HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
4 Ocak 2021 Pazartesi - 10:13

Devlet arazilerine 'korona kondu'

Salgın döneminde izole yaşam isteği, vatandaşları sakin bölgelere yöneltti. Bu dönemde İstanbul'a yakın yerlerdeki hazine ve orman arazileri kaçak yapılarla doldu.

Devlet arazilerine  korona kondu

Pandemi döneminde vatandaşlar şehirden uzaklaşma yolları aramaya başladı.

Aile içerisinde kronik rahatsızlıkları bulunan ve şehir hayatından uzaklaşmak isteyenler bazı vatandaşların hazine, orman ve tarım arazileri üzerine kaçak villalar yaptığı tespit edildi.

Silivri Belediyesi ise o yapıların yıkımını gerçekleştirdi. Kaçak villaların havuzları ve park alanlarıyla birlikte yapıldığı dikkat çekti.

"SUÇ İŞLEDİĞİMİN FARKINDAYIM"
Hazine arazisi üzerine kaçak villa inşa eden Ferhan Fazlıoğlu, "Kalacak yerimiz olmadığı için buraya ev yaptık. Sonradan duydum ki buraya ev yapmak yasakmış. Bu araziyi 2019 yılında köylülerden aldım. Herkesin ev yaptığını gördüm. Bende ev yaptım. Komşuları dahil kimse bana "yasak, yapma" demedi. Bende herkes yaptığı için ev yaptım. 2017 yılında buralara evi yapanlar kara geçti. Bizler 2018 yılında çıkan kanundan sonra yaptığımız için suçlu duruma düştük. Yasal işlemler başladı. Yetkililer her an evi yıkmaya gelebilir. Ama ben yine de evi boşaltmayı düşünmüyorum. Suç işlediğimin farkındayım. Ama belki af gelir gelir diye bekliyorum” dedi.

"HAZİNE ARAZİSİ OLDUĞUNU BİLMİYORDUK"
Hazine arazisi üzerine imar izni olmadan ev yapan diğer bir vatandaş ise "Burayı köylülerden aldık. Aldıktan sonra bekleyin tapular çıkacak denildi. Buraların hazine arazisi olduğunu bilmiyorduk. Suç işlediğimin farkındayım. Ama yine de mağduruz. Zabıta ekipleri sürekli geliyor. Suçlu olduğumuzu biliyoruz. Ama farkında olmadan suçlu olduk" diye konuştu.

HAVUZ VE OYUN PARKINI BİLE UNUTMADILAR
İstanbul merkezine en uzak ilçelerden biri olan Silivri’de devlet arazilerine kaçak villalar inşa eden vatandaşların pandemiyi bahane ettiği öğrenildi. Yetkililerden edinilen bilgilere göre, vatandaşların kaçak yapıları genellikle hafta konu inşa ettiği ve yetkililer tarafından yıkım gerçekleştirileceğini duydukları an bölge idari mahkemesinden yürütmeyi durdurma kararı aldıkları öğrenildi. Aynı zamanda hazine, orman ve tarım arazilerine kaçak yapı inşa eden vatandaşların bina inşa etmenin yanı sıra imar izin olmayan arazi üzerine havuz ve çocuk park alanı da inşa ettiği görüldü.

"PANDEMİ ŞEHİRDEN KAÇIŞ İSTEĞİNİ BEŞE KATLADI"
2018 yılında yayınlanan imar affının kötüye kullanılmasıyla beraber hazine, orman ve tarım arazilerine kaçak yapılaşmanın arttığını söyleyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "İstanbul’da bulunan ve kırsal diye tabir ettiğimiz Silivri, Çatalca, Tuzla gibi yerlere vatandaşlarımız tarafından bir kaçış var. İnsanlar İstanbul’daki betonlaşma, şehir gürültüsü ve egzoz gazından dolayı şehirden kaçış isteği uzun zamandır oluşmuştu. Fakat pandemi bu kaçış isteğini beşe katladı. Yine son zamanlarda imar affının kötüye kullanılmasıyla beraber hazine, orman ve tarım arazilerine kaçak yapılaşma söz konusu oldu. Biz Silivri Belediyesi olarak bu konuyla ilgili topyekûn bir mücadele veriyoruz. 111 hazine, orman ve tarım ne arazisi üzerine yapılan konutu yıktık. 150’nin üzerinde resmi prosedürleri devam eden konut var onları da yıkacağız" dedi.

"HEPSİNİ YIKACAĞIZ"
"Kaçak yapılar yapan kişilerin kartvizitlerin de ne yazarsa yazsın, abileri, dayıları, amcaları kim olursa olsun kaçak yapıları tek tek yıkacağız" diyen Başkan Yılmaz, "Vatandaşlarımızda imara uygun olmayan yerlere kesinlikle bir yapı yapma girişiminde bulunmasın. Dayım, amcam, halam yaptı. 6 aydır hiçbir şey olmadı demesin. Biz hepsini tek tek tespit edip yasak prosedürleri tamamladıktan sonra yıkacağız. Hiç kimse bu millete ait hazire, tarım ve orman arazisine yapı yapamaz. Tarım arazisi sizin olabilir ama yapı inşa edemezsiniz” ifadelerini kullandı.

"TESPİTTE ZAMAN ZAMAN ZORLANIYORUZ"
Hazine, tarım ve orman arazilerine yapı inşa eden vatandaşların gerekçeleri genellikle, pandemi, şehirden bunalma ve hastalık olduğunu söyleyen başkan Yılmaz, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Pandemi döneminde ruhsatlı yapı taleplerinde önceki yıllara göre 3 kat artış söz konusu. Bizler bu kaçak yapıları tespit etmekte zaman zaman zorlanıyoruz. Çünkü çok kırsal bir yerdeyiz. Ekiplerimizde kaçak yapıları tespit için çok yeterli değil. Ormanları içerisine yapılan yapılar çok oluyor." (DHA)

 
O parti Millet İttifakı'ndan ayrılıyor!
 
2020 yılında en çok ne zamlandı?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kskli 14 Ocak 2021 Perşembe 17:40

Kesinlikle göz actirilmamali. Tarim arazileri hobi bahcesi diye konteyner gecekondu tarlasina dönüşecek.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dokuz Eylül Üniversitesi'nden 3 milyonluk satış!
Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir'in Balçova ilçesi sınırları içerisinde ...
'Taahhüt ettim' dedi: Pazar dahil 24 saat çalışma izni aldı!
İzmir Valiliği’ne başvuru yaparak Emlak Konut’a taahhüt verdiğini belirten ...
'Rezerv alan' tartışması tam gaz! İnşaat mühendislerinden 'radikal' çıkış
Bazı meslek odaları tarafından depremzede vatandaşlar için yapılacak olan ...
 
İzmir'de konut fiyatlarında büyük artış!
Pandemi sürecinde ilginin daha da arttığı Ege ve Akdeniz bölgesinde konut ...
Gayrimenkul satışları rekor kırdı! İzmir 3'üncü sırada
Gayrimenkul satışı 11 ayda 456 milyar lirayla rekor kırdı. Tapuda beyan ...
Konut Fiyat Endeksi ekimde yüzde 2,2 arttı
Konut Fiyat Endeksi, ekimde aylık yüzde 2,2, yıllık yüzde 29,2 artışla ...
 
Kira genelgesi 81 ile gönderildi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, koronavirüs salgını nedeniyle ...
Konut satışları yüzde 18 azaldı
TÜİK ekonominin lokomotifi konumunda olan konut satışları istatistiklerini ...
İzmir'de büyük vurgun! Maskeli dublörler iş başında...
Tapu ve kadastro müdürlüklerinde, dublörlü sahtecilik girişimleri arttı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva