HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Eylül 2019 Cuma - 14:47

Dikkat çeken ödeme sistemi: Borca karşılık araba takası

Gaziemir Belediyesi 235 bin TL yol katılım bedeli borcu bulunan özel bir araç satış şirketinden parayı tahsil edemeyince araç aldı. Borca karşılık belediyeye araç alan yönetime AK Parti’den tepki geldi.  Grup Başkanvekili Uğur Atmaca, “Belediyecilikte böyle bir şey yok. Bir şey satın alacaksanız ihale yaparsınız. O zaman borcu olan restorandan kebap, mandıradan süt, otelden oda mı alacağız?” diye dedi.

Dikkat çeken ödeme sistemi: Borca karşılık araba takası

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde CHP’li Belediye Başkanı Halil Arda, borç ve alacak sistemi ile ilgili dikkat çeken bir hamle yaptı.  Belediye yönetimi, yol katılım bedeli olarak 2012’den bu yana belediyeye hiçbir ücret ödemeyen Ermat Otomotiv’in 235 bin TL borcuna karşılık “mahsuplaşma” formülü geliştirdi. Alınan idari karara göre eski ve sık sık bakım onarım masrafı çıkarttığı vurgulanan iki araç önce bu 56 bin TL karşılığında şirkete verildi. Belirlenen bedel alacağın üzerine eklenerek bir hesaplama yapıldı. Daha sonra da şirketten sıfır iki adet araba alınarak belediye demirbaşına kayıt edildi. Borç ve verilen iki araç yeni iki aracın fiyatını karşılamayınca artı olarak belediye kasasından 30 bin TL daha ödeme yapıldı.

Gerekçede ise, “yol bedeli borcunun zaman aşımı yönünden ve ülkenin ekonomik şartları göz önüne alındığında tahsil kabiliyeti açısından problem teşkil etmesi sebebiyle İmar Kanunu uyarınca mahsuplaşma yapılarak alınacak araç bedellerine sayılmıştır” denildi.

AK PARTİ’DEN TEPKİ
AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Atmaca belediye yönetiminin aldığı karara tepki gösterdi. Atmaca, “Durum usül ve yöntem olarak yanlış. Borcu varsa ve ödemek istiyorsa taksitlendirme ya da peşin diye bir yöntem var.  Kimse ‘borcum var ama karşılığında şunu vereyim’ diyemez. Belediyecilikte böyle bir şey yok. Ayrıca alınan iki aracın ihale ile alınması lazım. Fiyatları neye, kime göre belirlenmiştir. Firma ile belediye arasındaki bu ilişki nasıl bir ilişkidir? O zaman borcu olan restorandan kebap, kasaptan et, mandıradan süt, otelden oda mı alacağız? Böyle bir mantık olamaz. Belediye bir kurumsal yerdir ve kanunlarla yönetilir. Kendi şirketiniz, babanızın işyeri gibi davranamazsınız. Biz, Gaziemir’de yapılan her şeyin en yakın takipçisiyiz” dedi. 

 
Başkan Şahin, Soyer’in performasını değerlendirdi: Söz var, icraat yok!
 
AK Partili Dağ'dan birlik aşuresi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fugetta 7 Ekim 2019 Pazartesi 17:31

Ben firmayi yakinen biliyorum . Odeme belediyenin banka hesaplarina gonderilmis olup, sonrasinda bediye arac almaya karar vermistir. Para zaten hesaplarinda oldugu icin arac alimi kendi ihtiyaclari dogrultusunda olmustur. Kaldi ki vergi yatirirken araclarin rakamlari ile oynama yapmak mumkun degildir. Aracin alis ft uzerinden vergi hesaplanmaktadir.

Yorumu oyla      4      5  
İş Bilenin 22 Eylül 2019 Pazar 01:49

Neticede tahsilat yapılmış. Ucuza mı verilmiş, pahalıya mı alınmış? Bence değerinde olmuş, gerekli fiyat araştırması yapılmıştır. Önerim, denetim komisyonu kurulduğunda incelersiniz. Bu kadar basit. Sonuç : Tebrikler Başkan.

Yorumu oyla      4      5  
ibrahim 20 Eylül 2019 Cuma 15:38

özel sektör olsa bu tip takasları bir yere kadar anlarım. parasını kurtarmaya çalışıyor derim ama resmi bir kurumun böyle davranması ilerde sorun yaratır. bir başka borçlu çıkıp bende de şu var dese hayırmı diyeceksiniz. diğerini örnek gösterir diyecek birşey bulamazsınız.

Yorumu oyla      9      7  
Seydiköylü 20 Eylül 2019 Cuma 15:10

İki aracı 56 bine veriyosam döküntü demektir, peki bu araçların yerine değeri 340 bin’e olan araç almak? Ya verilen iki araç çok düşük fiyata vermişimdir yada alınanlar fazla paraya almışımdır.. hadi herşey doğru neden tanesi 170 binlik araç? Borca karşılık diyip üstüne 30 bin vermek nerden çıktı?

Yorumu oyla      10      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı'da kıyasıya okul başkanlığı yarışı: Başkan Uygur'dan destek istediler
Torbalı’da eğitim aldığı lisenin başkanlığına talip olan 10.sınıf öğrencisi ...
Karşıyaka’da ‘Gaziler Günü’ kutlandı
Karşıyaka Belediyesi ve Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi; 19 Eylül ...
Saat Kulesi mor ışık saçacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyada Dünya Alzheimer günü kabul edilen ...
 
Bornova'da siyasi centilmenlik yeşil sahaya taşındı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ'un futbol tutkusu, meclis üyelerine ...
Narlıdere Belediyesi ilk kreşini açtı
Okul öncesi eğitim yatırımlarına hız veren Narlıdere Belediyesi, belediye ...
Bornova Köyiçi Deresi kışa hazırlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yoğun yağışlarda taşkınların ...
 
Hem temizlik hem bisiklet... Çiğli'de hareketli cumartesi
“Temiz Çevre Sağlıklı Yaşam” prensibiyle tüm mahallelerde çalışmalarını ...
Başkan Kılıç: Buca'da trafik sorunu tarih olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Ulaşım Ana Planı’nın ...
Karşıyaka’da otomobilsiz gün
Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında, dünya ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva