HABERLER>GÜNCEL
26 Mart 2013 Salı - 09:32

Diyanet İşleri Başkanı: İzmir farklı, ona göre müftü atandı!

Kent, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in sözlerini tartışıyor. Dönmez, İzmir’deki temasları sırasında kent için farklı bir dindarlık profili çizdi, ''İzmir'in farklı bir dindarlığı var. Bu dindarlığın irfan geleneğine ihtiyacı var. Öyle olduğu için tasavvuf profesörünün, irfan geleneğinden geçmiş birinin İzmir'e müftü olarak atanması tesadüf değil'' dedi.

Diyanet İşleri Başkanı: İzmir farklı, ona göre müftü atandı!

İZMİR - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bir dizi temaslarda bulunmak için İzmir'deydi... Görmez Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ettiği günün ardından ilginç sözleriyle kente bir tartışma konusu bıraktı.

- Başkan Görmez'in Valilik ve Büyükşehir ziyaretlerinde neler yaşandı?..

İzmir'deki din görevlileriyle Balçova Kaya Termal Otel'de bir araya gelen Görmez, kentin manevi hayatını din görevlileriyle yeniden ayağa kaldıracak, işe ehil bir kişiyi şehre müftü olarak atadıklarını dile getirdi.

İZMİR'İN DİNDARLIĞI FARKLI!     
Görmez, ''İzmir'in farklı bir dindarlığı var. Bu dindarlığın irfan geleneğine ihtiyacı var. Öyle olduğu için tasavvuf profesörünün, irfan geleneğinden geçmiş birinin İzmir'e müftü olarak atanması tesadüf değil'' dedi.
     
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın milletin medarı iftiharı bir teşkilat olduğunu ifade eden Görmez, ''Türkiye'de Diyanet İşleri Teşkilatı kadar milletle iç içe, milletin bir parçası haline gelmiş başka müessese göstermek çok zor. Bu milletin düğünlerinde, camilerinde, hayırlı günlerinde, cami dışındaki manevi hizmetlerinde, cenazesinde siz varsınız'' diye konuştu.
     
Türkiye'nin, insanların, cemaatin profilinin değiştiğine dikkati çeken Görmez, din görevlilerinin de İslam'ın rahmet mesajından kopmadan, değişim, dönüşüm içerisinde olması gerektiğini ifade etti.
     
''İDRAK GECİKMELERİ YAŞADIK''
Kurum olarak zaman zaman idrak gecikmeleri yaşadıklarını anlatan Görmez, şöyle konuştu:
''İlk idrak gecikmesini köylerden kentlere göçle yaşamışız. Halkımızın yüzde 22'si köylerde yaşıyor, Diyanet'in yüzde 75'i köylerde kaldı. Oysa halkımızın yüzde 77'si şehirde yaşıyor. Şu anda bu dağılım üzerinde çalışıyoruz. Bu gecikmeyi nasıl telafi edeceğimiz üzerinde duruyoruz.
     
Diğer bir idrak gecikmesini de şimdi yaşıyoruz. İnsanlığın üçte ikisinin kalbine küresel siyasetin aktörleri marifetiyle İslam'ın korkusunun salındığı bir dünyada yaşıyoruz. İslamofobi, insanlığın üçte ikisinin kalbine yerleştirilmiş bir hastalık oldu. İslam'a yönelik farklı meydan okumalarla karşı karşıyayız. Tüm gençleri kitle iletişim araçları teslim aldı. Çocuklarımızın sanal ortamlara mahkum olduğu dönemde yaşıyoruz. Muhatap kitlemizin anlayışları, dili değişti. 10 sene önceki mihrap görevliliği, müftülük tanımıyla yolumuza devam edemeyiz. 10 sene önceki Kur'an öğretmenimizin öğretme tekniğiyle bugün yolumuza devam etmemiz mümkün değil. 120 bin personelimizle önce kitabı doğru okuyarak, Allah'ın Resulü'nü, çağın idrakini doğru anlayarak daima İslam'ın rahmet mesajlarından sapmadan, değişim ve dönüşüm içinde olmak mecburiyetimiz var.''
     
Görmez, ''İslam dininin bir durak ya da tarihte yaşanıp bitmiş menzil değil, daima hareket halini zorunlu kılan bir yol'' olduğunu ifade ederek ''Yoldan çıkmak ile 6 asır önceki bir durağa takılmak arasında fark yok. İslamiyet daima insanlığın gelişmelerini dikkate alır ama çağın kötü gidişatına da 'dur' der'' dedi.
     
İl Müftülüğüne atanan Ramazan Muslu da İzmir'de yapılacak çok iş olduğunu belirterek, meslektaşlarıyla birlik, beraberlik içinde beklenene cevap vermek hususunda gayret göstereceklerini söyledi.
     
İzmir'in protokol camisi ihtiyacına dikkati çeken Muslu, bu konuda tüm yetkililerin desteklerine ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Muslu, din görevlileriyle ilgili boş kadroların ivedilikle doldurulmasını talep etti. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz'ın da katıldığı toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Öz Vatandaş 26 Mart 2013 Salı 17:14

Bizim Dinimizde ayrımcılık var'mı ki protokol camisi olsun. Dinde protokol olur'mu be densiz ve dengesiz adam. Bu ülkede yeteri kadar Cami-i şerif var ve insanımız ibadetini huzur ve huşu içinde yerine getiriyor. Halktan ayrı namaz kılmak isteyen zaten benim yüce dinimden olamıyacağına göre benimle aynı çatın altında olmayı hak etmiyor.

Yorumu oyla      15      6  
Öz Vatandaş 26 Mart 2013 Salı 17:08

Birkere sen kimsin ve dindar olamazsın. senden olsa olsa din bezirganı olur. Bizim yüce dinimizde böyle ayrımlar varmı, seni Diyanet işleri Başkanı olarak atayanın dininden şüphe ettiğim gibi seninde İzmir'e atatığın müftüden şüphe ederim. İşiniz gücünüz ortalık bulandırmak, ama hevesiniz ğırtlağınızda kalacak çünkü burası efendilerinin dediği gibi gavur izmir değil. burada tüm değerler ılımandır. ama siz bunu anlayamazsınız, çünkü kalbinizde fesat tohumları var.

Yorumu oyla      18      6  
misafir 26 Mart 2013 Salı 16:22

ey megaköylü, imanın kimde olduğunu sadece Allah bilir sen kimsin ki insanları gerçek-sahte müslüman diye ayırıyorsun?! insan ister inanır ister inanmaz din denen olgu sizin tekelinizde mi? bu kadar iftira atmaya utanmıyor musun? dindar geçinenleri gördük deniz fenerinde ve madımak oteli olayında ve hatta menemen olayında ... birinde milleti dolandırdınız, diğerinde insanları diri diri yaktınız menemende ise kendi askerinin bile kafasını kesip mızrakla dolaştırdınız lanet olsun zihniyetinize!

Yorumu oyla      23      6  
Tasavvufsuz 26 Mart 2013 Salı 15:28

Tabiiki İzmir Cemaatinizden değil... Zorlamayın... Zorlarsanız, cemaat size kalır ancak... Tasavvufunuz da İrfanınızda İzmir e dar gelir. İzmir li cemaatçi hocaların ağzına bakmaz, umarım bunu da farketmişsinizdir.

Yorumu oyla      24      7  
hasan 26 Mart 2013 Salı 14:13

kabahat bunları başımıza getiren yüzde elli de bunlarda değil bunlar normalde konusmasını bilmezlerdi ama allahım büyük hiç bir uçak havada hiç bir güç iktidarda kalmaz...

Yorumu oyla      22      7  
hasan 26 Mart 2013 Salı 14:12

yahu siz kimsiniz bana söylermisiniz binlerce lira maaşıınız olmasa böyle atıp tutarmıısnız acaba din mi allah mı gelir aklınıza aç yatsanız geceleri ama izmirlinin o gavur dediğiniz ilin insanıda karısıda kızıda anasınıda dedeside sapına kadar namusludur dinine milletine bağlıdır allahına inanır korkar ya sizler sahte dinciler....

Yorumu oyla      22      7  
Atilla Kamar 26 Mart 2013 Salı 14:07

İzmir hoşgörü şehridir. Herkes biribirinin inancına saygı duyar. Dini gereklilik olmasa bile dini hislerle yapılan ve heryerde dökülen lokma evde yapılıp birkaç komşuya dağıtılmaz. Sokakta 300 - 500 kişi alır ve isterse bir dua okur. Bu nedenle İzmir de açlıktan ölen olmaz. Ben köy kökenliyim. Benim köyümde de aynı düşünce vardır. İzmir sokaktaki haynanı bile doyurur. Anadolunun içine doğru gidin ne kedi beslenir ne de köpek...

Yorumu oyla      21      6  
Atilla Kamar 26 Mart 2013 Salı 14:01

Megaköylü isimli yorumcu. Seni defalarca ve kibarca uyardım. Önce adını yazma cesareti ve terbiyesi göster sonra sataş... Ben İzmirliyim ve benim solculuğumu yargılamak senin gğibi duvar gerisinden konuşanlara kalmaz. Önce edepli ol ve Ananın, babanın sana koyduğu ismine saygı duy.

Yorumu oyla      23      6  
Kemal 26 Mart 2013 Salı 12:59

İstediğime inanır istediğimi yaşarım..çevreme zarar vermediğim sürece kimse de bana karışamaz...işte benim inancım bu..kafası sarıklı iki adam gelip benim yaşamımı düzenleyemez...düzenletmem..herkes haddini bilecek..

Yorumu oyla      26      6  
korsi 26 Mart 2013 Salı 12:44

tek dertleri her zamanki gibi sıkıştıklarında gündemi değiştirmek

Yorumu oyla      25      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PKK yola çıktı: İlk grup F-16 takibinde sınırı geçti
Öcalan'ın "sınır dışına çekilin" çağrısının ardından PKK'dan somut adım ...
İzmir’de önce sağanak sonra erken yaz!
Hafta sonu açan güneş yerini kara bulutlara bırakacak… İzmir 3 gün sağanak ...
3 gündür merak edilen soru yanıt buldu!
Tekirdağ'da 90 metrelik baz istasyonunun direğine tırmanan ve tüm ikna ...
 
Sınırda flaş gelişme: Jandarma çekildi
Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı birlikler, Doğu ve Güneydoğu'da terörle ...
İzmir’deki ihale krizinde sendikadan yaylım ateşi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde krize neden olan ihalede 650 işçinin bağlı ...
Mayın kurbanı İzmirli mühendise son görev…
Görev yaptığı Afganistan’da aracının mayına çarpması sonucu yaşamını yitiren ...
 
Cinnet: Oğlunu baltayla öldürdü!
İstanbul Sancaktepe'de bir kadın 11 yaşındaki oğlunu baltayla öldürdü.
Türk jetleri Kuzey Irak semalarında!
Diyarbakır’dan bu sabah saatlerinde kalkan 5 savaş uçağı Irak’ın kuzeyinde ...
İzmir sularında anlamlı ‘farkındalık’ tatbikatı
İzmir’de merkezi bulunan Ulusal Down Sendromu Derneği, Türkiye’de ilk ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva