HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Ekim 2019 Çarşamba - 11:21

Dikili’de Cumhuriyet’in 96. Yılı coşkusu

Cumhuriyet’in 96. yaşı kutlamaları kapsamında Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Atatürk Meydanı'nda düzenlenen kutlama törenine katıldı. Törende Atatürk heykeline çelenk bırakan Başkan Kırgöz ardından Dikili Erdal İnönü Stadyumu'nda ki resmi kutlamalara katıldı.

Dikili’de Cumhuriyet’in 96. Yılı coşkusu

Dikili Belediyesi tarafında düzenlenen fener alayı ise vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Başkan Adil Kırgöz önderliğinde Bülent Ecevit Kavşağı'nda başlayan Cumhuriyet Yürüyüşüne katılan ve sayıları yüzleri şan cumhuriyet sevdalısı Dikilililer Atatürk Meydanı'na kadar ellerinde meşalelerle yürüdü. <

KONSERLE SON BULDU
Yürüyüşün ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Dikili Şubesi Cumhuriyet Korosu’nun "Mehmetçiğe Türküler" başlıklı konseri gerçekleşti. Geceye katılanlar koronun seslendirdiği şarkılara hepbirlikte eşlik etti.

Gecede konuşan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, 2019 yılının özel bir yıl olduğuna değinerek “23 Temmuz Erzurum, 4 Eylül Sivas Kongrelerinin 100. yıllarını geride bıraktık. Bağımsızlık Savaşımızın adım adım 100. yıllarını da önümüzdeki süreçte yaşayıp, 2023 yılında Cumhuriyetimizi bir asırlık genç filiz, ulu çınar olarak kutlayacağız. Cumhuriyetin yüzüncü yılına yaklaşırken bizleri de büyük sorumluluklar bekliyor. Sadece sorumluluk değil, bu 4 yıllık dönemde önümüzde çok iyi fırsatlar var. Yeter ki bunu değerlendirmeyi bilelim. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe hiç durmadan yürüyebilmek için her şeyden önce ekonomik bağımsızlığımız sağlanarak yurtta barış, dünyada barış ilkesiyle hem bölgemizde hem dünyada örnek ülke olabiliriz. Şu an bize düşen görev belli. Ekonomisi ayağa kalkmış, dış politikada barışı egemen kılmış, kuvvetler ayrılığını, tarafsız ve bağımsız yargıyı kurmuş, evrensel insan hak ve özgürlüklerini güvence altına almış bir Türkiye Cumhuriyeti yaratmak, ana amacımızdır. İşte o zaman Yüce Atatürk'ün isteğini gerçekleştirmiş oluruz. Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için bir olacağız. Bütün olacağız ve çok çalışacağız. Cumhuriyetimiz ve kazanımlarını bir an olsun aklımızdan çıkarmayacağız. 

Bunun için hepimize görevler düşüyor elbette. Ama en çok kadınlara ve gençlere özel görevler düşüyor. Çevremizdeki, Ortadoğu ve Afrika'daki Müslüman ülkelere bakalım. 21. yüzyılda kadınların araba sürmesi ya da maça gitmesinin devrim sayıldığı ülkeler var. Gençlerin söz sahibi olmasını bayram olarak kutlayan ülkeler söz konusu.

Oysa Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki genç Cumhuriyet, gelişmiş pek çok ülkeden önce kadınlara dünyanın gıptayla baktığı haklar verdi. Şöyle bir tarihe bakalım. Ulusal egemenlik bayramını çocuklara armağan eden kaç lider vardır? Cumhuriyetin sahibi olarak gençleri ilan eden kaç önder vardır? Demek ki biz büyük bir hazineye sahibiz. Cumhuriyet!

Eğer bugün bir Irak ya da Suriye gibi olmuyorsak, bunu Cumhuriyete, en çok da Atatürk'e borçluyuz. Cumhuriyetin kıymetini bilelim, onun ve demokrasi karşıtlarının tam da karşısında yer alalım. Cumhuriyetimizi yüzüncü yılında hak ettiği yere taşıyalım” diye konuştu. 

 
LGS örnek soruları tartışma yarattı!
 
Göztepe'de teknik direktör için ilk aday belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı'da dolu dolu 29 Ekim
Torbalı’da Cumhuriyet’in ilanının 96.yılı büyük coşkuyla kutlandı.
Bucalı gençlerden Cumhuriyet yürüyüşü
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Buca Belediyesi’nin ...
Karşıyaka, Ata’dan Ana’ya koşacak
Karşıyaka Belediyesi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü 81. ölüm yılında ...
 
Kınık'ta 29 Ekim heyecanı
Kınık ilçesinde Cumhuriyet’in 96.Yıldönümü düzenlenen törenler ile coşkuyla kutlandı.
Güzelbahçe'de 96. yıl şöleni
Güzelbahçe’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. 29 Ekim törenleri ...
Karabağlar’a yakışan modern parklar
Yeşil alan çalışmalarına ara vermeden devam eden Karabağlar Belediyesi, ...
 
Ödemiş'te Cumhuriyet Bayramı kutlaması
Ödemiş'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı çerçevesinde fener alayı ve konser düzenlendi. 
Karaburun'da Cumhuriyet için fener alayı
Cumhuriyet’in 96’ncı kuruluş yılı Karaburun’da büyük bir coşkuyla kutlandı. ...
Menderes’te 29 Ekim coşkusu
Menderes’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yılı Özdere Meydanı’nda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva