HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Mayıs 2018 Perşembe - 11:30

Dev proje yola çıktı: Opera'da yer teslimi tamam

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 429 milyon TL bedel ile yapacağı Opera Binası’nın inşaat alanı yüklenici firmaya teslim edildi. Dünya’nın sayılı sanat yapıları arasında yer alacak olan binayı Çağdan Müh. Müt.San.ve Tic.A.Ş. & Waagner-Biro Austria Stage Systems AG şirketleri yapacak.

Dev proje yola çıktı: Opera da yer teslimi tamam

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka Mavişehir’de yapılacak Dünya’nın sayılı sanat yapılarından birisi olan “Opera Binası” yola çıktı.  Hukuki sorunlar ve Kamu İhale Kurumu’nun kararları nedeniyle ihalesi ikinci kez yapılan opera binasının yapım işini 429 milyon TL’ye Çağdan Müh. Müt.San.ve Tic.A.Ş. ile Avusturyalı Waagner-Biro Austria Stage Systems AG Konsorsiyumu almıştı.

Büyükşehir’in “Ulusal Mimarlık Yarışması” düzenleyerek mimari projesini çizdiği opera binasını yapacak Waagner-Biro’nun merkezi Viyana'da bulunuyor. Tam 163 yıllık bir inşaat firması olan şirketin Dünya’da sahne teknolojisi, çelik-cam teknolojisi, köprüler ve özel makineler gibi alanlarda eserleri bulunuyor. Şirketin Sydney, Venedik, Viyana, Berlin, Kopenhag, Moskova, Buenos Aires, Rio, Seul, Şangay gibi kentlerde yaptığı eserler dikkat çekiyor.

YER TESLİMİ YAPILDI
Büyükşehir Belediyesi, ihalenin ardından yüklenici firmaya yer teslimini yaparken inşaatın da startını vermiş oldu. Kısa süre sonra temeli atılacak olan opera binasının yapılacağı alanda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ilgili daire bürokratları inceleme yaptı. Yüklenici firma yetkilileriyle görüşen ekip, temel atma çalışmalarının zamanını koordine etti.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da projeyle ilgili çalışmaları yakından takip ettiği belirtildi. Proje, kentte bir süre siyasi olarak da tartışmalara neden olmuştu.

NELER OLACAK?
Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait Karşıyaka'daki arazide yapılacak opera binası, Cumhuriyet tarihinde "opera sanatına özel olarak inşa edilen ilk  tesis olacak. Ulusal mimari yarışması yöntemi ile elde edilen proje kapsamında, 1435 kullanıcı kapasiteli ana salon ve sahnesi, 437 seyirci kapasiteli küçük salon ve sahnesi ile prova salonları, opera bölümü ve bale bölümü bulunuyor. 73 bin 800 metrekarelik inşaat alanına sahip olan tesiste 350 seyirci kapasiteli avlu - açık performans alanı, atölyeler ve depolar, ana hizmet birimleri, idare bölümü, genel tesisler, teknik merkez ve 525 araçlık otopark yer alıyor.

Opera binası, başta sahne tasarımı olmak üzere teknik donanım anlamında Avrupa'daki örnekleri arasında öne çıkacak. Fuayesinde kitapçı, opera dükkanı, bistro ve bilet gişesi yer alacak. Fuayenin önünden geçen yol üzerinde otopark, toplu taşım durağı, araba ve taksi cepleri düzenlendi. Denize bakan meydan ve caddeden iki ayrı girişi bulunuyor. Opera binasının ayrıca tramvay hattı bağlantısı da olacak. Opera binası sadece temsil günleri değil, günün her saati aktif kullanılacak şekilde tasarlandı.

 
İzmir'in o ilçesinde gece yarısı çöp paniği!
 
İYİ Parti'ye geçen 15 vekil CHP'ye geri döndü
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emel Erdinc 11 Mayıs 2018 Cuma 18:36

20 yıldır beklediğimiz hayalimiz gerçekleşiyor İnşallah en kısa zamanda sorunsuz şekilde biter kullanmak nasip olur.Ilgililere teşekkürler.

Yorumu oyla      10      5  
Mister No 11 Mayıs 2018 Cuma 11:11

Azizim rumuzlu kardes. Bu projenin ne kadar eski oldugunu ve ne kadar engellendigini bildigin halde böyle yorum yapman ahlak sinirlarini asiyor. Vicdaninizimi kaybettiniz aklinizimi ?

Yorumu oyla      9      6  
Azizim 10 Mayıs 2018 Perşembe 21:55

sizler daha yeni düşünüyorsunuz bunu Sn kemal zorlu 19 yıl önce düşünmüştü(basmane çukuru)...vay be sanki lambayı yeni icat etti azizim.

Yorumu oyla      10      9  
Mustafa Can 10 Mayıs 2018 Perşembe 19:30

Alın size Büyükşehir Belediyesinden bir çivi daha, neymiş Aziz İzmire çivi çakmamış mış ! Ya siz çiviyi bilmiyorsunuz, ya da eşekten düşmemişsiniz.

Yorumu oyla      17      8  
sonunda 10 Mayıs 2018 Perşembe 17:53

İnanamıyorum, iktidarın engelleme taktikleri mi bitmiş, iktidar iktidarından umudu mu kesmiş :) her halükarda sevindirici, kente yakışır :)

Yorumu oyla      16      5  
A.Beyhan Şimşek 10 Mayıs 2018 Perşembe 17:25

Benim evimin önünde.Böylesine güzel bir Opera binası olacağı için çok mutluyum.Inşallah kısa zamanda biter de bizlerde görürüz.Hayırlısı olsun.

Yorumu oyla      13      5  
Bornovalı 10 Mayıs 2018 Perşembe 12:31

Büyükşehir veya Konak veya Karşıyaka vs vs vs Belediyeleri ilk önce Suna Kan - İdil Biret- Fazıl Say gibi çok kıymetli sanatçılarımızın isimlerini park veya caddelere versinler- Birçok gazetecinin ismi veriliyor da neden dünya çapında sanatçılarımızın ismi yok ?

Yorumu oyla      18      5  
Gürkan 10 Mayıs 2018 Perşembe 12:25

İstanbul' da opera binasını devlet yapıyor İzmir'de belediye ... proje İzmir'e , Türkiye' ye hayırlı olsun. Projeyi dünyadaki sembol opera merkezlerini yapmış şirket yapması da önemli. İzmir çok önemli bir sanat merkezi kazanıyor. Klasik olarak ne gerek varcılar projeye itiraz ediyorlar da kardeşim burası İzmir , Türkiye' nin, Avrupa' nın en büyük şehirlerinden biri. Sanat merkezi yapılması birilerini niye rahatsız ediyor anlamak mümkün değil.

Yorumu oyla      22      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da el emeği göz nuru sergi
Bucalı kadınlar Buca Belediyesi ve Buca Kent Konseyi’nin düzenlediği el ...
Konak Tramvayı'nda ücretsiz seferler uzayacak mı? Açıklama geldi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 24 Mart'tan bu yana "yolculu  ...
Balçova’ya bahar geldi
Balçovalı Kadınların el emekleri ile ürettikleri ürünleri satmaları için ...
 
İzmir trafiğine koşu ayarı: Hangi yollar kapanacak?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 6. kez düzenlediği “19 Mayıs Yol ...
Efeler'de sağlıklı su çalışmaları tüm hızıyla sürüyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü il genelinde sorunsuz ...
Gençler sordu, Başkan Uğurlu cevapladı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, ‘Gençler Soruyor’ söyleşi programı ...
 
Başkan Atila yeni dönem için konuştu: Önemli olan hoş seda bırakmak!
Bornova Belediye Başkanı Atila, ikinci dönem için kendisine yöneltilen, ...
Selçuk sokaklarında temizlik seferberliği
Selçuk Belediyesi alt yapı çalışmaları ve yağmur sonrası, kentin sokaklarında ...
İzmir'de büyük şölen: Lezzet Fuarı kapılarını açtı
Organik ürünler ve zeytin-zeytinyağı sektörünün temsilcileri, Fuar İzmir’de ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva