HABERLER>SAĞLIK
22 Ağustos 2019 Perşembe - 10:02

Doğuştan tibial hemimelia hastası olan Suriyeli Ahmed şifa arıyor

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Hüseyin Mahme (27) ve Cihan Ferman (28) çiftinin 5 yıl önce İzmir'de doğan ikiz oğullarından Ahmed Mahme'ye milyonda bir görülen tibial hemimelia (doğuştan kaval kemiği yokluğu) teşhisi konuldu. Sağ ayağı içe dönük ve deforme olan Ahmed'in ameliyatı için 35 bin TL gerektiğini belirten aile, yardımseverlerden kendilerine destek vermelerini istedi.

Doğuştan tibial hemimelia hastası olan Suriyeli Ahmed şifa arıyor

Suriyeli Hüseyin Mahme ile Cihan Ferman çifti, 7 yıl önce, oğulları Halil'i (8) de alarak, ülkelerindeki iç savaştan kaçıp, İzmir'e yerleşti. Aylık 300 lira kira verdikleri, Menemen Kazımpaşa Mahallesi'nde bulunan iki odalı bir gecekonduda yaşamaya başlayan çift burada kendilerine yeni bir hayat kurdu. Baba Hüseyin Mahme, evini geçindirmek için hurdacılık yapmaya ve günübirlik işlerde çalışmaya başladı. Cihan Ferman, 5 yıl önce Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ikiz çocukları Ahmed ve Muhammed Mahme'yi dünyaya getirdi. Ailenin iddiasına göre, oğullarından Ahmed yaklaşık bir ay boyunca hastanede kuvözde kaldı ve kendilerine gösterilmedi. Daha sonra oğullarını gören aile Ahmed Mahme'nin sağ bacağının diğerinden birkaç santimetre kısa, ayağın da içe dönük olduğunu fark etti. Yapılan kontrollerde Ahmed'in milyonda bir görülen tibial hemimelia hastası olduğu fark edildi.

Hastaneden taburcu edilmesinin ardından çocuklarını alarak evlerine dönen çift, mahallede yaşayan bazı ailelerin yardımı ile oğullarının ayağının düzeltilmesi için doktor aramaya başladı. Kaval kemiği bulunmayan, yere basmakta hayli zorlanan Ahmet Mahme için İstanbul'da bulunan bir özel hastaneye ulaşıldı. Hastane, Ahmed Mahme'nin bacak uzatma operasyonu yöntemi ile ayak deformesinin düzeltilmesi için yapılması planlanan ameliyatın 35 bin TL'ye mal olduğuna yönelik rapor düzenledi.



'AMELİYAT İÇİN 35 BİN TL İSTİYORLAR'
Çok az Türkçe konuşabilen ve daha sonra bir de kız çocuğu sahibi olan 4 çocuk babası Hüseyin Mahme, mahalledeki vatandaşların yardımı ile İstanbul'da özel bir hastaneye ulaştıklarını fakat ameliyat için 35 bin TL istendiğini söyledi. Bu parayı bulamadıklarını belirten Mahme, "Hurdacılık yaparak ancak evimin ihtiyaçlarını karşılayabiliyorum. İstenen ameliyat parasını bulamadım" dedi. Oğlunun ayağının iyileşmesi için başka bir bölgeden ayağına kıkırdak nakledileceğini söyleyen Mahme, ameliyat için yardımseverlerden destek istedi.

Sağ ayak tabanı düz olmadığı için yere basmakta zorlanan ve ayakkabı da giyemeyen Ahmed Mahme, ayağındaki sorun nedeniyle koşamıyor, oyun oynayamıyor. Ahmed, günün büyük bölümünü ağabeyi ve ikiz kardeşi ile birlikte evlerinin bahçesinde geçiriyor.

Menemen Genç Ahıdırlılar Yardımlaşma Dayanışma ve Sosyal Kültürel Derneği Başkanı Sonat Çoku (29), her hafta mahallede yaşayan vatandaşları ziyaret ettiklerini, bu ziyaretlerin birinde de Ahmed Mahme ile karşılaştıklarını, ellerinden geldiğince aileye erzak ve kıyafet yardımında bulunmaya çalıştıklarını belirtti. (DHA)

 
Atatürk Maskı'nda temizlik operasyonu
 
Başı boş atlar toplandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hava kirliliği akıl hastalıklarını tetikliyor!
ABD'li ve Danimarkalı uzmanların yaptığı araştırma, çocuk yaşta maruz ...
Tanı konulamayan hastalık 30 can aldı!
Fildişi Sahili'nin kuzeyindeki Yeretiele kentinde, en az 30 kişinin tanısı ...
Türk Eczacılar Birliği hakkında soruşturma
Rekabet Kurumu, Türk Eczacılar Birliği hakkında soruşturma başlattı.
 
Lösemiyi yenen Celil artık üniversiteli
İzmir'de lösemi hastalığını yenen 19 yaşındaki Celil Can Boz, hayalini ...
3 milyon 295 bin hastanın imdadına koştular
Sağlık Bakanlığının 112 acil sağlık hizmetleri kapsamında bu yılın başından ...
Sağlık-Sen İzmir Şube'den zam tepkisi
Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım 5. Dönem Toplu Sözleşme ...
 
İzmirli annenin yardım çığlığı!
Karabağlar ilçesinde yaşayan Ayşe Kurt, yatağa bağımlı oğlu 22 yaşındaki ...
Tatil dönüşü 'uyku düzeni' uyarısı
Tatil dönüşü, bireysel ve toplumsal olarak adeta bir 'kırmızı alarm' dikkatiyle ...
Dijital bağımlılıkla mücadele için eylem planı hazırlandı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, internet oyunları ve sanal kumar bağımlılığıyla ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva