HABERLER>POLİTİKA
11 Ocak 2024 Perşembe - 16:42

Devrik başkan Bezircilioğlu'ndan Özlale’ye yaylım ateşi: Egolu, kaprisli, şımarık!

İl başkanlığı görevinden alınmasının ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Sinan Bezircilioğlu, İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale’yi hedef aldı. Bezircilioğlu, “partimizin en iddialı belediye başkan adayı olarak kabul ettiği Ümit Özlale'nin, seçilerek göreve gelmiş il yönetiminin, şımarık bir kaprisle görevden el çektirilmesini sağlayarak, mevcut yönetime karşı kongrede kaybetmiş kişileri yönetime getirmek istemesi İzmir'in demokratik, cumhuriyetçi, özgür, çağdaş yapısıyla bağdaşmadığının göstergesidir” dedi.

Devrik başkan Bezircilioğlu ndan Özlale’ye yaylım ateşi: Egolu, kaprisli, şımarık!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti’de İzmir’de İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ile İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale arasında yaşandığı iddia edilen tartışmalar sonrası İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ve yönetim kadroları görevden alındı.

Görevden alınmasının ardından ise parti binasında basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

AKŞENERLE GÖRÜŞÜP ‘YA BEN YA İL YÖNETİMİ’ DEMİŞ
Açıklamayı İzmir İl Yönetimi adına yaptığını duyurarak sözlerine başlayan Bezircilioğlu, istifa sürecine giden olayları tek tek anlattı. Bezircilioğlu, “İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı'nın 10.01.2024 tarihli yazısı ile 11.01.2024 tarihinde görevden el çektirilmiştir. El çektirme kararında gerekçe belirtilmemiştir. Bu nedenle Genel Merkezimizin bu tasarrufu ile ilgili İI Yönetim Kurulumuz üzerinde bir töhmet oluşmaması adına, görevden alınma nedenini kamuoyu ile paylaşmak zaruri olmuştur. Yılbaşından hemen önce İl Başkanlığı makamında İl Sekreterimiz, Siyasi İşler Başkanımızın üzerine yürümüş, sözlü ve fiili saldırıda bulunmuştur. Bunun üzerine İl Sekreterinin görevinden istifası istenmiş ancak Ümit Özlale devreye girerek, İl Başkanımıza ‘İl sekreteri yoksa ben de yokum’ diyerek sürecin baş aktörlüğüne soyunmuştur. İl yöneticilerini görevlendirme yetkisi il başkanındadır. Bu yetki milletvekili ya da herhangi bir adayın uhdesinde değildir. Parti içinde bu tarz bir olayın hoş görülmesinin mümkün olmadığı kendisine iletildiğinde ‘ben de Genel Başkan'a gidip ya il ya ben derim’ diyerek ısrarcı olduğunu belirtmiştir. Olayın akabininde Ümit Özlale Ankara'ya giderek Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile görüşmüş, “ya ben ya da il yönetimi” diye diretmesi neticesinde de Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener tercihini Ümit Özlale lehine kullanmak zorunda kalmış ve yönetim görevden el çektirilmiştir. Büyükşehir Belediye Başkan adayının, İl Yönetim Kurulu'nu görevden el çektirmek için aylardır fırsat kolladığı bilinmekteydi” dedi.

KONGREDEKİ RAKİBİMİ YÖNETİME GETİRMEK İSTİYOR
Özlale’nin ilçe ve il yönetimini dizayn etme çabasına olduğunu belirten Bezircilioğlu, “Ümit Özlale, adaylığı açıklandığı günden bugüne, il binasında alan tahsis edilmesine rağmen il binası dışında, seçim çalışmalarına İl Başkanı ve yönetimi hiçe sayarak birkaç kişi ile sürdürmekteydi. Son olayda da Ümit Özlale, müdahale yetkisi olmamasına rağmen il yöneticileri arasında geçen ve disiplin cezası gerektiren bir olayı bahane ederek, gerek partimizi gerekse Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i zor durumda bırakmıştır. İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu, demokratik bir kongrede delegenin oyu ile seçilmiştir. Partinin tüm üyelerinin yeterlilik onayı anlamına gelen, Genel Seçim Temayül Yoklaması'na katılmadan kontenjan adayı olarak İzmir Milletvekili seçilen Ümit Özlale'nin, yerel seçimlere 80 gün gibi kısa bir süre kala İl Yönetimini görevden aldırarak teşkilatı dizayn etme çabası, kendisinin demokrasiye olan bakış açısını, onun için çalışan parti teşkilatına karşı demokrasiden uzak benmerkezci yönetim anlayışını açıkça ortaya koymaktadır. Seçim çalışmalarında ‘İzmirliyim, İzmir'in değerlerine sahibim’ diyen ve partimizin en iddialı belediye başkan adayı olarak kabul ettiği Ümit Özlale'nin, seçilerek göreve gelmiş il yönetiminin, şımarık bir kaprisle görevden el çektirilmesini sağlayarak, mevcut yönetime karşı kongrede kaybetmiş kişileri yönetime getirmek istemesi İzmir'in demokratik, cumhuriyetçi, özgür, çağdaş yapısıyla bağdaşmadığının göstergesidir. Bizler İYİ Parti’nin neferleriyiz ve her zaman da partimizin emrinde olacağız. Biz dün vardık, bugün varız, 1 Nisan'dan sonra da burada olacağız” ifadelerini kullandı.

EGO PATLAMASI
Bezircilioğlu şunları söyledi:

“Gerçekten seçime 80  gün kala böyle bir hamle  eften püften sebepler… Ortada bir sebep de yok. Bir şey de yok. Yapmak gerçekten ha kişisel olarak bir  ego patlaması. Şımarıklığın  göstergesi olarak algılamak lazım. Siyaseti çok iyi bilme bilinmediği siyasetten çok siyaseti çok iyi anlamadığının, siyaseti çok iyi bilmediğinin bir göstergesi olarak algılamak lazım.  yani diyecek bir şey yok. Biz genel genel başkanımızın, genel merkezimizin emrindeyiz. Partimizin neferiyiz. Bize ne görev tevdi edilirse ya da hangi görevden el çektirilirse de biz gene Partimizin emrinde olmaya devam edeceğiz.

HEPİMİZİN HAYSİYETİ ŞEREFİ VAR
"Diğer istifalar arkadaşlarımızın kendi tasarruflarıdır. Herhangi bir şekilde müdahil olmak istemem. Görevden alınan benim. Ben 1 yıldır il başkanıyım. Teşkilat karpuz ibi 2 bölünmüştü. 1 senedir elbette hatalarımız olabilir ancak teşkilattaki hataları gidermek adına herkesi  İYİ Parti potasında bir araya getirmeyi hedelemiştik.Ancak bizim bile mana vermediğimiz bir ortamda arkadaşların gösterdiği tepkiye istifa edin ya da etmeyin diye müdahil olmak istemem. Herkes anti demokratik uygulamayı görüyor. Kendileri nasıl davranmak istiyorsa davranabilirler. Biz sadece aldıkları tavrı kabul ederiz. Ancak müdahil olmam. Partiye zarar verme gibi bir düşüncemiz yok ancak görevden neden alındığımızın bilinmesini isterim. Buradaki insanların bir haysiyeti onuru şerefi var"

KİŞİSEL KAPRİS...
İzmir'de geçmişten bu yana olacağını belirten Bezircilioğlu,"Ben benim adım Sinan, soyadım Bezirciloğlu. Ben İYİ Parti kurulmadan önce de İzmir'de tanınan bilinen bir insandım. İzmir'de olan, çevresi olan bir insanım. O yüzden de beni  teveccüh gösterdiler. İYİ Parti il başkan adaylığına  onore ettiler, gösterdiler. Biz de aday olduk ve demokratik bir kongreden seçildik. Bütün bunları anlatmamın sebebi kimseyi  yıpratmak ya da partiyi yıpratmak değil. İl yönetimimizle gerekçesiz bir şekilde görevden alındık. Bir töhmet oluştu. Biz ahlaksızlıktan, hırsızlıktan, ahlaka gayri bir şeyden, namussuzluktan, onursuzluktan, şerefsizlikten görevden alınmadık. Biz burada belediye başkanı adayı olan bir arkadaşımızın kişisel kapris ve şımarıklığından dolayı görevden alındı. Bunu anlatmak da benim boynumun borcu" dedi.

Dervişoğlu ve Kırkpınar ile görüştüğünü belirten Bezircilioğlu, “Milletvekillerimiz Hüsnü Kırkpınar ve Müsavat Dervişoğlu bu konuda çok ciddi çaba sarf ettiğini, kendilerini bu kapristen, bu şımarıklıktan vazgeçirmek için ellerinden bir geleni yaptığına şahidim. Ama Ümit Bey bu konuda geri adım atmadı. Musavat Bey'in de bu konuda yapabileceğim bu kadardı. Yetmedi herhalde güçleri” diye konuştu.

Diğer yandan Kadın Kolları Başkanlığı olarak da görevden ayrıldığını duyurdu.

 
Soyer, 'Toplu Konut Projesi'ni inceledi: İzmir, Türkiye'nin lokomotifi!
 
İzmir'de kaçak avcılara geçit yok!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Okur 12 Ocak 2024 Cuma 17:00

İyi de, görevden alınan hemşerilerimiz seçimde oyunuzu kime vereceksiniz ?

Yorumu oyla      1      1  
vatandaş 12 Ocak 2024 Cuma 09:00

İyi Partili arkadaşlarım oyunuzu boşa harcatmayın. Sevgiler....

Yorumu oyla      2      1  
delege 12 Ocak 2024 Cuma 01:35

sen adamsın baskan partiyi bu duruma düşürenler utansın tabii utanırlarsa

Yorumu oyla      2      1  
İYİ Partili Sade Vatandaş 12 Ocak 2024 Cuma 00:17

Bir partinin il başkanı kendi partsinin belediye başkan adayına "egolu, kaprisli, şımarık" diyemez. Bunları söyleyip sonra da partisinin emrinde ve neferi olmaya devam edeceğim diyorsa o kişi sadece tutarsız değil, akıl sağlığı şüpheli, beyin melekeleri çalışmıyor demektir. Çok yazık.

Yorumu oyla      2      2  
Biz 11 Ocak 2024 Perşembe 22:03

# İzmirin nabzını dinlemeyen İyi parti izmir den silinecek

Yorumu oyla      3      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’de gözler 15 Ocak’ta: 48 ilin adayı açıklanacak
AK Parti'de aday belirleme çalışmaları sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ...
Türk pasaportunun gücü arttı!
Pasaport sahiplerinin vizesiz gidebildikleri ülke sayılarına göre sıralanan ...
DEM Parti'den CHP'ye iade-i ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Halkların Eşitlik ve ...
 
İYİ Parti'nin Adana Büyükşehir adayı belli oldu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adana Büyükşehir Belediye Başkan ...
İYİ Parti İzmir’de ikinci deprem… İlçe başkanları ve aday adayları istifa ediyor!
İYİ Parti İzmir’de Genel Merkez’in İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu ve il ...
İYİ Parti’de deprem... İl Başkanı ve yönetim görevden alındı!
İYİ Parti İzmir’de yaşanan kriz sonrası düğmeye basan Genel Merkez, İl ...
 
Restleşme iddiasında yeni perde… Özlale’den ‘Bezircilioğlu’ açıklaması: Ya o, ya ben demem!
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ...
Aday Adayı Öralay: Hedefim, Urla’yı dünya markası yapmak
CHP’den İzmir Urla Belediye Başkan aday adayı girişimci Açalya Öralay, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 15.00'de MHP Genel Başkanı Sayın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva