HABERLER>GÜNCEL
23 Temmuz 2019 Salı - 11:41

DİSK Başkanı Sarı'dan MHP'li Acar'a 'referandum' çağrısı: Yüreğin yetiyorsa...

Belediye başkanlarının 100 günü değerlendirmeleri sonrasında ‘Emeğin 100 Günü’ başlığı altında açıklamalarda bulunan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, imzalanan toplu sözleşmelerin mutluluk yarattığını aktardı. Sarı ayrıca Aliağa Belediyesi’nin MHP’li Başkanı Acar’a işten çıkarmalarla ilgili çağrıda bulundu. Sarı, “Seçim zamanında seçilirsem bu kadar kişiyi işten çıkaracağım dediniz mi? Aliağa halkı size hizmet için oy verdi. Yüreği yetiyorsa referandum yapalım! O sandıktan çıkamaz” dedi.

DİSK Başkanı Sarı dan MHP li Acar a  referandum  çağrısı: Yüreğin yetiyorsa...

EGEDESONSÖZ- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Sarı, 31 Mart seçimlerinin ardından İzmir’de oluşan yeni yerel yönetim yapısını değerlendirirken, işçi haklarıyla ilgili gelişmeler olduğunu ifade etti.

Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreçlerine dair bilgiler veren Sarı, ayrıca yerel seçimlerden başarıyla çıkan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) genel iktidara ulaşması için son şansını kullanacağını vurguladı.

- ALİAĞA'DA İŞÇİ KIYIMI DURMUYOR... 8 ATILDI, 500'Ü GEÇECEK!

EMEKÇİLER İÇİN 100 GÜN YÜZ GÜLDÜRDÜ
Belediye başkanlarının 100 günlük değerlendirmelerine karşılık ‘Emeğin 100 Günü’ başlığını oluşturan ve açıklamalarda bulunan Sarı, “20 yılı aşkın bir süre sonra Tüm-Bel Sen’in toplu sözleşmesi imzalandı ve memurlar ilk defa ikramiye hakkına kavuştu. 100 gün içinde Tunç Soyer’in çabasıyla memurların özlük haklarıyla ayrılması önemliydi. Çok uzun süre sonra verilen mücadeleler sonucunda alındı. Tunç Soyer’in emeğe bakış açısı bunda etkili oldu. Bu arkadaşlarımıza büyük moral oldu. Emek için 100 gün yüz güldüren günlere dönüştü. Emekçiler için 100 gün yüz güldürdü” dedi.

BÜTÇEYİ SOYER YAPTIĞINDA ARKA SIRALARA DAHA ÇOK HİKAYENİN YAZILACAĞINI GÖRÜR GİBİYİZ
Soyer ayrıca, “Hayvan hakları konusunda faytonların kalkması, Kadifekale bizim çok önemli bir alanımız orada bir Pazar kuruldu, bunlar önemliydi. Pagos pazarında ürünlerin üreticiden tüketiciye doğrudan gelmesi önemli. Bunlar daha yeni, emekleme dönemi. 2020 bütçesini Soyer kendisi hazırlayacak. O zaman biz arka sıradakilere birçok hikayenin yazılacağını görür gibiyiz” açıklamasında bulundu.  

BİR TEK URLA KALDI
İlçe belediyelerindeki süreçlere ilişkin bilgi veren Sarı, Bir tek Urla Belediyesi’nde TİS süreci bitmedi. Arabulucu süresi var. Büyük ihtimalle bayram sonunda Urla sözleşmesi bitmiş olacak. Öte yandan Konak, Buca, Bornova, Çeşme ve Seferihisar gibi belediyelerde de KHK ile kötü şartlarda olan işçilerin şartlarını iyileştirdiler. Onlara da teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN ACAR’A HODRİ MEYDAN: YÜREĞİN YETİYORSA REFERANDUM YAPALIM!
Aliağa Belediyesi’nin Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Başkanı Serkan Acar’ın 179 kişiyi işten çıkarmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Sarı, “Sayın Serkan Acar 5 yıl önce belediye başkanı seçildi. Bugün işten attığı arkadaşlarla birlikte çalıştılar. Ama 5 yıl sonra bir şey değişti. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı diye bir şey oluştu. İkinci kez seçildikten sonra 179 arkadaşımızı kapı dışına koydu. Önce bürolarda çalışan kadın arkadaşlarımıza mobbing uyguladılar. Asıl işlerinden uzak tuttular süpürgeye yolladılar. Baktılar böyle kaçıramıyorlar son çare olarak da işten çıkarmaları gündeme getirdi. Buradaki işin ilginç yanı şu; 5 yıl önce de bu arkadaşlarla birlikte üretiyordunuz. Bugün seçildiyseniz bu arkadaşların çalışması ve hizmeti sayesinde olmuştur. Siz elinize süpürgeyi alıp temizlik yapmadınız, kazmayı alıp park ve bahçeye ağaç dikmediniz. Maalesef siz mecliste ‘Aliağa halkı bana bu yetkiyi verdi, istediğimle çalışırım istediğimle çalışmam’ dediniz. Serkan Acar seçim döneminde yaptığı bütün çalışmaları getirsin. Orada seçilirsem bu kadar kişiyi işten çıkaracağım dediniz mi? Aliağa halkı size hizmet için oy verdi. Yüreği yetiyorsa referandum yapalım! Aliağa meydanına bir sandık koyalım. Acar tek bir şey söyleyin; ‘işçi atacağım için bana oy verin’ deyin. Biz de ‘işçi atacak oy vermeyin’ diyelim ve hayır kampanyası yürütelim. Serkan Acar o sandıktan çıkamaz. Hiçbir vatandaş hiçbir belediye başkanına işçi atsın diye yetki vermez. Bu bir kısasa kısas! Adana Belediyesi’nde CHP iktidarı aldı. Bankamatikleri çıkardılar. ‘Buna karşılık mı bunu yapıyorsunuz?’ diye soruyoruz” ifadelerini kullandı.  

BU SEÇİMLER CHP’NİN SON ŞANSI!
CHP’nin yerel seçimlerdeki başarısının genel iktidar yolundaki son şansı olduğunu söyleyen Sarı, “CHP’nin bu son şansıdır. Bütün belediye başkanlarına sesleniyorum; bütün herkese kucak açın. Herkese eşit, adil ve mesafeli yaklaşın. Eğer siz yerelden genele iktidara gitme şansını yakalamışsanız yapacağınız her hareket laik, cumhuriyetten yana insanlara bir gülümseme getirecektir. Ama yapacakları hata da hezimet getirecektir ve CHP’nin iktidarının yolunu tıkayacaktır. Halkımız gerçekten haksızlıklara isyan eder ve doğrunun yanında yer alır. Bunun en basit örneğini 23 Haziran’da gördük. İstanbul’da 13 binlik oy farkı 806 binlere fırladı. İmamoğlu da işinin ehli insanlara görev vermeye başladı” dedi.

EMEK EN YÜCE DEĞERDİR, HİÇBİR İDEOLOJİ ONDAN ÖNEMLİ DEĞİLDİR!
“Hiçbir ideoloji alın teri ve emekten önemli değildir” diyerek sözlerini sürdüren Sarı, sendikal mücadelenin önemine değindi. Sarı, “Belediye başkanları ya da iktidarların kendi siyasal düşüncelerinden dolayı işçiler işinden ediliyorsa, iş cinayetleri oluyorsa, işçiler açlıkla terbiye ediliyorsa biz bunun karşısındayız. AK Parti, MHP, CHP, HDP, İYİ Parti olması hiç önemli değil. Ama kişi hırsızlık yapıyorsa, işe gelmiyorsa, emek vermiyorsa, üretmiyorsa tutanak tutarsınız, komisyona getirirsiniz. Sendika da gereğini yapar. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı ‘CHP’li belediyeler işçi atıyor, direnin’ dedi ve sendikalara seslendi. Buyurun! MHP’liler ve AKP’liler de işçi atıyor. Metabolizmayı niye böyle çalıştırıyorsunuz? Emek en yüce değerdir. Kendi siyasetinize araç olarak bu durumu kullanmayın” açıklamasında bulundu.  

AK PARTİLİ SÜREKLİYE YÜKLENDİ: BETONLA KALIN!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i 100 gün üzerinden eleştirirken, ‘100 günde sadece çiçek, böcek, aşk gördük, hamdolsun’ ifadelerini kullanması hakkında konuşan Sarı, “Ağrı Belediye Başkanları binayı, kütüphaneyi yıkıyor pazar yeri yapıyor. Birisi elektrik fabrikasını bilim, kültür ve sanat merkezi yapıyor ve İzmir halkına kazandırıyor. İzmir’de suya yüzde 10 indirim yapılıyor, Bursa’da yüzde 10 zam yapılıyor. Aşk sevgi doğa yoksa bu hayatın ne anlamı var? İnsanın olmanın bir anlamı yok o zaman. Ne diyelim? Betonla kalın” ifadelerini kullandı.  

 
Batı Nil Virüsü tehlikesi! Griple karıştırılıyor...
 
Antik Kent Smyrna'da öğrencilere tarih ve felsefe atölyesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Düzce'de iki kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı
Su baskını ve toprak kayması yaşanan Düzce'nin Akçakoca ilçesine bağlı ...
Geleceğin mesleği: İlk kez bu yıl öğrenci alınacak!
Bu yılki YKS kılavuzuna alınan ve "geleceğin meslekleri" arasında gösterilen ...
Üs bölgesi yolunda patlama: 1 ölü, 1 yaralı
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde üs bölgesine askeri personel almaya giden ...
 
İzmir'de düğmeye basıldı: Çok sayıda askere gözaltı!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün TSK'deki kripto yapılanmasına ...
İYİ Partili ilçe başkanına saldıranlar yakalandı
İYİ Parti Güngören İlçe Başkanı Ayhan Kurt, dükkanının önünde 6 kişilik grubun saldırısına uğradı.
Suriye'den Ceylanpınar'a roket atıldı: 6 yaralı!
Suriye tarafından atıldığı değerlendirilen iki roketten birinin Ceylanpınar ...
 
Savunma Bakanı Akar'dan kritik görüşme!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James ...
Tam bir vahşet: Yarış atını çalıp kestiler!
Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde bir çiftlikten kaybolan İngiliz yarış ...
Bakanlık duyurdu: Irak'ta PKK'ya ağır darbe!
Milli Savunma Bakanlığı, Irak kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde saldırı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva