HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ekim 2017 Çarşamba - 16:15

Devler, Fuar İzmir'de buluştu: 40 ülke 35 bin ziyaretçi!

Fuar İzmir, makine sektörünün öncü firmalarını İzmir’de bir araya getirdi. 250 milyon dolarlık iş hacmi yaratması beklenen MAKTEK İzmir Fuarı’na 390 firma ile 875 marka katıldı. Fuarı, 40 ülkeden 35 bin ziyaretçinin gezmesi bekleniyor.   

Devler, Fuar İzmir de buluştu: 40 ülke 35 bin ziyaretçi!

Makine sektörünün öncüleri,  Avrupa'nın en büyük fuarcılık tesislerinden Fuar İzmir çatısı altında buluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde TÜYAP fuarcılık tarafından İzmir’de ilk kez düzenlenen MAKTEK (Takım Tezgahları, Metal Saç İşleme Makineleri, Tutucular–Kesici Takımlar, Kalite Kontrol-Ölçüm Sistemleri, CAD/CAM, PLM Yazılımları ve Üretim Teknolojileri Fuarı) açıldı. 390 firmanın akıllı üretim teknolojilerini sergilediği fuarın açılışında konuşan TÜYAP Fuar ve Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, İstanbul'da yapılan ve takım tezgahları fuarı olarak dünyanın en önemli 5 fuarından biri haline gelen MAKTEK Fuarı'nı bu yıl İzmir'e getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. MAKTEK’i fuarların fuarı olarak adlandırdığını belirten Ersözlü, “Çünkü tarım, inşaat, ambalaj, PVC, konfeksiyon, alüminyum, tekstil, savunma sanayide kullanılan makineler de burada sergilenen makinelerden üretiliyor. Fuarımızı İzmir'de iki yılda bir gerçekleştireceğiz. Bir yıl İzmir'de bir yıl İstanbul'da olacak" diye konuştu.

DÜZENLENEN FUAR SAYISINDA İZMİR İKİNCİ SIRAYA GEÇTİ
MAKTEK İzmir Fuarı’nda 20 bin ile 1 milyon dolar arası değişen değerlerde makinelerin sergilendiğini, 60 tonluk pres makinesinin bile bulunduğunu hatırlatan Ersözlü, 40'a yakın ülkeden ziyaretçe beklediklerini ifade etti. Konuşmasında, İzmir'in fuarcılıkta önemli bir yere geldiğinin altını da çizen Ersözlü, şunları söyledi:

"2018 yılında 474 fuar düzenlenecek. İstanbul dışında yapılan fuarlar içinde İzmir ikinci sıraya yerleşti. İzmir,  İstanbul'dan sonra İzmir, Ankara'yı da geçerek en çok fuar düzenlenen kent unvanını alıyor.  Biz de TÜYAP olarak buradaki fuar sayımızı artırmak için uğraşıyoruz. İzmir'de 5 fuar yapıyoruz.  3 fuar daha ilave ederek İzmir'deki fuar sayımızı 8 'e çıkaracağız. Bu güzel mekanda Fuar İzmir'de,  fuarcılık adına elimizden gelen her şeyi yapacağız".

YENİ BAŞARI HİKAYELERİ YAZACAĞIZ
Makine İmalatçıları Birliği Başkanı Ahmet Özkayan ise yaptığı konuşmada 25 – 30 yıllık süreçte İzmir Enternasyonel Fuarı'nın makine imalatçıları için önemine değinerek, "Bizler İEF süresince yaklaşık bir ay boyunca makinelerimizi sergiliyorduk. O zamandan bu zamana makine sanayisinin üretim hacmi gelişti. O günlerde üretilmesi hayal olan makineler seri olarak fabrikalarımızda üretiliyor. Sektörde son trendlerin ve yeni gelişmelerin paylaşıldığı MAKTEK İzmir Fuarı’nın hem kente hem sektöre yararlı olacağına, makine sanayicilerinin güzel, yeni başarı hikayeleri yazacağına inanıyorum" dedi.

MAKİNE SANAYİCİLERİNE DESTEK GELİYOR
Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD)  Başkanı Hakan Aydoğdu, fuara meslek lisesi ve üniversitelerde makine bölümlerinde okuyan bine yakın öğrencinin katılımını sağladıklarını ifade ederek,  bir sanayi ülkesi olarak kalkınmanın başlangıç noktasının takım tezgahları sektörü olduğunu ifade etti. 

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Özgür Volkan Ağar,  makine sektörünün ihracatta ve ekonomik büyümede lokomotif sektörlerden biri olduğunu vurguladı ve 2018 yılının makine sektörü için verimli bir yıl olacağını söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, teknolojik ürünlerin yerli üretimine destek vermek amacıyla 5 milyona yakın bir destek programı oluşturduklarını ve bunun önümüzdeki günlerde çağırısını yapacaklarını belirtti.

7 EKİM’E KADAR AÇIK
Türkiye’nin 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasında stratejik bir öneme sahip olan “Makine” ve “Takım tezgahları” sektörü, MAKTEK Fuarı ile güçlenecek. MAKTEK İzmir Fuar’ında, üniversal talaşlı imalat makineleri, sac işleme makineleri, kesici takımlar, takım tutucular, CAD/CAM, PLM yazılımları, ölçü aletleri, kalite kontrol cihaz ve ekipmanları, kaynak, kesme ekipmanları, kaynak makineleri, yedek parça, ısıl işlem donanımları, taşıma sistemleri, yağlama ve soğutma sistemleri sergileniyor. MAKTEK İzmir, – 6 Ekim 2017 tarihlerinde 10:00 – 19:00, 7 Ekim 2017 tarihinde de 10:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

 
İzmir’de Hayvanları Koruma Günü'nde vahşet!
 
Karabağlar'da minikler 'sevimli patiler' ile bilinçlendi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tayfun 4 Ekim 2017 Çarşamba 19:28

izmir fuarcılıgı icin buyuk basarı , baska fuarlarında izmir de sergilenmesi onemli bir kazanc . Rahmetli Pristina nın izmir fuar lar kenti olmalı hedefine adım adım ulasılmakta.. Basta syn Aziz bey olmak uzere Tuyap fuarcılık ve emegi gecen herkesi tebrik ederiz ...

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur okulları denetledi
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, yeni eğitim öğretim yılının başlaması ...
Çiğli’de aşure kazanı kaynadı
Çiğli Belediyesi tarafından Muharrem ayı nedeniyle Kasaplar Meydanı’nda aşure dağıtıldı.
Bergama'nın yörüklerinden Başkan Gönenç'e ziyaret
Bergama Yörük, Türkmen, Çepni ve Muhacirler Derneği (Bergama YTCM) kuruluşunu ...
 
Başkan Kocaoğlu müjdeledi: Buca Metrosu o tarihte yola çıkıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar'da başlattığı ...
Soyer 'Uluslararası Slowfood Kongresi'nde: Dünya'yı tüketeceğiz!
Seferihisar Belediyesi, Belediye Başkanı Tunç Soyer önderliğinde 29 Eylül ...
Urlalı fotoğraf sanatçıları Sakız Adası'nda sergi açıyor
Urla Fotoğraf Gönüllüleri Derneği (UFGD) 40 kişilik bir grupla Sakız’a gidiyor.
 
Çeşme'de iki yakayı buluşturan festival
Çeşme Belediyesi'nin "9 Durak 9 Deneyim" projesi kapsamında yer alan ve ...
Gazeteci Geçmen’e Karşıyaka'da büyük vefa
Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz ay yaşamını yitiren Gazeteci İsmail Ragıp ...
Ödemiş'te artık onların da evi var!
Ödemiş Belediyesi, Hayvanları Koruma Günü nedeniyle kentin belirli bölgelerinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva