemelerin verilmiş kesinleşmiş mahuimiyet hükümlerine dair yeniden yargılama zorunluluğu kanunla getirilmeli
4-Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. Maddesi kaldırılmalı
5-Gerekçesiz mahkumiyet ve tutuklama kararları sebebiyle ödenen tazminatlar kusurlu bulunan hakimleri rücu edilmeli
6-Adli kolluk teşkilatı kurulmalı
 
Öte yandan Cumhurbaşkanı Gül de Feyzioğlu'nun kendisine sunduğu acil çözüm önerisi planını  Köşk hukukçularına inceleyin talimatı verdi. Gül, gerekli görürse kamuoyuna kendisi de bu planla ve yargı krizine ilişkin görüşleri konusunda  açıklama yapacak. Gül'ün bu akşam katılacağı televizyon programında da kamuoyuna mesaj vermesi bekleniyor.
 
Feyzioğlu basın toplantısında, "Sayın Cumhurbaşkanı'na çözüm önerilerini sundunuz mu?" sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı:
 
"Sayın Cumhurbaşkanımıza gittim, bir saatlik uzun bir görüşme yaptık. Sayın Cumhurbaşkanı görüşmemizle ilgili  takdir buyururlarsa açıklama yapacaklardır. Ama ben sadece  şunu söylemek için kendisinden izin aldım. Sayın Gül'e bu önerilerimizi ilettim. Kendisinden size  de ilettiğimizi kamuoyuna açıklayabilir miyim dedim. Sayın Gül de bu planı paylaşmamızı ve kendisinin de hukukçularına bu planı ve önerilerimizi değerlendireceğini söyledi. Kendileri gerekli görürlerse de açıklama yapacaklarını ifade ettiler."
 
TBMM'YE ÇAĞRI
Bu krizden bu gerginlikten onurlu bir şekilde başımız dik şekilde çıkmayı hedefliyoruz. Yasama organı dikeni battığı yerden çıkarması, doğruyu yanlıştan, haklıyı haksızdan ayırmasını, bütün milletin yargıya tekrar güvenmesinin tesis edilmesini talep ediyoruz. Aksi halde yargıya güven duygusu tesis edilmeyecektir.
 
BAŞBAKAN'LA RANDEVU
Feyzioğlu, ayrıca yarın saat 15.00'te İstanbul Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde Başbakan Tayyip Erdoğan'la görüşüp acil çözüm planını anlatacağını açıkladı. Feyzioğlu "Sayın Başbakanımızla çok yapıcı bir görüşme olacağına inanıyorum. Ardından Meclis Başkanıyla da görüşeceğiz. Bu iş adım adım çözülürse toplum birkaç hafta içinde rahatlar" dedi. Feyzioğlu hemen ardından siyasi partilerin grup başkanvekilleri ve siyasi partilerin genel başkanlarıyla da çözüm önerilerini görüşeceğini açıkladı. Feyzioğlu, paralel devlet sorusu üzerine ise, "Bir ülkenin Başbakanı bunu dile getiriyorsa ben ciddiye alırım. Orada bırakılırsa daha büyük ciddi sorun yaşanır. Bu iddianın doğrudan hedefi anlaşıldığı üzere özel yetkili mahkemelerdir" dedi.
 
FEYZİOĞLU ELEŞTİRMİŞ BAŞBAKAN CEVAP VERMİŞTİ
Geçtiğimiz Adli Yıl açılış törenine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun sert eleştiriler içeren konuşması damga vurmuştu. Başbakan Erdoğan bu eleştirilere tepki göstererek “Baro başkanının yargı yılının açılışında konuşması yanlış. Yargıtay Kanunu’nda böyle bir hakkı yok. Ayrıca yargı yılı açılışı gereksiz bir durum. Hükümet yılı açılışı var mı?” demişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kavakçı'dan Gül ve Erdoğan'lı türban anıları
Başörtüsüyle geldiği için Meclis'te yemin edemeyen Merve Kavakçı o döneme ...
Çiçek uyardı: Böyle giderse 2015'te fırtına olur
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, tutuklu vekillerle ilgili yasaları değiştirelim ...
Arınç’tan kritik açıklamalar: Af, kumpas ve TIR!
Başbakan Yardımcısı gündemi değerlendirdi, önemli açıklamalarda bulundu.
 
Baykal’dan sürpriz temaslar: Köşk’e çıkıyor
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla bir araya gelen Milletvekili Deniz Baykal, ...
Başbakan Erdoğan’dan 7.5 saatlik seçim toplantısı
İstanbul'da bulunan Başbakan Erdoğan, il başkanlığı binasında, Yalçın ...
Çıray’dan Babacan’a şok soru: Zarrab’ın Uçağı…
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı ...
 
Başbakan'ın müsteşarı kim olacak: Sürpriz aday
Seçim sürecinde kısa süreli Adalet Bakanlığı da yapan Adalet Bakanlığı ...
Reza Zarrab'ın özel uçağıyla ailecek Umre'ye!
İşadamı Reza Zarrab, Büyük Rüşvet Operasyonu’nda kendisiyle birlikte tutuklanan ...
Tutuklu vekiller için üç parti komisyon kurdu
AK Parti, CHP ve BDP tutuklu vekillerle ilgili olarak Meclis'te komisyon ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva