HABERLER>OTOMOBİL
7 Ocak 2020 Salı - 11:18

Dijital devrim: EnTaksi İzmir yola çıktı!

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından projelendirilen ve hazırlıkları tamamlanan taksi çağırma sistemi “EnTaksi İzmir” uygulaması bugün hayata geçti. Ayrıca VIP Taksi uygulaması da başlatıldı.

Dijital devrim: EnTaksi İzmir yola çıktı!

EGEDESONSÖZ- İzmir taksi taşımacılığında yeni dönem bugün başladı. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından geçtiğimiz yıl projelendirilen taksi çağrıma sistemi “EnTaksi İzmir” uygulaması “merhaba” dedi.

Kamu işbirliği ile yola çıkan “EnTaksi İzmir” uygulaması Kaya Termal Otel’de yapılan program ile hizmete giriyor. Açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, oda başkanları ile çok sayıda taksici esnafı katıldı.

BAŞKAN ANIK: YENİLENMEZSENİZ YENİLİRSİNİZ
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık yaptığı açılış konuşmasında “Türkiye’de ilk defa belediye otoritesinde ve meslek odası kontrolünde tek merkezli yeni nesil dijital taksi sistemini İzmir’de gerçekleştiriyoruz. İzmir ilklerin şehri olmaya devam etmektedir.  Teknoloji canlı bir organizma gibi sürekli gelişmeye, ilerlemeye devam ediyor. Adapte olabilenler yaşıyor, olamayanlar ise veda ediyor. Bu değişimi iyi yönetemezseniz, değişmezseniz yarış dışı kalırsınız. Ticaret ise bisiklet binmeye benzer. Sürekli pedal çevirirsen düşmezsin. Yani teknolojik yenilemeye yatırım yapmak, kendini geliştirmek zorundasın. Bu sadece taksicilik mesleği için değil tüm sektörler için geçerli. Birlik ulaşım müdürümüz bir konferansta şu sözleri söylemişti: yenilenmezsen – yenilirsin” dedi.

UYGULAMAYI ANLATTI: KOLAYLIKLAR NELER?
Mobil aplikasyonun getirdiği avantajlar hakkında konuşan Anık, “Yeni nesil dijital taksi projesinde müşterilerimiz gerek çağrı merkezinden gerekse mobil uygulama üzerinden tek tuşla bulundukları konuma, yada başka bir konuma taksi çağırabilecek, rezervasyon yapabilecek ve kredi kartı ile de ödeme yapabilecektir.Müşterilerimizin-yolcularımızın her bir taksi yolculuğu için geri bildirim verebildiği, bu geri bildirimlerin büyük veri olarak işlenerek sistemde her bir şoför arkadaşımız ile ilgili puanların, şikayetlerin tutulduğu şeffaf, izlenebilir, raporlanabilir, hesap verebilir bir sisteme geçiyoruz. Puanlama sistemi iyi hizmet veren şoför arkadaşlarımızın ödüllendirilmesini, kötü hizmet verenlerin ise sistemden elenmesine olanak sağlayacak şekilde tasarlandı. Dolayısıyla, her meslek gurubunda olabilecek kötü deneyimleri tespit ederek, gerekli tedbirleri zamanında alabileceğiz. Taksicilik mesleğine kalite standartları getirebilmek adına büyük bir adımı bugün atıyoruz.

Bu sistem sadece müşteri odaklı değil. Sistemin taksimetreye entegre çalışması nedeniyle araçlar çok daha verimli çalışacak vetaksilerin trafikte boş gezmelerinin önüne geçilecektir.Bu şekilde karbon salınımı azaltılacaktır” dedi.

KAYIP EŞYA HİZMETİNİ GELİŞTİRECEĞİZ
Sistem ile kayıp eşya sorunun önüne geçilebileceğini belirten Başkan Anık, “Yılda çok sayıda kayıp eşya talebi duraklarımıza ve bizlere ulaşmakta. Yılda 1000 lerce bize ulaşan talebi eksiksiz olarak çözme konusunda veri yetersizliği nedeni ile sağlıklı bir sonuç alamıyorduk. Sistemin geçmiş yolculukları kaydetmesi sayesinde, bu sorun artık ortadan kalkıyor. Sistem üzerinden geçmiş tüm seyahatlerinize, araçların bilgilerine, ödediğiniz ücretlere, hizmet aldığınız şoför bilgisine ulaşabileceksiniz” dedi.

BELEDİYEYE YOL DURUMU RAPORU
Aplikasyonun Büyükşehir Belediyesi ile olan iletişimi de kuvvetlendireceğini belirten Celil Anık, “Taksilere takılabilecek sensörlerle, trafik durumu, şehrin nem, sıcaklık, hava kirliliği ve yolların fiziki durumu ölçülerek büyükşehir belediyemize raporlanabilecektir” dedi.

LÜKS TAKSİ VE ENGELSİZ TAKSİ MÜJDESİ
Başkan Anık önümüzdeki dönemler taksilerde uygulanacak sistemlerle ilgili olarak “bugün burada, başka bir ilki de gerçekleştiriyoruz. Tunç başkanımın desteği ile geçtiğimiz ay UKOME’den lüks taksilere yönelik karar alınmasını sağladık. Ve İzmir’deki ilk lüks taksiyi bugün trafiğe çıkarıyoruz. Yaza doğru artacak olan araç sayımız ile İzmir’li vatandaşlarımıza hak ettikleri konforda taksicilik hizmeti sunmaya başlayacağız.

İzmir’in herkesin bildiği bir sloganı vardır. ENGELSİZ İZMİR. Biz de taksiciler olarak bu slogana destek vermek ve tekerlekli sandalyeye mahkum olmuş engelli vatandaşlarımızın taksiye erişimini sağlamak amacıyla, sadece engelli vatandaşlarımıza hizmet edecek ve engelli erişime uygun teknik özelliğe sahip araçlarımızı önümüzdeki günlerde sizinle paylaşacağız. Büyükşehir belediyemiz ile birlikte sosyal sorumluluk bilinciyle başlattığımız bu projenin detaylarını ve ENGELSİZ TAKSİ yi çok yakın zamanda sizinle paylaşacağız” dedi.

BUGÜN BAYRAMDIR
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu yaptığı açıklamada “Bu taksicilerin bayramıdır. Burada emek, yol var. Yenilik zordur, kabul ettirmek güçtür. Bu yenilenmeyi bir düğün, bayram havasında gerçekleştireceğiz. Yeni nesil dijital taksi çağırma sistemi bir başlangıçtır. Artık herkes bunu kullanacak” dedi.

BAŞKA BİR KENT YOK
Mutlu, yerel yönetimlerin desteğine de burgu yaparken, “Sayın Tunç Soyer esnaf teşkilatıyla yaptığı işbirliğini daha yukarıya çıkartmıştır. Birçok alanda ortak çalıştık. Kendisini görevim nedeniyle de yakından tanıyorum. Yerel yönetim ve esnaf teşkilatının işbirliği bilen birisi olarak söylüyorum. Başka bir il yoktur. Bu konuda çalışılan tek kent İzmir’dir” diye konuştu.

Mutlu, “Bilgi en önemli şeydir. Çağımızda bilgiyi iyi kullanmak gerekiyor. Teknoloji, inovasyonu kullanamazsak diğer rakiplerimizle yarışamayız. Bizim rakiplerimiz Dünya kentlerimdeki taksicilerdir. Global sermayeye sahip firmalar bizim işlerimize uzanıyor. Vahşi kapitalizm buraya gelmesin demek yerine ‘biz onlardan daha iyisini nasıl yaparız’ demek zorundayız. Bakın, büyük şirketler AVM’ler de engel oluyor. Ama en iyisini yaparak birlikte müdahale edeceğiz. Amacımız insan odaklı hizmet sunmaktır” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN SOYER: GURUR DUYUYORUM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer törende yaptığı konulmada, “Biz taksici esnafımızın İzmir’in sembolü olduğunu düşünüyoruz. Bir çok kentte böyledir. Aynı zamanda ayaklı habercileridir. Biz heyecan yaşıyoruz. Bunun düğün, Bayram olduğunu düşüyoruz. EN Taksi Projesi’nin gururunu yaşıyoruz. Çağa ayak uydurmak zorundayız. Aksi halde geride kalıyoruz. İyi ki sizler bu değişimin farkında vardınız, rıza gösterdiniz. İyi yönetici seçildiği koltukta o koltuğa yeni seçilmiş gibi heyecan yaşayandır. Zekeriya Başkan da Celil Başkan da yeni seçilmiş gibi çalışıyor. Ben büyük esnaf ailesiyle birlikte çalışmaktan gurur duyuyorum. Beraber daha çok iş yapacağız. Bu bir son değildir. Taksicileri elektrikli hale dönüştüreceğiz. Giyim, kıyafet gibi konulara da bakacağız. Siz, İzmir’i herkesten daha iyi anlatacaksınız. Biz akıllı kentlerle yarışacağız. Hepsinden daha iyisini yapacak güce sahibiz. Arkamızda kadim bir dayanışma kültürü var. Birbirimize sahip çıkarsak önüne geçemeyeceğimiz hiçbir kent yok” diye konuştu.

Başkan Soyer, esnaf ile belediyenin hiçbir alanda rekabet etmeyeceğinin altını çizerken amaçlarının esnafın işini kolaylaştırmak olduğunu söyledi.

 
İran, ABD ordusunu terör örgütü ilan etti
 
Buca Belediyesi’nden 'umut' dükkanı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim 7 Ocak 2020 Salı 12:03

Uygulama gayet iyi düşünülmüş. Ancak bu uygulamayı yüklerken telefondan istediği izinlerin pek çoğunu kabul etmedim. Sadece konum bilgisini paylaşma izni verdim. Yine de çalışmaya devam etti. Gerçi taksi çağırmadım henüz ama bu kadar çok izin istemesi pek normal değil. Telefon içeriğine erişim, sizin yerinize çağrı yapabilme, kameraya erişim vs çok fazla izin istiyor.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan yerli otomobile talebi açıkladı
Bakan Varank, yerli otomobille ilgili yapılan yeni bir araştırmanın sonuçlarını ...
'Sarı devrim' gün sayıyor!
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, kamu işbirliğiyle taksi çağırma ...
Ve örtü kalktı... İşte Türkiye'nin Otomobili!
Ve örtü kalktı... İşte Türkiye'nin Otomobili!
 
İzmir taksilerinde dijital dönem: Taksimetreler değişiyor
İzmir’de taksi taşımacılığında dijital döneme geçiliyor. Eski tip taksimetrelerin ...
Yerli otomobilin örtüsü bugün kalkıyor!
Türkiye'nin merakla beklediği yerli otomobilin yürüyen ilk ön gösterimi, ...
Yerli otomobilin üretileceği şehir belli oldu
Yerli elektrikli otomobil üretimiyle ilgili ayrıntılar Resmi Gazete'de ...
 
Yerli otomobilde 'ışık' göründü!
Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun resmi Twitter sayfasından "Türkiye’nin ...
Mehmet KARABEL yazdı... Piyasa diyor ki… Allahına kadar '2. el'
Mehmet KARABEL yazdı... Piyasa diyor ki… Allahına kadar '2. el'
Volkswagen, Manisa kararını bir kez daha erteledi
Alman otomotiv devi Volkswagen’ın Manisa’da kurmayı planladığı fabrikayla ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva