HABERLER>GÜNCEL
23 Mayıs 2020 Cumartesi - 08:57

Diyanet İşleri Başkanı'ndan İzmir'deki olay için açıklama: Mabetlere dokunmak büyük suçtur!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İzmir'de bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapılmasıyla ilgili konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı ndan İzmir deki olay için açıklama: Mabetlere dokunmak büyük suçtur!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İzmir Müftülüğünün merkezi ses sistemi frekansına girilerek kentteki bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapılmasına ilişkin konuştu.

TRT1'de yayınlanan Sahur Bereketi programına katılan Erbaş, çok üzüntü verici bir hadise yaşandığını söyledi.

İstiklal Marşı'nın, "Ruhumun senden, İlâhî, şudur ancak emeli: Değmesin ma'bedimin göğsüne nâ-mahrem eli! Bu ezanlar-ki şehâdetleri dînin temeli. Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli." kıtasını hatırlatan Erbaş, namahrem elin sadece düşmanın, ülkenin dışındaki insanların elinin olmadığını belirterek şunları söyledi: 

"İşte bir namahrem eli bizim minarelerimize değmiş oldu. Bu üzüntü verici. Merkezi ezan sistemimiz vardır çeşitli illerimizde. İstanbul'da pek yok yani burada her camiden hocalarımız kendi ezanlarını okurlar. Bir zamanlar bu sistem başlamış, bazen olumlu olmuş, bazen olumsuz olmuş. Ama şu anda bazı illerde bu devam ediyor. Kim tarafından yapıldığını bilemiyoruz. Şu anda istihbarat, emniyet, valilik, müftülüğümüz iş birliği ile araştırıyorlar. Nasıl yapıyorlarsa onu şu an ben bilemiyorum araştırıyoruz bir teknik sızıntı ile sabotaj yaparak minarelerdeki hoparlörlere müdahil oluyorlar ve oradan istedikleri gibi işte müziktir başka şeyler yayınlayabiliyorlar."

"HİÇ KİMSEYE BİR FAYDASI OLMAZ"
Erbaş, maalesef böyle bir durumda karşı karşıya olduklarını, devletin yetkili kurumlarının araştırmayı yaptığına vurgu yaparak, şöyle devam etti:

"İnşallah en kısa zamanda bulunur, tespit edilir ve cezaları neyse hukuk karşısında, kanunlar karşısındaki cezaları onlara verilir. Bu cezaların da ben caydırıcı olması gerektiğini düşünüyorum. Belki bir terör faaliyeti bile olabilir, belki kendini bilmeyen birileri yapmış olabilir, bir cehalet eseri olabilir. Şu anda ortada net bir bilgi olmadığı için 'kim tarafından yapılmıştır' bunu söyleyecek durumda değiliz.

İnşallah bizim ülkemizde bu güzel, şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu ülkemizde inancı ne olursa olsun, düşüncesi ne olursa olsun, ideolojik anlayışı ne olursa olsun hiç kimsenin böyle bir şeye tenezzül etmesini istemem. Biz, farklılıklarımızla bir arada yaşamayı bin yıldır sürdürmüş bir medeniyetin çocuklarıyız. Dinimiz farklı olabilir, burada Müslümanlar da var, Hristiyanlar da var Yahudiler de var, farklı inançlardan, farklı kültürlerden çok farklılıkları bir arada yaşatan bir milletiz biz. Bu da bizim en büyük zenginliğimiz.

Yani bir büyük bir toplumun, yüzde 98 dediğimiz, yüzde 99 dediğimiz çok büyük bir kesimin, canını yoluna vermekten çekinmeyeceği en önemli değeri olan ezanına, camisine, minaresine bu şekilde sabotaj yapmak, bu şekilde adeta düşmanlık yapmak, provokasyon yapmanın hiç kimseye faydası olmaz."

"Bundan ancak düşmanı olan birileri yani Türkiye'nin gelişmesini, ilerlemesini, huzur içerisinde olmasını, birlikte yaşama tecrübesini sürdürmesini istemeyenler bundan memnun olur." diyen Erbaş, İzmir'deki bu olayın başka yerlerde olmaması temennisinde bulundu.

"MABETLERE DOKUNMAK ÇOK BÜYÜK SUÇTUR"
Erbaş, bu durumun, İzmir'de yaşayan hangi inançtan, hangi ideolojiden, hangi düşünceden olursa olsun hiç kimsenin faydasına olmayacağını, kilisenin çan kulesinden böyle bir şey çalınsaydı, oraya sızılsaydı aynı tepkiyi vereceğine işaret ederek, söyledi: 

"Zaten yetkili olmak bunu gerektiriyor. Zarurat-ı hamse dediğimiz, toplumun 5 şeyini koruyacaksınız ve inanç ayrımı gütmeden bunu yapacaksınız, dinini koruyacaksınız. Gayrimüslim vatandaşlar var, onların inancına, dinine, mabedine zarar getirecek her şeyden bizim onları korumamız lazım, bu bizim vazifemiz. Kim olursa olsun mabetlerin masuniyeti bizim inancımızda çok önemlidir. Dolayısıyla ülkemiz sınırları içerisinde yaşayan kim olursa olsun mabetlere dokunmak çok büyük bir suçtur. Bu suçu işleyenler inşallah en kısa zamanda bulunur ve cezalarını alırlar." 

 
Gizlice eve geldi, 9 kişiye korona bulaştırdı!
 
Bayram sonrası için yeni serbestlik kararları gündemde!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VfV 23 Mayıs 2020 Cumartesi 15:31

Mabedlere saldırmak,inançlarla dalga geçmek elbette suç ve günah.Ya seçim dönemlerinde camilerde oy istemek, cami avlularında miting yapar gibi açıklamalar yapmak,cami duvarlarına seçim pankartı asmak?Bir de bunları sorgulasanız hocam,bir de bunlar ses çıkarsanız...

Yorumu oyla      4      3  
Ali Cengiz Kurt 23 Mayıs 2020 Cumartesi 12:07

Senelerdir ikazlara aldırdığınız yok. Fırsat olunca partimize saldırmaya başladı kendini bilmezler.İstiklal Marşımız aklınıza gelmiş keşke tamamını paylaşsanız.Dombra yı hiç araştırmadınız tepkide koymadınız bildiğim kadar hiç olmazsa bunu bulun.

Yorumu oyla      4      3  
TC misafir 23 Mayıs 2020 Cumartesi 11:39

Kur'an kurslarında çocuklar diri diri yanarken hiç sesiniz çıkmamıştı. Millet sefalet içinde yaşam mücadelesi verirken israf abidesi sarayların yapılmasına 2 laf edemeyenler ancak bir siyasi oluşumun sırtını sıvazlayacak kadar müslüman olabilirler biz de bunun örneğini görüyoruz.

Yorumu oyla      7      3  
Yaylacıklı 23 Mayıs 2020 Cumartesi 10:03

Armut rumuzuyla yazan kardeş Sayın Diyanet işleri Başkanımızn açıklamalarına yorum yapamazsın.

Yorumu oyla      2      5  
23 Mayıs 2020 Cumartesi 09:25

Camiye siyaset ve yemek sokanlara da lafın var mı?

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gizlice eve geldi, 9 kişiye korona bulaştırdı!
Erzurum Valisi Okay Memiş, kentte dün 54 olan koronavirüslü hasta sayısının, ...
AK Parti'li meclis üyesi trafik kazasında can verdi
AK Parti Ağrı Belediyesi Meclis üyesi Musa Kazım Şahin, kullandığı aracın ...
Sokağa çıkma yasağı başladı!
İçişleri Bakanlığınca, 22.05.2020 tarihi saat 24.00 ile 26.05.2020 tarihi ...
 
Camilerde cemaatle ibadet hakkında genelge!
İçişleri Bakanlığı, “Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi” hakkında ...
İçişleri Bakanlığı'ndan 'oltalama' uyarısı!
İçişleri Bakanlığı, kişilerin banka veya kredi kartı bilgilerini ya da ...
Bakanlık bilgileri güncelledi: İzmir'in ilçe ilçe korona haritası
Bakanlık bilgileri güncelledi: İzmir'in ilçe ilçe korona haritası
 
İğrenç olayda anne ve sevgilisi birbirlerini suçladı
Eskişehir’de 14 yaşındaki kızını kendi sevgilisi ile birlikte olmaya zorladığı ...
Bakan Koca açıkladı: Can kaybı 4 bin 276 oldu
Türkiye'de koronavirüs salgınına ilişkin son veriler açıklandı. Sağlık ...
İçişleri Bakanlığı: 484 bin 808 kişiye seyahat izni verildi
İçişleri Bakanlığı, seyahat izin belgesi başvurusu onaylanan 65 ve üzeri ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva