HABERLER>POLİTİKA
15 Ekim 2020 Perşembe - 12:28

Dokunulmazlığı kaldırılmak isteniyor... Fezlekenin altından 'Rektör şikayeti' çıktı!

Dokunulmazlığının kaldırılması için hakkında üç ayrı fezleke hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, fezlekelerin detayları hakkında bilgi verdi. Fezlekelerin düzenlemesi sebebinin AK Parti İzmir eski milletvekili ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Fatma Seniha Nüket Hotar’ın kendisi hakkında yaptığı suç duyurusunun olduğunu ifade eden Sertel, “Hotar’ın kendisine sosyal medya üzerinden hakaret ettiğim ve kendisine iftira attığım gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı” dedi.

Dokunulmazlığı kaldırılmak isteniyor... Fezlekenin altından  Rektör şikayeti  çıktı!

EGEDESONSÖZ- Dokunulmazlığının kaldırılması için hakkında fezleke verilen 26 milletvekilinin arasında yer alan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, kendisi hakkında hazırlanan 3 ayrı fezleke ile ilgili detayları konuştu.

Fezlekelerin düzenlemesi sebebinin AK Parti İzmir eski milletvekili ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Fatma Seniha Nüket Hotar'ın kendisi hakkında yaptığı suç duyurusu olduğunu belirten Sertel, "Çiğ yemediğim için karnım ağrımaz. O nedenle fezlekelerin içeriğini öğrenmeden önce de “Bu fezlekeler benim için onurdur. Demekki birilerini rahatsız etmişim” demiştim. Bugün de aynı noktadayım. Ağababaları Ankara’da olan Fatma Seniha Nüket Hotar hanım şunu bilsin ki; beni korkutamaz, sindiremez, yıldıramaz" dedi.

Yazılı açıklama yapan Sertel'in sözleri şöyle:

“Hakkımda üç adet fezlekenin düzenlendiği ve 8 Ekim Perşembe günü Meclis Başkanlığı’na sunulduğu hepinizin malumu.

Hakkında fezleke düzenlenen 26 milletvekilinden birinin de ben olduğumu Anadolu Ajansı’nın geçtiği haberden 8 Ekim Perşembe günü saat 17.30 sularında öğrendim. Fezlekelerin içeriğini bilmediğimden dolayı 9 Ekim Cuma sabahı Anayasa Komisyonu Başkanı’na dilekçe yazarak fezlekelerimin içeriğini talep ettim.

Meclis kapalı olduğundan ve Anayasa Komisyonu Başkanı Sayın Bekir Bozdağ makamında olmadığından dolayı fezlekelerimin içeriğine ancak 14 Ekim Çarşamba günü erişebildim.

Hakkımda düzenlenen üç fezlekenin de aynı kişinin şikayetleri sonucunda olduğunu görünce verdiğim ilk tepki gülmek oldu.

Eskinin AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili olan son iki yıldır da Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü yapan Fatma Seniha Nüket Hotar’ın kendisine sosyal medya üzerinden hakaret ettiğim ve kendisine iftira attığım gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Savcıların da bu şikayetleri adeta görev addederek üç ayrı fezlekeyi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderdiğini hep birlikte gördük.

Telefonunum herkese açık olduğu gibi benim sosyal medya hesabım da kilitli değil, herkesin takibine ve yorumuna açıktır. Dolayısıyla benim Fatma Seniha Nüket Hotar için attığım twitler de hala durmaktadır. Ekte bu twitleri sizlerle ayrıca paylaşıyorum ve o twitlerde hakaret ve iftira olup olmadığını kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Çiğ yemediğim için karnım ağrımaz. O nedenle fezlekelerin içeriğini öğrenmeden önce de “Bu fezlekeler benim için onurdur. Demekki birilerini rahatsız etmişim” demiştim. Bugün de aynı noktadayım.

Ağababaları Ankara’da olan Fatma Seniha Nüket Hotar hanım şunu bilsin ki; beni korkutamaz, sindiremez, yıldıramaz.

Fezleke sopasıyla beni korkutacağını ve hepimizin gözbebeği olan Dokuz Eylül Üniversitesi’ni bir siyasi partinin arka bahçesine çevirmesine göz yumacağımı ummasın.

Ben ondan asla korkmuyorum ama dibine kadar girdiği siyasi ilişkiler, Sayıştay raporlarına yansıyan usulsüzlükler ve yolsuzluklar nedeniyle o benden daha fazla korksun!

Üniversitede yapılan haksızlıkları, hukuksuzlukları ve hatta yolsuzlukları Fetöcülerle olan para ticaretini, basına da yansıyan mafya ilişkilerini çok daha sık olarak gündeme getireceğim, Meclis’e taşıyacağım.

Bunu yaparken de asla ama asla intikam güdüsüyle hareket etmediğimi bilmenizi isterim. Bir milletvekili olarak benim görevim yolsuzlukları, hukuksuzlukları, bazı kurumlardaki kokuşmuşlukları gündeme getirmektir. Görev yaptığım iki dönem boyunca bu bilinçle hareket ettim, bundan sonra da öyle olacak.

Bu duygularla sözlerime son verirken Fatma Seniha Nüket Hotar’ın üniversiteyi nasıl yönettiğine ilişkin bir takım notları bilgilerinize saygılarımla sunuyorum.”

 
Çiğli'de meme kanserine farkındalık zamanı
 
Manisa'da 10 bin litre sahte içki yakalandı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 15 Ekim 2020 Perşembe 16:04

Tam tersi olsa rektör çoktan görevden alınmıştı.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen Cezaevi'nde 'korona' iddiası... Meclis gündemine taşındı
CHP İzmir Milletvekili Polat, Menemen Cezaevi’nde COVID-19 salgını nedeniyle ...
CHP İzmir’den kırsal harekatı: Gündeminizde üretici yoksa bırakıp gidin!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, belediyeleri CHP’de ...
Oktay'dan, CHP'nin 'yolsuzluk' iddialarına tepki
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Neden aniden ‘erken seçim’ istedi?
Mehmet KARABEL yazdı... Neden aniden ‘erken seçim’ istedi?
Kılıçdaroğlu'ndan Aliyev'e destek mektubu
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'e destek mektubu ...
CHP'den Doğu ve Güneydoğu'da örgütlenme hamlesi
CHP Genel Merkezi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi İl Başkanlarını ağırladı.
 
AK Partili başkanlar Erdoğan’la buluştu
Ankara’ya giden Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ve Bayındır Belediye ...
CHP’li Kılıç’tan Berberoğlu kararı tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. ...
Erdoğan'dan 'Işıklar paylaşımı' açıklaması
AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'deki ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva