HABERLER>GÜNCEL
27 Ocak 2020 Pazartesi - 13:51

DİSK’ten Urla'daki kamulaştırma kararına tepki!

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, Urla’daki bazı parsellerin kamulaştırma kapsamına alınmasına da etrafındaki bir kısmının ise dışarıda tutulmasına da tepki gösterdi. Sarı, “Kamulaştırma için 511 parsel numarası verilmiştir. Parsel numarası verilen, kamulaştırılan yerler kimindir? Atlanılan, kamulaştırılmayan parseller kime aittir? Turizm Bakanlığı’nın bunu isim isim açıklaması gerekmektedir. Bakanlık bunun rant projesi olup olmadığını İzmir kamuoyuyla paylaşması gerekiyor” diye konuştu. Genel-İş Sendikası da yaptığı açıklamada, “Vazgeçilsin gerekirse AİHM’e gideriz!” mesajını verdi.

DİSK’ten Urla daki kamulaştırma kararına tepki!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir’in Çeşme ve Urla ilçelerinde çok sayıda parseli kapsayan acele kamulaştırma kararı dikkat çekti. Çeşme’nin Alaçatı Mahallesi’nde Vali Kutlu Aktaş barajı ile deniz arasında kalan toplam 178 adet parsel ve Urla’da ise Zeytineli Mahallesi’nde Uzunkuyu mesire alanı ile deniz arasında kalan 333 adet parseli kapsayan hamle kentte gündem oluşturdu.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası’nın da bazı arazilerini kapsayan kamulaştırma sonrasında Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı açıklamalarda bulundu. Sarı ayrıca parsellerin bulunduğu bölgede kamulaştırmanın dışında kalan bazı arazileri de dikkat çekti. Konuyla ilgili Genel-İş Sendikası da yazılı bir açıklama yaptı.

BAKANLIK AÇIKLAMALI, KAMULAŞTIRILAN VE ATLANAN PARSELLER KİMİN?
Sarı, “İşçilerin alın teri ve emeğiyle biriktirilen paralarla alınan Urla Zeytineli’ndeki arazi Birinci Derece Doğal SİT Alanıdır. Buranın SİT alanı olmasından kaynaklı olarak birçok müracaatımıza rağmen bize verilmedi. Oranın işçiler için eğitim, tatil ve kamp yeri yapılması yönündeki taleplerimiz SİT alanı olmasından dolayı reddedilmiştir. Tam da bu noktada, Turizm Bakanlığı turizme teşvik adı altında bir hamle yaptı. Birinci Derece SİT’ten çıkarılıp, turizm alanı ilan edilmesi ve arazimizin kamulaştırmaya girmesi işçilerimizin emeğiyle, alın teri ile biriktirilmiş, 1975 yılından bugüne kadar gelmiş araziyi almaktır. İşçilerin hakkı olan bir araziyi gasp ettirmeyeceğiz. Özellikle 12 Eylül darbesinden bugüne kadar birçok binamız kamulaştırıldı. Kavgalarla mücadelelerle koruduğumuz binalarımızı, arazilerimizi yine aynı şekilde korumaya devam edeceğiz.  Kamulaştırma için 511 parsel numarası verilmiştir. Parsel numarası verilen, kamulaştırılan yerler kimindir? Atlanılan, kamulaştırılmayan parseller kime aittir? Turizm Bakanlığı’nın bunu isim isim açıklaması gerekmektedir. Bakanlık bunun rant projesi olup olmadığını İzmir kamuoyuyla paylaşması gerekiyor” dedi.

SENDİKA: VAZGEÇİLSİN GEREKİRSE AİHM’E GİDERİZ!
Genel İş Sendikası, ‘Basına ve kamuoyuna’ başlığıyla bir duyuru yaptı.

İşte o açıklama:  Sendikamızın unutulmaz genel başkanı Abdullah Baştürk ve arkadaşları tarafından işçilere tatil yeri yapmak üzere 1975 yılında sendikaya kazandırılan İzmir Urla Zeytineli köyü Böğürtlen mevkiindeki 68 dönüm büyüklüğündeki taşınmazımıza iktidar tarafından hukuk dışı el koyma girişimi başlatılmıştır.

Bu taşınmazımız üzerine kamulaştırma şerhi konulduktan sonra 25 Ocak 2020 itibariyle Cumhurbaşkanı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan 2054 sayılı kararıyla Urla’daki taşınmazımızın tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Henüz resmi olarak kamulaştırma kararı tebliğ edilmemiştir.

Taşınmazımızın bulunduğu bölge yakın zamana kadar SİT alanı içerisinde idi. Şimdi bu SİT alanı kararının kaldırıldığı anlaşılmaktadır.

Yaptığımız araştırmaya göre taşınmazımızın da aralarında bulunduğu bazı vatandaşlara ait 500’ün üstünde parselin oluşturduğu uzun bir kıyı alanı kamulaştırılıp özel kişi ve kuruluşlara uzun dönemli kiraya verilecektir.

Yine yaptığımız araştırmalarda kamulaştırma sahası çevresinde kamusal görevlerde bulunan bazı kişilere ait taşınmazlar kapsam dışında tutulmuştur.

Köy merası, tarım arazisi niteliğinde bazı taşınmazların golf sahası yapılması söz konusudur.

İdarenin bütün eylem ve işlemleri kamu yararına uygun olmak zorundadır. Sendikamız ve bazı vatandaşlara ait taşınmazlara el konulup özel kişi ve kuruluşlara kiraya vermek bu kamu yararı kavram ve ilkesine aykırıdır. Bazı kişilerin kayırılması yasaların eşit objektif uygulanmaması, kamulaştırma işleminin kamusal yanından çok bazı menfaatlerle ilgili olduğu sonucunu ortaya çıkarmaktadır.

Anayasanın mülkiyet hakkı ile ilgili düzenlemeleri de bu kamulaştırma girişimleri ile askıya alınmış bulunmaktadır.

Zamanında işçilerin tatil yapması hedeflenerek alınmış taşınmazın onların elinden alınarak lüks otel yatırımlarına dönüştürülmesi, onların gelirleri itibariyle asla yararlanamayacakları, işçilere fiilen yasak bir kamulaştırmanın neresi kamu yararı amacı güder? Kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

İşçilere ait taşınmazımız ile oradaki köylülere ait diğer taşınmazlara el koyma ve özel bazı kişilere menfaat sağlamaktan başka hiçbir anlamı olmayan sadece adı kamulaştırma olan ve acele kamulaştırmaya gerekçe olacak hiç bir durum söz konusu değilken bu hukuksuz uygulamadan bir an önce vazgeçilmesini talep ediyoruz.

Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar hukuki süreci taşıyacağımızın bilinmesini isteriz.

Basına ve kamuoyuna saygı ile sunarız.

Genel-İş Genel Yönetim Kurulu

 
Reina saldırganı için istenen ceza belli oldu!
 
83 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Ocak 2020 Pazartesi 16:11

kupon arazi mi ?

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Reina saldırganı için istenen ceza belli oldu!
İstanbul Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da 2017 yılbaşı gecesi düzenlenen ...
Mimarlar Odası Başkanı Alpaslan: Kentin silüeti yatırımcının insafına bırakılamaz!
Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Alpaslan, “Mimarlar odası olarak kamuya ...
İzmir'de martı kurtarma operasyonu!
Denize atılan bir ağa takılan martı, Sahil Güvenlik ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.
 
Depremzedelere yapılacak yardım miktarı açıklandı
Elazığ depreminde zarar görenlere yönelik destekleri açıklayan İçişleri ...
Manukyan'ın torunu savcıyı şikayet etti
Ünlü genelev patroniçesi Matild Manukyan'ın ölümünün ardından başlayan ...
Ambulansla drift yapan sürücü hakkında soruşturma
Van'da ambulansla drift atarken görüntülenen sürücü hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.
 
40 günlük bebeği kapı önüne bıraktı!
Adana'da Ayşe E., 40 günlük kızı Masal'ı kundaklayıp, dini nikahla birlikte ...
Altun: İptal edilen basın kartı yok!
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bazı medya kuruluşlarında ...
Mehmet KARABEL yazdı... Deprem toplanma yerini bilen var mı?
Mehmet KARABEL yazdı... Deprem toplanma yerini bilen var mı?
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva