HABERLER>EKONOMİ
5 Haziran 2018 Salı - 12:13

DİSK'ten '35 saat' kampanyası... CHP’den destek istedi!

CHP İzmir milletvekili adayları DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı’yı ziyaret etti. Sarı, “Çalışma saatleriyle ilgili çalışmamız var. İzmir’in de plakasına yakışır şekilde haftalık çalışma saatinin 35 olması için kampanya başlatıyoruz.  CHP’li vekillerimizden kampanyaya destek vermesini istiyoruz” dedi.

DİSK ten  35 saat  kampanyası... CHP’den destek istedi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir milletvekili adayları, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’yı ziyaret etti.

Buluşmada, Parti Meclisi (PM) Üyesi ve aday Sevda Erdan Kılıç, İzmir Milletvekili Murat Bakan, adaylar Kani Beko, Kazım Umdular,  Onur Kadir Eryüce, Ezgi Deniz Urunga, CHP İl yöneticileri ve sendika temsilcileri yer aldı. Ziyarette adaylar birbirinden önemli mesajlar verdi.  DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı ise işçilerin haftalık çalışma saatleriyle bir kampanya başlattıklarını ilan etti.

TÜRKİYE’DE TARİH YAZILIYOR, BİZ BUNU KÖYLERDE GÖRÜYORUZ
İzmir Milletvekili Murat Bakan, “3 yıldır milletvekiliyim. 88 kanun teklifi 600 soru önergesi verdim. Taşeron sorununu ilk defa Memiş kardeşimle birlikte dile getirdik, birlikte mücadele ettik. Bu çalışmayı İzmir’de ilk biz başlattık. Daha sonra parlamentoda sürdürdük.  3 yıl içinde 3’üncü genel seçimimiz. Bir de darbe girişimi yaşadık. Referandumda yaptığımız çalışmadan dolayı bizi Almanya’da ayakta alkışladılar. ‘Yoldaş Murat Hoş geldiniz’ dediler.  O sadece CHP’nin çalışması değil. Türkiye’de sol değerleri yüreğinde taşıyan herkesin mücadelesiydi. Türkiye’de hepimiz, demokrasi, adalet istiyoruz. Bu şekilde bir araya geldik. Millet İttifakı oldu. Türkiye’de tekrar tarih yazılıyor. Biz bunu köylerde, sokaklarda görüyoruz” dedi.

LASTİKÇİ KANİ BEKO’YUM!
DİSK eski Genel Başkanı ve CHP adayı Kani Beko, “Siyasi platformda ben onlar kadar şanslı değilim. Benim alanım sendikal hareketler, hak ve özgürlükler. Yıllardan beri yürüyüşlerde, miting çadırlarında, ezilenlerin mücadelesini sizlerle verdik. Lastikçi Kani Beko’yum. Beni bu siyasete iten nedenlerin başında gelen konulardan biri OHAL ilan edildiği günden bu yana, bu memlekette gerçekten kötü şeyler yaşanmaya başlamasıydı.  Memleket felaketin eşiğinde. Bugüne kadar bana görev veren, beni destekleyen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu alan farklı bir alan. Bilemiyorum, ne kadar başaracağım, başaramayacağım. 43 yılım geçti yürüyüşlerde, cezaevlerinde. Bu sefer siyaseti denemek istedim. Siz toplumun neresinde görev yaparsanız yapın iyi bir öğrenci olmak lazım. Ben şimdi CHP’de bu gördüğünüz yeteneklerin öğrencisi olup ilerleyen süreçte iyi bir öğretmen olacağımı düşünüyorum” diye konuştu.

BİZE EL VERİN, BU KAOSTAN KURTULALIM
Sevda Erdan Kılıç, “Hep emekten, alın terinden yana olduk. Bundan sonra da böyle olacak. Ben tüm işçi kardeşlerimizi, işçi çocuğu olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM)temsil edeceğim. Sizlerin temsilcisi, destekçisi olacağım. Birçok şey yasalarla yapılıyor. OHAL kalktığında CHP iktidarında çıkaracağımız yasalarla insan onuruna yaraşır bir düzen kuracağız. Bize el verin, bu kaostan hep birlikte kurtulalım” açıklamasında bulundu.

YASALARI SOKAKTAKİLER YAPTIĞINDA DÜNYA KURTULACAK
Kazım Umdular, “Haramilerin saltanatını yıkacağız. Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı yapacağız. CHP’yi iktidar yapacağız. Mücadelemiz bu. Sokakta ciddi karşılık alıyoruz. Net bir heyecan var. Kendini gizleyen kişiler var. Bunu görüyoruz. DİSK, KESK TMMOB yani halktan yana mücadele edenlerin mücadelesi şudur; ne zaman ki sokaktakiler yasaları yapacak, o zaman dünya kurtulacak. Desteklerinizi esirgemeyin. Bu sefer CHP’yi tek başına iktidar yapma günü gelmiştir” dedi.

HAZİRAN’DA YARIM KALAN İŞİ TAMAMLAYACAĞIZ, CHP’Yİ İKTİDAR YAPACAĞIZ
Ezgi Deniz Urunga,  “Bir Haziran vardı, o Haziran’da yarım kalan işimizi tamamlayacağız. Bu karanlık günlerden beraber kurtulacağız” derken, Onur Kadir Eryüce ise, “Sokakta dolaşıyoruz. Daha önce hiç hissetmediğimiz bir rüzgar hissediyoruz. İnanıyoruz ki Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı, CHP’yi de iktidar yapacağız” açıklamasında bulundu.

DİSK’TEN HAFTALIK 35 SAAT KAMPANYASI!
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, sendika olarak hazırladıkları rapordan bilgi verdi ve “Özellikle Türkiye çalışma saatlerinin çokluğundan bahsediyoruz. Biz bugün İzmir’den DİSK’e şubelerimizle birlikte İzmir’in de plakasına yakışır şekilde 35 saat çalışma sistemine dönüştürmek için kampanya başlatıyoruz. CHP’li emekten yana olan milletvekillerinden de bu kampanyaya destek vermesini istiyoruz. 16 yıllık AKP iktidarında Soma, Ermenek gibi facialar oldu. Grev yasaklamaları oldu. Biz o yüzden işçilerin seçim bildiresi olarak, ülkemize, emeğimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz diyoruz. Parlamentonda işçileri temsil eden tüm partilerle omuz omuza mücadele ederek 24 Haziran’ı kazanacağımızı ilan ediyoruz” yorumunu yaptı.  

 
Türkiye'nin en değerli markası belli oldu!
 
Alaçatı'da o saatler arasında müzik yasak!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandas 5 Haziran 2018 Salı 16:48

memiş sarı bırak bu işleri devrimci iş sendikası secim öncesi böyle acıklamalar yapıp baskalarının ekmegine bal sürmeyin CHP yi bu oynun içine cekmeyin

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'nin en değerli markası belli oldu!
Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, Türkiye'nin en ...
İzmir'e 10 milyarlık yatırım sözü
Ülkemizin ekonomik sıkıntılarla mücadele ettiği, yabancı yatırımcı çekebilmek ...
İzmir'in turizm cennetinde 'jeotermal' itirazı!
İzmir Valiliği, bir firmanın Çeşme'nin Ovacık Mahallesi'nde, sondaj yöntemiyle ...
 
İzmir'e bayram gibi haber! 6 gün sonra açılıyor
Başbakan Binali Yıldırım'ın, İzmir'deki 35 projesinden birisi olan Sabuncubeli ...
Memura iki zam birden geliyor!
Enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde gelmesi memurlara önümüzdeki ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL gelişmekte olan ülke para birimleri genelindeki iyimserlik, TCMB'nin ...
 
UBER'den kaçış! Yüzde 70'i piyasadan çekildi
UBER ile ilgili son açıklamaların ve İBB'nin kararının ardından UBER araçlarının ...
Bakan açıkladı! Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor
Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Yapacağımız düzenlemeyle polisimiz, öğretmenlerimiz, ...
Bakan Şimşek'ten flaş enflasyon açıklaması
Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Enflasyondaki yükseliş petrol, kur hareketinden kaynaklanıyor" dedi.
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva