HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Nisan 2017 Çarşamba - 18:07

Dikkat: Gözünüz tramvayda olsun... Çarpan...

İzmir'de, Karşıyaka tramvayının 11 Nisan'da seferlerine başlamasıyla birlikte, sürücüler için de trafikte yeni bir dönem başladı.

Dikkat: Gözünüz tramvayda olsun... Çarpan...

Tafik işaretleri, sinyalizasyon, uyarı levhalarıyla alınan önlemlere karşın ilk gün hatalı dönüş yapan bir aracın tramvaya çarpmasıyla maddi hasarlı kaza meydana gelmesi, tramvaylı trafik düzenine alışılmasının süreç alacağını gösterdi. İzmir Metro A.Ş. "Gözünüz tramvayda olsun" temasıyla araç, yaya ve motokuryelere yönelik broşürler, billboardlar, posterlerle, ayrıca okullarda, iskele ve pazaryerinlerinde ise yüzyüze bilgilendirme için hazırlık yaptı.

İzmir'de raylı sistemle ulaşıma metro ve banliyö hattından sonra 8.8 kilometre uzunluğunda 14 duraklı Karşıyaka tramvayı da katıldı. Konak tramvayının ise yapımı sürüyor. Hem Konak hem Karşıyaka tramvayı güzergahlarında hattın bir bölümü karma trafik içinde hareket edecek. Seferlere başlayan Karşıyaka tramvayında araç ve yaya trafiği ile kesişen noktalarda trafik sinyalizasyon sistemleri başta olmak üzere bariyer, yer çizgileri, uyarı levhaları, dönüş cepleriyle önlemler alındı. Trafik kurallarına da uyulmasıyla tramvaylı trafik düzenine geçiş sağlanacak. Ancak trafik işaretleri, sinyalizasyon gibi önlemlere karşın Karşıyaka tramvayının ilk sefer yaptığı gün, hatalı yerden dönüş yapan bir araç tramvaya çarptı. Maddi hasar meydana geldi. İlk gün meydana gelen kaza, tramvaylı trafik düzenine geçişin sancılı olacağı sinyalini verdi. 

Tramvaya alışılma sürecini dikkate alan İzmir Metro A.Ş. önceden hazırlığa başladı. "Gözünüz tramvyada olsun" temasıyla araç, yaya ve bölgede çok yaygın olan motokuryelere yönelik uyarıcı ve bilgilendirici broşür, durak raketleri, billboardlar, posterler hazırlandı.

Karşıyaka'daki LED ekranlarda duyurular yer alacak. Okullar ve motokuryeler için de özel broşürler hazırlandı. Okullara tek tek gidilerek öğrencilere bilgilendirme yapılacak. Bostanlı pazaryeri, Karşıyaka ve Bostanlı İskele önlerinde stantlar kurulacak. Sosyal medya üzerinden de tramvaylı trafik düzeniyle ilgili bilgilendirici ve uyarıcı mesajler verilecek.

TRAMVAYA ÇARPAN TAZMİNAT DA ÖDEYECEK
Trafik kurallarına, işaretlerine ve uyarılara uymak hem can güvenliği açısından önem taşıyor hem de araç sürücülerinin bütçesini olumsuz etkileyecek. Çünkü, tramvaya çarpan aracın sahibi hem tramvay hem de kendi aracının tamir giderini ödemenin yanı sıra  -tramvayın seferden ayrı kalması durumundaki zararla ilgili tazminatı ödemekle de karşı karşıya kalacak.

ARAÇLAR İÇİN ALINAN ÖNLEMLER
Karşıyaka tramvayı güzergahında araçlar için alınan önlemlerin başında araçların hatta girmesini engelleyen bariyerler var. Araç trafiğine paralel hat boyunca bariyerler konuldu. Tramvay araç genişliğini gösteren yer çizgileri, uyarı ve yönlendirme levhaları da sürücülere yönelik olarak güzergah üzerine yerleştirildi. Dönüşler için servis yolları, dönüş cepleri yapıldı. Karayoyu trafik ışıkları ile koordineli çalışan tramvay sinyalizasyonu, hat üzerine araç park edilmemesine yönelik uyarı levhaları da var. tramvayın dönüş yaptığı ve yolla kesiştiği, bariyer olmayan noktalardada yol kırmızıya boyanarak, bu alanda araçların bekleme yapmaması için uyarısı levhaları da yerleştirildi.

YAYALARA TRAMVAY MESAJLARI
Yayalara yönelik önlemlerin başında ise hat içerisine, yayalar için ayrılmış bölümlerin dışında başka bir yerden giriş yapılmaması yer aldı. Karşıyaka Vapur İskelesi önüne çok geniş bir alanda görüş olanağı sağlayan trafik ışıkları konuldu. Tramvay hattına yayaların girmemesini sağlamak için de "Tramvay hattı kenarında cep telefonuyla konuşmayıp, mesajlaşmayın", "Tramvay hattı kenarında kulaklıkla müzik dinlemeyin", "Tramvay hattına kaykay, paten, bisiklet vb. gibi araçlarla girmeyin", "Katener hattında yüksek voltaj var, hatta yakın yerlerde uçurtma uçurmayın", "Tramvay sessiz bir araçtır, hatta yaklaşırken dikkatli olun" gibi uyarıcı bilgilendirmeler yapılacak.

Tramvay güzergahında sıkça görülen motokuryeler için de "Hat içerisine girmeyin, bekleme yapmayın", "Hat kenarında araç kullanmayın", "Tramvay ile hız yarışı yapmayın", "Tramvayın önünden geçiş yapmaya çalışmayın", "Trafik ışıklarına uyun" ve "Geçiş üstünlüğünün her zaman tramvayda olduğunu unutmayın" bilgilendirme ve uyalarının yapıldığı broşürler hazırlandı. (DHA)

 
Kocaoğlu'ndan Başbakan'ın o sözlerine yanıt: Yakışmadı!
 
Kahvehanede alacak kavgasında kan aktı: 1 ölü, 2 yaralı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayse 14 Nisan 2017 Cuma 12:20

Sahil boyunca bisiklet yolu ile tramvay hatti paralel gidiyor. Coluk cocuk bisiklet kullaniyor. Bisiklet yolundan yayalarda yuruyor. Cogu zaman bisikletliler yan yola ( daha once yesil alana ) kaciyordu. Dusen bisikletliler oluyor. Simdi direk tramvay hattina dusecekler.

Yorumu oyla      12      5  
Seferihisar lı 13 Nisan 2017 Perşembe 07:45

Tramvay yolunda,bisiklet yolunda,yaya kaldırımlarında hatta kırmızı ışık bulunmayan yaya geçitlerinde görülen şehircilik kültürüne yakışmayan davranışlar için artık klasik eğitim - ceza şart modu bile yetersiz kalıyor .Sanayi/Endüstri 4.0 gelişimine benzer yurttaşlık hal ve gidiş ! davranışları 4.0 level seviyesine gelebilmek için on yıllar daha bekleyeceğiz gibi..

Yorumu oyla      13      5  
ksk 12 Nisan 2017 Çarşamba 19:13

araç sürücüleri trafik kurallarına uysun çizik bile olmaz.dün tranvaya bindim.amcam rayların üzerinde sanki vals yapıyor.vatman korna üstüne korna ama nafile lütfen kurallara uyalım ki bu dünyaya trafik kazası ile veda etmeyelim .ecelimizle veda edelim...

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu'ndan Başbakan'ın o sözlerine yanıt: Yakışmadı!
Başkan Kocaoğlu, Başbakan Yıldırım’ın katı atık bedellerine ilişkin “Kimsenin ...
Ödemiş'te Gönüllü Yaşam Sevinci Birimi yardım bekliyor
Ödemiş'te birçok ihtiyaç sahibinin ev eşyasından beyaz eşyaya, giyimden ...
Başkan Demirağ 'engelsiz' sporcularla buluştu
Foça Belediyesi ve Foça Belediyesi Foça Kent Konseyi, Engelli Boccia Takımı için kahvaltı ve ...
 
'Deprem Gerçeği' seminerine Karabağlar'da yoğun ilgi
Karabağlar Belediyesi ve Arama Kurtarma Derneği(AKUT) İzmir Ekibi "Deprem ...
Genç fikirler Bornova’da hayat buluyor
Üniversite kenti olan Bornova’da gençlerin fikir ve projeleri hayat buluyor. ...
23 Nisan jesti: Doğal Yaşam Parkı 1 hafta boyunca...
İzmir Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ...
 
Karşıyaka'da yeşil seferberlik: 3 yılda 50 bin fidan!
Gelecek nesillere daha yeşil ve yaşanabilir bir kent bırakmayı hedefleyen ...
Bornova'da sıcak buluşma: Rumeli günü!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Sancak Rumeli Kültür ve Dayanışma ...
Başkan Kocaoğlu otostop çeken gençleri yolda bırakmadı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Kiraz ve Beydağ ziyaretleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva