HABERLER>GÜNCEL
16 Nisan 2018 Pazartesi - 13:17

Didim'de yüksek tansiyon: SAT'lar gece yarısı indirdi!

Yıldırım, Didim açıklarında yerleşim yeri olmayan bir kayalığa Yunan bayrağı dikme girişimi oldu. Yunan bayrağını indirme operasyonunu, Kardak krizinde olduğu gibi Sualtı Taarruz (SAT) komandolarının gerçekleştirdiği öğrenildi.

Didim de yüksek tansiyon: SAT lar gece yarısı indirdi!

Bir grup Yunan vatandaşının, Didim’in karşısındaki Hurşit Adaları yakınlarındaki Kerdo (Mikri Anthropofa-Küçük Yamyam) kayalığına geçen cuma günü çıkarak Yunanistan bayrağı diktiğini tespit eden Sahil Güvenlik, Ankara’ya durumu bildirdi.

ASKERİMİZİN ELİNDEN BİR KAZA ÇIKABİLİR
Yunanistan ile iyi günde de kötü günde de beraber olmaları gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sorunlar var mı, var. İhtilaflı konularımız var mı? Evet var. Bu ihtilaflı konulara bir çözüm bulmak için istikşafi görüşmeleri de sürdürüyoruz. Bizden önceki hükümetlerin başlattığı görüşmeler. Bu görüşmeler faydalı olmuştur. Görüş ayrılığı olduğu zaman tırmandırmadan üstesinden gelmemiz lazım. Evet daha önceki anlaşmalarla Lozan dahil, kime ait olduğu belirlenmeyen adacıklar, kayalıklar var. Yunanistan’ın başından beri ‘bizimdir’ diyor, biz de Türkiye olarak ‘Hayır, bizimdir’ diyoruz. Ama bu konuda bir görüş birliği yok. Ya da çözüme kavuşturulmamış. Yapılması gereken şey gerginliğe yol açacak adımlardan kaçınmaktır. Bu yaz Kardak’ta biliyorsunuz, Yunanistan bazı tırmandırıcı adımlar attı. Biz de gerekli tedbirleri aldık. Bir tane bot geldi bizim hücum botumuza çarptı. Biz her zaman söylüyoruz. Burada tehlikeli adımlar atmayın. Bir kaza çıkabilir. Ya da askerlerimizin elinden bir kaza çıkabilir.

YUNAN SAVUNMA BAKANI POPÜLİZMİ SEVİYOR
Maalesef, Yunanistan’ın bir savunma bakanı var kimisine göre iyi çocuk kimisine göre kötü çocuk. Yunanlılara göre söylüyorum. Popülizmi seviyor. Aşırı sağ partiden. Partinin de lideri. Tamam da onun şımarıklığı iki ülke arasındaki ilişkileri bozacak düzeye gelmemesi lazım."

BUNLARA NE GEREK VAR
Çavuşoğlu, son olarak birkaç sivilin Didim açıklarındaki kayalıklara Yunan bayrağı dikmesine ilişkin olarak da "Dün akşam da üç sivil sanırım böyle bir davranışta bulunmuş. Komandolarımız gitti aldı, bu problem değil, gene alırız, yaparız ama bunlara ne gerek var. Karşı tarafın bu tür adımlardan kaçınması gerekiyor. Ya da durup dururken ilişkileri gerecek, Ege’de bir krize yol açacak adım atmamaları gerekiyor. Attıkları zaman da karşılığını buluyorlar. Dolayısıyla bu popülizmin de Yunanistan’a bir faydası yok. Biz iki NATO müttefiki ülke olarak daha pozitif gündeme odaklanmamız lazım. İkili ilişkilerimizi somut projelerle, demiryolu projeleriyle, İzmir-Selanik arası deniz seferleriyle diğer alanlardaki iş birliğimizle daha da güçlendirme yolunu tercih etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

BAYRAK İNDİRİLDİ
Atina ile farklı düzeylerde yapılan temaslarda ‘bu provokatif duruma derhal son verilmesi ve kayalıktaki bayrağın indirilmesi’ istendi. Ancak bayrağın hafta sonunda da kayalık üzerinde olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı SAT komandoları önceki gece zodyak botla kayalığa gidip bayrağı indirdi. Her türlü tedbiri alan SAT komandoları Yunanistan bayrağını yanlarına alarak Türkiye’ye geri döndü.(Hürriyet, Habertürk)

 
Bodrum'da sanat, sokağa taştı
 
Almanya ve Fransa'nın kararı Trump'ı çok kızdırdı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 Nisan 2018 Salı 11:32

Bizim zenginler yatlarında keyif süreceklerine Lozan'a göre yunana ait ismi sayılan 12 ada dışında kalan Ege denizindeki tüm adalara Türk bayrağı diksin. Bir işe yarasınlar.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in turizm cennetinde korsan taş ocağı!
Çeşme ilçesine bağlı Germiyan Mahallesi'nde kapatılması için gerekli ...
ABD'nin gözü kulağı İzmir'de: Mahkemede hüngür hüngür ağladı!
Terör örgütleri FETÖ/PDY ve PKK adına suç işlediği suçlamasıyla tutuklu ...
Göztepe maçı dönüşü feci kaza: Bursaspor yasta...
Akhisar ilçesinde, yolcu otobüsünün çarptığı, takımının Göztepe Spor Kulübü ...
 
İzmir'de flaş operasyon: 13 askere gözaltı!
Operasyonda aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı
Şırnak'ta hain saldırı: 3 asker şehit!
Şırnak'ın Bestler Dere bölgesindeki üsse saldırı gerçekleştirildi. 3 asker şehit oldu
İzmir'de evden çöp atmaya indi, hastanelik oldu!
İzmir'in Buca ilçesinde çöp atmak için evinden çıktığı sırada otomobil ...
 
Sabuncubeli kapandı: Kilometrelerce...
İzmir'den Manisa yönüne hareket eden bir yolcu otobüsünün motor kısmında ...
İzmir'de feci kaza: Daha 13'ündeydi...
Güzelbahçe'de önceki gün minibüsle otomobilin çarpışması sonucu meydana ...
Ödemişli eski başkandan yeni kitap
Ödemiş önceki dönem Belediye Başkanı Gazetemiz Yazarı Bekir Keskin yeni ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva