HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Mayıs 2013 Cuma - 09:12

Doğal Yaşam ailesi büyüyor: 45 yeni sakin

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’na 7 farklı türden 45 yeni hayvan daha geldi. İsrail'den getirilen hayvanların strese girmemesi için, yolculuklarına İsrail'deki bakıcıları ile Büyükşehir’in veteriner ve biyologları eşlik etti. İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki tür sayısı 125'e yükselirken, İzmir’in yeni sakinleri, 20 gün boyunca rehabilite olacakları ve yol yorgunlukları atacakları özel bölümlere alındı.

Doğal Yaşam ailesi büyüyor: 45 yeni sakin

İZMİR - Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği (EAZA) üyesi olan İzmir Doğal Yaşam Parkı Ailesi’ne 45 yeni hayvan daha katıldı. Hayvanat bahçeleri arasında gerçekleştirilen değişim programı çevresinde İsrail Ramat Gan'da bulunan Safari Zoological Center'dan 3 zebra, 3 mirket, 6 nyala, 4 koati, 3 marmoset, 6 meyve yarasası ile Jerusalem'deki Tisch Family Zoological Garden'dan getirilen 20 sacred ibis, yeni yuvalarına adapte olacakları özel bölümlere yerleştirildi. Getirilen 7 tür arasında yer alan zebra ve mirket dışındaki nyala,  koati, marmoset,  meyve yarasası ile sacred ibislerin, türlerinin İzmir’deki ilk örnekleri olacağı bildirildi. 2008 yılında 425 metrekare alan üzerinde oluşturulan İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki tür sayısı, yeni gelen 5 türle birlikte 125'e yükseldi.

http://www.izmir.bel.tr/basinhaberleri/upload/picture/s706248.jpg
 
YOLCULUĞUN HER ANI ÖZENLE PLANLANDI
İzmir'in 45 yeni sakini, uzun yolculuklarına İsrail'den başladı. Uçakla İstanbul'a gelen hayvanlar, gümrük işlerinin ardından özel olarak hazırlanan TIR'a yüklenerek İzmir'e doğru yola çıktı. Hayvanların strese girmemesi için çok özenle planlanan yolculuklarına İsrail'deki bakıcıları ile Doğal Yaşam Parkı'ndan veteriner ve biyologlar eşlik etti.

Doğal Yaşam Parkı'nda günler öncesinde başlayan hazırlık heyecanı, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte doruğa çıktı. Hassas yürütülen operasyonla yolculuklarını tamamlayan 45 yeni sakin, sabahın ilk saatlerinde yeni yuvalarına ulaştı. Parkın ziyarete açılacağı saate kadar hızlı ve bir o kadar da itinayla yürütülen çalışmalarda 45 hayvan, 20 gün boyunca rehabilite olacakları ve yol yorgunlukları atacakları özel olarak hazırlanmış bölümlere alındı. Yeni hayvanların, alışma sürelerini tamamladıktan sonra kademe kademe park içindeki yaşam alanlarına aktarılacağı bildirildi.
 
KOATİ (NAUSA NAUSA):
Amerika'nın güneybatısında, Meksika'da, Orta ve Güney Amerika'da yaşamayan Koatiler, uzun kuyrukları olan rakun benzeri canlılardır. Dişiler yavrularını yetiştirebilmek için birbirlerine yardım ederler. Koatiler'de erkekler yalnız yaşarlar. Koatiler tırmanırken dengelerini sağlamalarına yarayan ve çubuğa benzeyen uzun kuyruklara sahiptirler. Birbirleriyle iletişimlerini sağlayacak yüksek perdeli sesler çıkarırlar.
 
MARMOSET (CALLİTHRİZ GEOFFROYİ):
Küçük maymun türü olan marmosetler 12-35m cm boyundadır. 15 – 44 cm uzunluğa varan kuyrukları boylarını aşarak 15- 44 cm'ye ulaşır. Ağırlıkları ise 100 - 600 gram arası değişir. Postaları yumuşak ve gür, bazı türlerde ipekimsidir. Diğer maymun türlerinden farklı olarak sahip oldukları pençeleriyle dik ağaçların gövdesinde tırmanır ve hatta kafa üstü durabilirler.
 
MEYVE YARASASI (PTEROPUS LYLEİ):
Bir gece türü olmasına karşın, sosyal ve gürültücü yarasalardır. Diğer yarasa ailelerinin aksine kış uykusuna yatmazlar. Bunun aksine titreyerek vücut sıcaklığını 33-37 ºC arasında tutarlar. Uyurken gözlerini kapatır, kanatları ile vücudunu sarar. Baş ve vücutlarını yalar, tımar ederler.
 
NYALA (TRAGELAPHUS ANGASİİ):
Güney Afrika, Malavi, Mozambik ve Zimbabe'de görülür. Dişi de erkek de çizgilidir. Dişi bronz bir kürke sahiptir. Boynuzlu erkek gridir ve tüylü bir yelesi vardır. Gruplar halinde yaşarlar. Genellikle akşamüstleri aktiftirler. Günün sıcak saatlerinde gölgede dinlenirler.
 
SACRED İBİS (THRESKİORNİS AETHİOPİCUS):
Genellikle iç tatlı su sulak alanları, kıyı lagünleri, denizler, otlaklar, ekili araziler, açık yaşam alanları, baraj, insan yaşam alanları yakınlarını tercih ederler. Dişi ve erkek birlikte yuva yapımı ve kuluçkada görev alır. Kanat açıklığı 112-124 cm, ağırlığı 1,4 kg'dır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş’in Gıda Bankası yola çıktı
Ödemiş Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Merkezi bünyesindeki Gıda Bankası ...
Başkanlardan Özgüven’e ‘hoş geldin’ ziyareti
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Balçova Belediye Başkanı Mehmet ...
Kıraç’tan İzmir’e veda mesajları: Hakkınızı helal edin
Kıraç, yeni görevi dolayısıyla tüm İzmirliler'e mesaj göndererek, "İzmirliler'e ...
 
Karşıyaka’dan kardeş şehir Veles’e park
Karşıyaka Belediyesi’nden kardeş şehri Veles’e park müjdesi geldi. Balkanlar’daki ...
Narlıdere’de Küba esintileri
Narlıdere Belediyesi tarafından organize edilen, Ertuğrul Barka, Veyis ...
Organik tarım Çandarlı'da masaya yatırıldı
Dikili Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından çiftçilere ...
 
Sağlıklı yaşam toplantıları Karşıyaka’da
Karşıyaka Belediyesi’nin koruyucu ve önleyici sağlığa yönelik etkinlikleri ...
Şampiyonlardan Başkan Şenol’a teşekkür
Amerika da yapılan ve 80 ülkenin yarıştığı First Lego League dünya şampiyonasında ...
Urla’da yoga buluşması
Urla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Yoga Eğitmenleri Derneği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Devlet baba nasıl yıkılır 33 yıl önce anlatmıştı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
5 Haziran Dünya Yeşil Yıkama Günü!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva