HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Mart 2018 Çarşamba - 12:25

Dikili’de 27 belediye personeli işten çıkarıldı: Sebep yasa mı, kongre mi?

Belediyede çalışan 27 personelin, İlçe Başkanı Şener’e oy verdiği için Başkan Tosun tarafından taşeron yasası kapsamındaki sınavın bahane edilerek işten çıkarıldığı öne sürüldü. Genel merkeze taşınan konu için konuşan Tosun ise, “Kesinlikle bir müdahalem yok. Görevde bile değildim” dedi.

Dikili’de 27 belediye personeli işten çıkarıldı: Sebep yasa mı, kongre mi?

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Hükümetin 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yaptığı taşeronda düzenleme sonrasında İzmir’deki kamu kurumu ve kuruluşlarında görev yapan binlerce personelin iş akitleri feshedildi.

Emekli, emekliliği hak eden ve eski hükümlü personeller mağduriyet yaşarken kadro için mülakat ve sınav yapılması da çok sayıda işçiyi işsiz bırakmaya yetti.

Sendikanın açıkladığı rakama göre şu an kentte en az 6 bin 500 personel mağdur oldu. Tüm bu gelişmeler yaşanırken ve mağduriyetler oluşurken sendikaya destek vererek sesini yükselten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) beklemediği bir şokla karşılaştı. Kararnameye karşı oluşan toplumsal muhalefet blokunda yer alan partinin iktidarda olduğu Dikili’de 27 belediye personeli işten çıkarıldı.

YASA BAHANE EDİLEREK MUHALİFLER Mİ İŞTEN ÇIKARILIYOR?
Kadro sınavı gerekçe gösterilirken işten çıkarmaların temelinde yatanın parti içi hesaplaşma olduğu iddia edildi.  Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ile İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener’in yıldızının barışmadığı biliniyor. Kongrede göreve devam etmek için yeniden aday olan Şener’in karşısına Selami Demirel çıkmıştı. Başkan Tosun o dönem ‘belediye başkanı olarak tarafsız kaldım’ şeklinde bir açıklama yapmıştı.  Gelinen noktada işten çıkarılan işçilerin hepsinin ilçe kongresinde mevcut İlçe Başkanı Şener’e yakın olduğu ve oy attığı belirtildi. Örgütte rahatsızlık yaratan gelişmenin, ‘taşeron yasası kullanılarak muhalifler mi işten çıkarılıyor?’ sorusunu akla getirdiği öğrenildi.  Geçmiş dönemde Başkan Tosun’la sorunlar yaşayan İlçe Başkanı Şener konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmadı. Şener’in partisini kamuoyunda zor duruma düşürmemek için demeç vermediği öne sürüldü.

İL YÖNETİMİ TAKİP EDİYOR
Konuyu Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Yaşar Çalışkan’ın takip ettiği öğrenildi. Dikili’deki sorunun Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a iletildiği belirtildi. Dikili’den gelen bir ekibin de İl Başkanı Deniz Yücel ile görüştüğü ve sorunun çözümü noktasında yardım istediği ifade edildi.

GÖREVDE BİLE DEĞİLDİM, VEKALETEN BAŞKA ARKADAŞ VARDI!
Konuyla ilgili konuşan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun iddialar karşısında şunları söyledi: Kesinlikle öyle bir şey yok. Ne komisyona girdim ne karar verdim. Belediyeden de, kaymakamlıktan da komisyon oluşturuldu. Onlar tüm işlemleri yaptı. Bu heyetten sonra olay valiliğe gider. Kesinlikle bir müdahalem yok. Hatta o anda görevde bile değildim. Vekaleten başka arkadaşımız vardı. Kongre sürecine hiç karışmamıştım. Ayrıca kaldı ki, oyu açık mı kullanmışlar? Ben biliyorum ki gizli oy kullanılan bir seçimde kimin kime oy verdiği bilinmez. Öte yandan İsmail Başkan benim düşmanım değil, ilçe başkanım. Oyları açık mı atmışlar merak ediyorum.

 
ABD ile kritik görüşmenin tarihi belli oldu
 
Uber'in sürücüsüz araçları yasaklandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Önemli değil 29 Mart 2018 Perşembe 13:05

İşten çıkarılanların çoğu parti ile alakası olmayan kişilerdir direk üstleri çizilmiştir komisyonun sorduğu soru kaç yıldır çalışıyorsun ne iş yapıyorsun şeklind dir bu sorulara nasıl bir cevap verilmelidir elenmemek için

Yorumu oyla      9      5  
Ali Cengiz Kurt 28 Mart 2018 Çarşamba 16:38

Otomobillerimizin kurtulması için Mustafa Tosun un biran önce istifa etmesi gereklidir.Siz ne zaman görevdeydiniz zaten.İstifa edin hiç olmazsa bu bir yıl yerinize gelen halkı CHP ye yaklaştırır.

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş'te toplu sözleşme sevinci
Ödemiş Belediyesinde çalışan kadrolu işçiler Hizmet- İş sendikası ile ...
Başkan Kocaoğlu’ndan ulaşımda rotasyon: Kimler geldi, kimler gitti?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ulaşımda rotasyona gitti. ...
İzmirli gençler 'elektrikli otobüs' ile 35 ülkede yarışacak
İzmir Özel Türk Koleji öğrencileri, 35 ülkeden öğrencilerin katıldığı ...
 
Buca'da kitap seferberliği
Buca Belediyesi Kütüphaneler Haftası’nda yüzlerce öğrenciye kitap dağıttı, ...
Başkan Arslan’dan 2019 çıkışı: Aziz Başkan’ın üstüne rakip tanımıyorum!
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Aziz Bakan’ın üstüne rakip tanımıyorum. ...
Türkiye Meclis Üyeleri Birliği: Başkan Atila'nın yanındayız
Türkiye Meclis Üyeleri Birliği Yönetimi Bornova Belediye Başkanı Olgun ...
 
Seferihisar bayram gibi kutlamaya hazır
Seferihisar Belediyesi 31 Mart'ta Ürkmez'de gerçekleştireceği “Yerel Tohumu ...
Karabağlar'da 'kitap kurtları'na anlamlı hediye
Karabağlar Belediyesi, Reşat Nuri Çocuk Kitaplığı’na üye olup bir yıl ...
Başkan Atila'dan çınarlara anlamlı ziyaret
Bornova Belediye Başkanı  Olgun Atila, Nevvar Salih İşgören Huzurevi’nde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva