HABERLER>EGE
11 Şubat 2013 Pazartesi - 09:04

Doktorundan ‘dünyanın ilk vampiri’ hakkında her şey!

Denizli Asker Hastanesi'nde 2011 yılında, dünya tıp literatürüne 'vampirizm belirtisi gösteren ilk vaka' olarak geçen, kimliği açıklanmayan Türk gencine dissosiyatif kimlik bozukluğu tanısı koyan ve tedavisini üstlenen psikiyatri uzmanı Dr. Direnç Sakarya, hastanın kan içme davranışının bir bağımlılık değil, yaşadığı ruhsal bozukluğun sonucu olduğunu söyledi. Gencin şu an Denizli'de yaşamadığı ve vakanın tespit edildiği dönemde kentte vatani görevini yaptığı öğrenildi.

Doktorundan ‘dünyanın ilk vampiri’ hakkında her şey!

DENİZLİ - Dünyanın sayılı tıp dergilerinden Journal of Psychotherapy and Psychosomatics'te dünya tıp literatüründe 'vampirizm belirtisi gösteren ilk vaka' olarak geçen dissosiyatif kişilik bozukluğu rahatsızlığını anlatan makaleyi yazan psikiyatri uzmanı Dr. Direnç Sakarya, hastanın kan içme davranışının, bir bağımlılık olmadığını, yaşadığı ruhsal bozukluğun bir sonucu olduğunu söyledi.
 
DHA muhabirinin telefonla ulaştığı, halen Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Direnç Sakarya, makaleye konu olan vakayla 2011 yılında Denizli Asker Hastanesi'nde görevli iken karşılaştıklarını ve bir heyet olarak tedavisini üstlendiklerini söyledi.
 
Hastanın 2011 yılında, 23 yaşında ve evli olduğunu, hastanede rahatsızlığı nedeniyle karşılarına geldiğini söyleyen Dr. Direnç Sakarya, "İlk bulgularında çoklu kişilik sorunu, travma sonrası stres bozukluğu kronik depresyon ve alkol bağımlılığı yaşadığını tespit ettik. Hasta öyküsü ve yapılan araştırmalar sonucunda hastanın vampirizm belirtisi gösteren dünyanın ilk dissosiyatif kimlik bozukluğu hastası olduğu kanısına vardık" diye konuştu.
 
Hastanın tedavisini İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Vedat Şar, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erdinç Öztürk ve askeri hekim Dr. Cengiz Güneş ile birlikte üstlendiklerini söyleyen Dr. Sakarya, kimliğini açıklamadığı hastanın üç ay arayla iki kez yatırılarak tedavi edildiğini ifade etti.
 
Hastanın o dönem uyguladıkları tedaviden fayda gördüğünü söyleyen Dr. Sakarya, "Hastanın kan içme davranışı bir bağımlılık değildi, altta yatan ruhsal bozukluğun sonucuydu. Bu bozukluğa odaklanmak, kan içme davranışının sonlanmasına neden oldu. Hastanın problem yaratan davranışları geçince sosyal hayata katıldı. Bu vaka üzerinde travmatik stres ile şiddete başvurma arasındaki ilişkiyi araştırdık. Söz konusu hasta hayatta birçok güçlükle karşılaşmıştı. Davranışlarının nedeni başkalarına karşı kötü niyetli olması değildi. Yardım arayan konumdaydı" diye konuştu.

Dört aylık kızını kaybettiği, amcasının gözlerinin önünde öldürüldüğü, bir arkadaşının önünde cinayet işlediği, çocukken annesinin ona sık sık saldırdığı ve 5 ile 11 yaş arasında hiçbir şey hatırlamadığı belirtilen hastanın şu an Denizli'de yaşamadığı, vakanın hekimler tarafından tespit edildiği dönemde bu kentte vatani görevini yaptığı, hastanın tedavisinin dört kişilik ekibin çalışmaları sonucu büyük ölçüde sonuçlandığı da öğrenildi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Türk vampir' psikolojik bozukluktan kan içiyormuş!
Journal of Psychotherapy and Psychosomatics'te yayımlanan ve dünya tıp ...
Mustafa başka çanlarda hayat bulacak
Marmaris’te geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanıp kaldırıldığı hastanede ...
Bodrum'da yelkenleri rüzgar değil yağmur doldurdu!
Bodrum’da düzenlenen The Marmara BAYK Kış Trofesi'nin ikinci gününde yelkenciler, ...
 
Yüz naklinden önce nikah heyacanı sardı
Milas’ta yaşayan ve 6 yıldır yüz nakli bekleyen eski güzellik uzmanı 34 ...
Korkunç cinayet: Domuz bağıyla bağlanmış…
Aydın’ın Nazilli İlçesi’ne bağlı Yaylapınar Köyü’ndeki bir bahçeye gömülü ...
Mangal faciası: 2 ölü!
Manisa’nın Soma İlçesi’nden, yazlık ev almak için Balıkesir’in Edremit ...
 
Kapalı otoparkta yangın paniği
Denizli’deki kapalı otoparkta bulunan otomobilin yanması ve patlama sesi, ...
Genç kadına sokak ortasında dayak!
Fethiye'de alkollü bir çift, bar çıkışı sokak ortasında birbirine girdi. ...
Ortakların kavgası ölümle bitti
Aydın’ın Nazilli İlçesi'nde, iki ortak arasında para konusunda çıkan tartışmada ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva