HABERLER>POLİTİKA
12 Temmuz 2019 Cuma - 11:09

Disiplin kurulu toplandı: Karataş, Tütüncüoğlu gündeme geldi, ihraç kararları alındı!

İzmir İl Disiplin Kurulu toplantısında İl eski Başkanı Kemal Karataş, Çeşme Belediyesi eski Başkanı Faik Tütüncüoğlu’nun süreçleri masaya yatırıldı. Çeşme’den 3 partili hakkında ihraç kararı alınan toplantıda Tütücüoğlu’nun ceza almasını gerektirecek bir eyleme imza atmadığı belirtildi. Karataş hakkında ise erteleme kararı çıktı.

Disiplin kurulu toplandı: Karataş, Tütüncüoğlu gündeme geldi, ihraç kararları alındı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Disiplin Kurulu’nda gerçekleşen toplantıda önemli kararlar alındı. İl eski Başkanı Kemal Karataş’ın, Çeşme Belediyesi eski Başkanı Faik Tütüncüoğlu’nun da gündeme geldiği toplantıda 3 partiliye ihraç kararı çıktı.

KARATAŞ İÇİN ERTELEME!
İl eski Başkanı Kemal Karataş için başlatılan süreç bir türlü sonlanmadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Varyant’ta bulunan başkanlık konutuna taşınma kararını eleştiren Karataş’ın Soyer’in eşi Neptün Soyer’i sosyal medyada yaptığı paylaşımla sert bir dille hedef alması sonrasında il yönetim kurulunun hakkında resen disiplin soruşturması başlattığı Karataş daha sonraki günlerde kurulan komisyona ifade verdi. Daha sonra Karataş’ın dosyayı disiplin kuruluna geldi. Fakat bazı eksiklikler olduğu tespit edildi ve Karataş hakkında Temmuz ayından sonra gerçekleşecek ilk toplantıda karar verilmesi yolu tercih edildi.

TÜTÜNCÜOĞLU’NA CEZA YOK, TEPEKULE’YE KINAMA 3 İSME İHRAÇ!
Çeşme Belediyesi eski Başkanı Faik Tütüncüoğlu ile Çeşme İlçe Örgütü’nde yer alan Enis Tepekule, Hasan Kaya, Nuri Kaya, Akan Taşpınar 31 Mart yerel seçimlerinde parti ve aday aleyhinde çalıştıkları tespit edilerek tedbirli ve kesin ihraç talebiyle il disiplin kuruluna gönderilmişti. Çeşme Belediyesi eski Başkanı Tütüncüoğlu için, ‘cezaya gerek duyulacak bir durum yok’ kararı çıktı. Çeşme Gençlik Kolları eski Başkanı Enis Tepekule’ye kınama cezası verildi.  Çeşme’den gelen diğer 3 isim ise partiden ihraç edildi.

Öte yandan Buca İlçe Örgütü’nde kayıtlı olan Oktay Gökdemir ile Tahsin Sezgin’in de sosyal medya paylaşımları nedeniyle haklarında açılan disiplin soruşturması de neticelenmedi. İlerleyen günlerde gündeme geleceği aktarıldı. 

BAŞKAN KARABAĞ’A ŞOK!
Ayrıca Bayraklı Belediyesi eski Başkanı Hasan Karabağ için de kesin ihraç talebiyle bir dosya il yönetimine gönderildi. İlçe Başkanı Cemalettin Alper ve ilçe yönetim kurulunun oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda gönderilen dosyada Bayraklı Belediyesi eski Başkanı Karabağ’ın geçmiş dönemde farklı yerlerde yaptığı ve parti disiplinine uymadığı ifade edilen konuşmaları gerekçe gösterildi. İl yönetim kuruluna teslim edilen dosya 16 Temmuz Salı Günü incelenecek ve karara bağlanacak.

Eski Başkan Karabağ’ın 31 Mart yerel seçimleri öncesindeki süreçte basına yansınan bazı açıklamaları şu şekildeydi:

Atatürk’ü sevmeyenler Türkiye’yi zapt etmek istiyor. Bu her siyasi çizginin içinde var. Benim bulunduğum siyasi çizginin içinde de var. Hasan Karabağ’ı etkisizleştirelim, onu silelim diyenler Ankara’dan başlayarak Bayraklı’ya kadar bir pislik organizasyonuyla saldırıyorlar. Yalnız bu salaklar bir şeyi bilmiyor! Ulan ben sizin canınıza okurum. Sizin hiç tahmin etmediğiniz kadar deli cesuru bir adamım. Topunuz gelin! Bundan sonraki süreçte hepimiz göreceğiz. Siz mi adamsınız, biz mi adamız! Çöplükten gelen çöplüğe gider.

Birileri kendini tarif ederken ben ‘Dersimli Ahmet’, öbürü ‘Mersinli Mehmet’, diğeri ‘Antepli Hüseyin’, bir başkası başka şehir diyor. Biz Atatürk cumhuriyetinde yaşıyoruz. Kendimi tarif ederken ben Atatürk cumhuriyetinin çocuğu Hasan Karabağ diyorum. Doğduğun yeri söyleyerek adam olamazsın. İnançlarınla, yaşamınla, bayrağınla cumhuriyet sevgisiyle, Atatürk’le adam olursun.

(Farklı bir yerde) İzmir halkı İzmir’e sahip çıksın. İzmir’in başına rant çetelerinin birinin adamını getirmek istiyorlar. Bir soyguncuyu İzmir’e getirmek istiyorlar. Ben bir çırayı yaktım, ateşi yakıyorum. İzmir’e, Bayraklı’ya sahip çıkın. Bayraklı’nın yolunu bilmeyen müteahhit adamlar geliyor Bayraklı’dan aday oluyor. Ulan pez…nkler sizin ne işiniz var burada? Yahu müteahhit Bayraklı Belediyesi’ne niye aday olmak istiyorsun kardeşim? Aylık maaşı 10 bin TL buranın.

 
Akademisyenden, dalgalardan etkilenmeyen yüzer platform
 
Arka dişlerin kaybı yüz görünümünü değiştiriyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP ilkeleri 12 Temmuz 2019 Cuma 15:44

CHP li Belediye başkanları görev yaptıkları süre içersinde CHP ilkelerine aykırı hizmet ve davranışlarda bulunuyorlarsa ; neden görev yaptıkları süre içersinde CHP genel merkezi tarafından uyarılmazlar. Uyarıya rağmen CHP ilkelere aykırı hizmet ve davranışa devam eden belediye başkanları neden partiden ihraç edilmiyorlar da ; CHP genel merkezi sadece seçim zamanı tekrar aday gösterme me seçeceğini kullanıyor.

Yorumu oyla      4      5  
metin 12 Temmuz 2019 Cuma 12:50

bu kararları geceyarısı entrikalarının mimarı il başkanı mı alacak.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sındır: Bu torba yasa ekonomik krizin itirafıdır
AK Parti tarafından Meclis’e sunulan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ...
Kılıçdaroğlu: ABD tipi başkanlığı tartışabiliriz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parlamenter sistemden yana olduklarını ...
Dışişleri'nden 'kıta sahanliğı' açıklaması
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Türkiye'nin Birleşmiş Milletlere ...
 
AK Parti İzmir'in kadınlarından 'Srebrenitsa' açıklaması
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, Srebrenitsa soykırımında gerçek ...
'15 Temmuz tiyatro değil, kanlı bir darbe girişimiydi'
CHP Grup Başkanvekili Özel,"15 Temmuz bazı yerlerde 'tiyatroydu' deniliyor, ...
İzmir’in ‘Cumhur’ zirvesinde neler konuşuldu?
MHP İzmir İl Başkanı Şahin ve AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli bir araya ...
 
CHP’li Yücel’in 3’üncü durağı SP oldu: Sırada MHP ve HDP var!
31 Mart yerel seçimleri sonrasındaki süreçte AK Parti ve İYİ Parti’ye ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa'nın gözü önünde yaşanan ve 8372 masumun ...
Buca metro hattı projesi meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili ve Çevre Komisyonu Sözcüsü Murat Bakan, İzmir Büyükşehir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva