HABERLER>POLİTİKA
17 Mayıs 2024 Cuma - 16:37

DEVA'nın başkanı Karaosmanoğlu'ndan CHP'ye geçenlere eleştiri: Seçim döneminde oturdular!

DEVA’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serap Karaosmanoğlu, partisinin Konak adayı Ali Rıza Uygur ve 83 arkadaşının CHP’ye katılımına tepki gösterdi. Karaosmanoğlu, “Başarı için çalışmadılar, dağ taş dolaşmadılar, oturmayı tercih ettiler. Ben de Büyükşehir Belediye Başkan adayıydım, arkadaşlar, çalışın, insanlara dokunun, ilçeleri ziyaret edin diye kaç kez uyardım ama onlar oturmayı tercih ettiler. Ali Rıza Bey’e şunu sormak isterdim; seçimi kazanmış olsaydık, DEVA’da mı kalırdı, yoksa yine de CHP rozeti takar mıydı?” diye konuştu.

DEVA nın başkanı Karaosmanoğlu ndan CHP ye geçenlere eleştiri: Seçim döneminde oturdular!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra DEVA partisi’nde de başlayan çözülmeler gündeme bomba gibi düştü. İl yönetiminden ve Konak İlçe yönetiminden toplam 83 kişinin CHP İl Başkanlığı’nda düzenlenen törenle rozet takmaları, DEVA’nın İzmir’deki kurmaylarının tepkisine neden oldu. DEVA İl Başkanlığı’ndan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması nedeniyle istifa eden, yerini vekaleten Mesut Demircioğlu’na bırakan Serap Karaosmanoğlu, CHP rozeti takan Ali Rıza Uygur’a, “Seçim kazanılsaydı, yine CHP’ye mi geçecektin?” diye sordu.

- KONAK'TA ROZET GÜNÜ... DEVA'DAN CHP'YE GEÇTİLER!

GİDENLER, MECLİS ÜYESİ OLMAK İSTEDİĞİ İÇİN DEVA’DAN İSTİFA EDENLER OLABİLİR
İstifaların 83 kişi olduğuna inanmadığını, özellikle İl yönetiminden kimsenin istifa etmediğini belirten Serap Karaosmanoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu istifalarla ilgili konuşacak çok şey var. Ali Rıza Uygur, Konak Belediye Başkan adayımızdı. Seçimin kazanılamaması sonrasında istifa etti ve üyeliği bitmişti zaten. Dinlenmek üzere süre kenara çekileceğini söylemişti. Ali Rıza Bey, seçimden sonra dönüş yapmamıştı DEVA’ya. Bugün CHP rozeti taktığını öğrendim. Bu arkadaşımız, 83 kişiyi toplayıp CHP’ye taşıyacak birisi değil neticede. 83 kişi geçti deniyor, yok böyle bir şey. İl yönetiminden kimse yok. Biz DEVA olarak hala dayanışma içerisindeyiz. Gidenler, meclis üyesi olmak için partimizden istifa etmiş kişiler olabilir. Başarı, biraz da kendilerindeydi. Başarı için çalışmadılar, dağ taş dolaşmadılar, oturmayı tercih ettiler. Ben de Büyükşehir Belediye Başkan adayıydım, arkadaşlar, çalışın, insanlara dokunun, ilçeleri ziyaret edin diye kaç kez uyardım ama onlar oturmayı tercih ettiler. 83 kişinin gittiği iddiasına katılmıyorum.”

ALİ RIZA BEY’İN DEVA’YA AİDİYET DUYGUSU MAALESEF GELİŞMEMİŞ
Kaybedilen her seçimden sonra böyle kırılmaların olduğuna dikkat çeken Serap Karaosmanoğlu, partisinin Konak Belediye Başkan adayı Ali Rıza Uygur’un DEVA’ya aidiyet duygusunun gelişmemiş olduğunu gördüklerini söyledi. Karaosmanoğlu, şunları söyledi:

“Partili olmak, öyle bir günlük, iki günlük bir şey değildir ki. Süreklilik isteyen bir şeydir, partili olmak, aidiyet ister. İnsanda biraz aidiyet duygusunun gelişmesi lazım. Maalesef bu arkadaşımızın partimize aidiyet duygusu oluşmamış. Birkaç kişi onun gibi davrandığı için sanki DEVA’dan toplu istifalar oluyor gibi algı yaratılması doğru değil. Dört yıllık bir partiyiz, bu partiye çok emek verdik, çok şey kattık. Öyle bırakıp gitmelerini üzücü bir durumdur. Seçim, AK Parti ile CHP arasında geçen bir seçim oldu. Gönlümüz tabii ki CHP’den yanaydı. Çünkü CHP’nin çok başarılı olması gerekirdi, hükümeti uyarmak anlamında. Dolayısıyla sonuçtan da memnunum. Görevlerimizi parti olarak da yerine getirdiğimize inanıyorum. Ama birkaç arkadaşın böyle davranışı bizi çok üzdü. Ali Rıza Uygur arkadaşımızın DEVA Partisi’ne karşı aidiyet duygusu maalesef gelişmemiş. Bu ifadeyi sık sık kullanıyorum, çünkü bu durumu çok yadırgadım. Şimdi şunu sormak isterdim kendisine; seçimi kazanmış olsaydık, ne yapacaktı? Belediye başkanı olarak DEVA’da mı siyaset yapacaktı, yoksa yine CHP’ye geçecek miydi?”

 
Fatih Erbakan: Yeni bir dönem başlatıyoruz
 
Van'da Kobani davası cezalarına tepki
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuna 17 Mayıs 2024 Cuma 17:21

sen de belediye baskan adayı olmasan ve il baskanı olmasan devada kalır mıydın gececenız bunları ya

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fatih Erbakan: Yeni bir dönem başlatıyoruz
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Şanlıurfa'nın Viranşehir ...
Konak'ta rozet günü... DEVA'dan CHP'ye geçtiler!
DEVA Partisi İzmir il yönetiminden ve Konak ilçe yönetiminden 83 isim ...
Yılmaz Büyükerşen hakkında dava açıldı!
Eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile 4 sanık ...
 
CHP’de başkanlar zirvesi: İki mitinge yoğun katılım kararı ve ültimatom!
CHP İzmir İl Başkan Şenol Aslanoğlu, partisinin ilçe başkanları ile bir ...
Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı istifa etti!
Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Bakan Tunç'tan 'Kobani davası' açıklaması
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kobani davası kararları ve 28 Şubat hükümlülerine ...
 
Ümit YALDIZ yazdı... Değişimin ayak sesleri!
Ümit YALDIZ yazdı... Değişimin ayak sesleri!
Özel'den 'Kobani davası' açıklaması!
Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ...
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat sanıklarına tahliye!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva