HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Mart 2019 Perşembe - 10:42

Dikili’de o karar için bakanlık vetosu: Kamu görevi yapamaz!

İçişleri Bakanlığı Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un geçtiğimiz hafta bizzat imzalayarak İmar ve Şehircilik Müdürü ile İnsan Kaynakları-Eğitim Müdürlüğü’ne atadığı Buğra Akın’ın kamu görevi yapamayacağına karar verdi. Bakanlık, belediyeye gönderdiği yazıda görevlerin iptalini istedi.

Dikili’de o karar için bakanlık vetosu: Kamu görevi yapamaz!

EGEDESONSÖZ- Dikili’de görev yaptığı süre boyunca tartışmalı kararlara imza atan CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Tosun’a bir veto da İçişleri Bakanlığı’ndan geldi. Partisinin, 2019 yerel seçimler için yeniden aday göstermediği Tosun, görev süresinin dolmasına kısa bir zaman kala personel alımları ve ihale kararları nedeniyle tartışılmaya devam ediyor.

Yerel seçim öncesinde belediyede memur olan ve müdürlük yapan Buğra Akın, görevinden istifa ederek MHP’den aday adayı oldu. AK Parti ve MHP’nin ittifak kararı sonrasında Dikili ilçesi İzmir’de MHP’ye bırakılınca Müdür Akın, Cumhur İttifakı’nın adayı olarak ilan edildi. Çalışmalara başlayan ve seçim kampanyasını yürüten Akın’ın adaylığı Yüksek Seçim Kurulu tarafından düşürüldü. Hakkında daha önceden davalar bulunan ve alınmış kararlar için Yargıtay’dan alması gereken “memnu hakların iadesi” belgesini getiremeyen Akın, adaylıktan çekilmek zorunda kaldı. Cumhur İttifakı, Akın’ın yerine Avukat Sema Akıncı’yı aday gösterdi.

İlçede siyasi süreç devam ederken partisi tarafından aday gösterilmeyen CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Cumhur İttifakı’nın ilk adayı Akın’ı belediyede müdür olarak atadı. Memuriyete geri dönen ve 5. Derece mimar kadrosunda bulunan Akın’a, Tosun’un bizzat imzasıyla İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile İnsan Kaynakları-Eğitim Müdürlüğü görevleri vekaleten verildi.  15 Mart tarihinde imzalanan karar tüm müdürlükleri bildirildi.

BAKANLIK “OLMAZ” DEDİ
Başkan Tosun’un belediye içinde de kriz yaratan kararını Hukuk İşleri Müdürlüğü ve belediye avukatları İçişleri Bakanlığı’na görüş olarak sordu. Hukukçular, 15 ay hapis cezası nedeniyle seçim kurulu tarafından seçme ve seçilme hakkı elinden alınan Akın’ın belediyede müdür olarak göreve dönüp dönemeyeceğine ilişkin resmi yazı istedi. İçişleri Bakanlığı, Dikili Kaymakamlığı aracılığıyla gönderdiği yazıda Akın’ın belediyede göreve atanmasının uygun olmadığını bildirdi. Memnu hakların iadesini Yargıtay sürecinden sonra alması gereken Akın’ın ancak ondan sonra göreve başlayabileceği ifade edildi.

İMZALAR NE OLACAK?
Dikili Belediyesi’nde Başkan Tosun’a atama kararları öncesinde hukukçuların “görüş gelsin öyle imzalayın” önerisinde bulunduğu ifade edilirken Tosun’un, “kimse imzalamazsa getirin sorumluğu alarak ben imza atıyorum” dediği iddia edilmişti. Bakanlığı’ın vetosunun ardından Mart’ın 15’inden itibaren imza atan ve birçok kararda adı bulunan Akın’ın yaptığı işlemler de tartışmalı hale gelmiş oldu. Bakanlık, görevlendirmenin ve Akın’a verilen yetkinin iptal edilmesi gerektiğini ifade etti.

Öte yandan Dikili’de CHP Genel Merkezi , sadece bir dönem görev yapan Belediye Başkanı Tosun’un yerine Belediye Meclis Üyesi Adil Kırgöz’ü aday göstermişti. Kırgöz ise seçim çalışmalarını sürdürüyor. 

 
CHP'li Polat'tan Karşıyaka'da seçim mesaisi
 
İzmir'de o ilçe başkanına bıçaklı saldırı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 22 Mart 2019 Cuma 07:49

İzmirde maalesef ki aday gösterilmeyen birçok belediye başkanı sanki babasının kadrosu gibi hiçbir liyakat tanımadan kadroları gerek açıktan atama gerekse iç kadrolardan doldurmaktadır.Bu gelecek belediye başkanına ben seni tanımıyorum demekten başka birşey değildir.Etik değildir..

Yorumu oyla      5      5  
basri oyuncuoğulları 21 Mart 2019 Perşembe 20:25

Sayın başkan 657 sayılı yasanın 48nci maddesine göre 6 aydan fazla hapis cezası alanların devlet memuru olamıyacağını bile bile bu atamayı yapması bu atama ile neyi hedeflediğini çok merak ediyorum .Bu çok hafife alınacak bir hatalı işlem olmadığını düşünüyorum

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de Prof. Dr. Türkan Saylan Parkı hizmete açıldı
Çiğli Belediyesi’nin açılış zincirin son halkası Ataşehir Mahallesi’ndeki ...
Karşıyaka Nadir Vekiloğlu Spor Salonu açıldı
Karşıyaka’nın İmbatlı Mahallesi’nde, hayırsever merhume Ayşe Necla Karadavut ...
Zeybekci'nin 'o paraları ne ettiniz?' sorusuna Kocaoğlu ne yanıt verdi?
AK Parti İzmir Adayı Zeybekçi'nin "Belediye'nin paralarını ne ettiniz?" ...
 
Mordoğan'ın beklediği müjde geldi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bütünşehir Yasası ile birlikte sınırlarına ...
Konak’ta gecekondu sahiplerinin tapu sevinci
Gültepe semtinde yer alan ve halk arasında 'Çıtak Arazisi' olarak anılan ...
Kaya: MARBLE’ın ulaştığı seviyeden gurur duyuyorum
25. MARBLE İzmir Fuarı’nı heyecanla beklediklerini belirten Ege Maden ...
 
Buca yeni çarşısına kavuştu
Buca Belediyesi, Buca’yı estetik tasarım ve işlevsellikte çığır atlatan ...
Karabağlar'a modern semt merkezi
Modern ve yaşanabilir bir kent için planladığı projeleri ardı ardına hayata ...
Bornova'da örnek farkındalık
21 Mart Dünya Down Sendromular Farkındalık Günü, Bornova Belediyesi'nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva