HABERLER>GÜNCEL
29 Mayıs 2016 Pazar - 21:15

Diyarbakır'da karakola bombalı saldırı!

Diyarbakır'In Kulp İlçesi’nde bulunan Seyrek Jandarma Karakolu’na, PKK’lı terörister tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Şiddetli patlamada yaralananların olduğunun bildirmesi üzerine bölge ambulanslar sevk edildi.

Diyarbakır da karakola bombalı saldırı!

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi’nde bulunan Zeyrek Jandarma Karakolu’na yakınlarında önlem alan geçici köy korucularının şüphe üzerine durdurmak istediği araçta bulunan PKK’lılar, terk ettikleri bomba yüklü aracı kaçarken uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. 5 korucunun yaralandığı patlamadan sonra çıkan çatışmada 1 PKK’lı sağ yakalandı, kaçan 2 teröristinde yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

KORUCULARIN DİKKATİ SALDIRIYI ÖNLEDİ

Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’ne 10 kilometre mesafede bulunan Zeyrek Jandarma Karakolu’na 1 kilometre mesafede oluşturulan kontrol noktasında görev yapan geçici köy korucuları, şüphelindikleri bir aracı durdurmak istedi. Bu sırada PKK’lılar aracı terkedip yaya olarak kaçmaya başladı. Kaçan teröristler bir süre uzaklaştıktan sonra bomba yüklü aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada 5 geçici köy korucusu yaralandı.

ÇATIŞMADA 1 TERÖRİST YAKALANDI

Bu sırada kaçan PKK’lılarla kontrol noktasındaki diğer korucular arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 PKK’lı sağ olarak ele geçirildi. Bölgeye askerler sevk edilerek, kaçan ve 2 kişi oldukları belirtilen PKK’lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Yetkililer, PKK’lıların bomba yüklü araçla Zeyrek Jandarma Karakolu’na saldırı düzenlemek istediklerini belirterek, "Korucuların dikkati sayesinde karakola yapılacak saldırı önlendi" dedi.

VALİLİK: 5 KORUCU, 1 VATANDAŞ YARALI

Diyarbakır Valiliği, Kulp İlçesi’nde PKK’lıların bomba yüklü aracı infilak ettirdiği saldırıda 5’i geçici köy korucusu ile 1 vatandaş olmak üzere 6 kişinin yaralandığını açıkladı. 1 PKK’lının ele geçirildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: 

"Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; Diyarbakır ili genelinde BTÖ mensuplarının bombalı araç saldırılarının önlenmesi maksadıyla yol emniyet ve kontrol faaliyetleri (Askeri Birlikler ve GKK kontrol noktaları tarafından) aralıksız olarak devam etmektedir.  Alınan bu tedbirler çerçevesinde;  29 Mayıs 2016 saat 22.15 sıralarında Kulp İlçe Jandarma Komutanlığı Zeyrek Jandarma Karakol Komutanlığı’nın yaklaşık 1 kilomere batısında (Lice-Kulp karayolu üzerinde) yol emniyet görevi icra eden GKK unsurlarınca bomba yüklü olduğu değerlendirilen şüpheli araç durdurulmaya çalışılmış, araçtan inen 3 BTÖ mensubunun kaçmaya çalışması üzerine yol kontrolünde görevli GKK’lar ile BTÖ mensupları arasında kısa süreli sıcak temas yaşanmış, 1 BTÖ mensubu ele geçirilmiştir.

Olay yerinden kaçan 2 BTÖ mensubu tarafından söz konusu bombalı aracın patlatılması sonucu, emniyet güçlerine muhtemel bir saldırıyı önlemeye çalışan 5 kahraman korucumuz ve 1 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmışlardır.  Olay yerinden kaçan BTÖ mensuplarının yakalanması amacıyla bölgede havadan ve karadan operasyon başlatılmıştır." (dha)

 
Karşıyaka'dan Ödemişli patates üreticilerine can suyu
 
Çeşme'de RES eylemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Koruma altındaki' kadın boşandığı eşi tarafından öldürüldü!
Balıkesir’in Edremit İlçesinde, hakkında koruma kararı bulunan 24 yaşındaki ...
İstanbul'da 'Fetih Şöleni'
İstanbul'un fethinin 563. yıldönümü kapsamında Yenikapı'daki miting alanında ...
Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na 'yargı' tepkisi!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı ...
 
Bayılan askere Bakan'dan müdahale
Meclis'ten güvenoyu alan yeni hükümet, Anıtkabir'i ziyaret etti. Ziyaret ...
Dilencinin üzerinden çıkan para şaşırttı
Adana'da zabıta ekiplerinin dilenirken yakaladığı Celal Kavşat'ın üzerinden ...
Ve maden işçilerinin eylemi sona erdi
Zonguldak Kilimli'de, madencilerin maaş alamadıkları gerekçesiyle başlattığı ...
 
95 gün haksız hapse 110 bin lira tazminat istedi!
İzmir'in Konak İlçesi'nde, kardeşi ile sentetik uyuşturucu madde bonzai ...
Foça'da deniz temizliği: Plastik, metal, şişe...
İzmir'in turistik ilçelerinden Foça'da, 'Temiz Deniz, Güzel Hayat' adı ...
Konak Köprüsü'nde son rötuşlar
İzmir Konak Tüneli yaya köprüsünün montajı tamamlandıktan sonra son rötuşları da yapılıyor. 
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva