HABERLER>EKONOMİ
23 Şubat 2017 Perşembe - 08:35

Dev holding İzmir ve Manisa’da maden arayacak

Esan Eczacıbaşı A.Ş. Manisa’nın Soma ve İzmir’in Bergama ilçesinde maden arama faaliyeti başlatmak için harekete geçti. Bergama’da polimetal (kurşun ve çinko vb) madeni, Soma’da maden arama sondaj faaliyetleri yapılması için ÇED süreci başlatıldı.

Dev holding İzmir ve Manisa’da maden arayacak

Ender ALDANMAZEGEDESONSÖZ- Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden Eczacıbaşı Holding Bergama ve Soma’da maden arayacak. Esan Eczacıbaşı A.Ş. tarafından İzmir’in Bergama İlçesi Yalnızdamlar Mahallesi ile Manisa’nın Soma ilçesi Asaraltı Mahallesi’nde sondajlı maden arama faaliyeti için 5 gün arayla ÇED süreci başlatıldı.

Bölgede maden ve sondaj arama için Eczacıbaşı Holding bünyesindeki seramik fabrikalarına hammadde temini amacı kurulan Esan Eczacıbaşı Endüstriyel Hammaddeler Sanayi A.Ş. proje hazırladı.

Türkiye'nin önde gelen endüstriyel mineral ve metalik maden üretici ve ihracatçılarından olan Esan, Türkiye ve Avrupa piyasasındaki faaliyetlerine hız katarak İtalya ve Portekiz’de maden arama faaliyetlerine başlamıştı.

Eczacıbaşı Holding’in CEO’su Erdal Karamercan’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı Esan, son dönemde enerji yatırımlarında artış yaşanan İzmir’e girme kararı alarak çalışmalara başladı. Bu çalışmalar kapsamında şirket, İzmir ve Manisa’da madencilik faaliyeti için kolları sıvadı.

ORMAN VE TARLA STATÜSÜNDE

Soma’nın Asaraltı Mahallesi’nde yapılması planlanan sondajlı maden arama faaliyeti için jeofizik çalışmaların ardından faaliyete başlanılması düşünülürken Bergama’nın Yalnızdamlar Mahallesi’nde çinko ve pirinç madeni arama faaliyeti çalışması başlatılması planlanıyor. Her iki alanın hareketli fay hatlarının bulunduğu bölgede olması dikkat çekerken şirketin arama faaliyet alanlarının orman ve tarla statüsünde bulunması dikkat çekti.

ŞİRKET ‘İZİN TAAHHÜDÜ’ VERDİ

Soma’da Kaplanköy,  Razlar ve Asaraltı mahallerine yakın bölgede yapılması düşünülen ve orman arazisinde kalan proje için 16 Şubat’ta Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ÇED süreci başlatıldı. Faaliyetler için 5 ayrı sondaj ile inceleme yapılaması düşünülürken gerekli görüldüğü takdirde sondaj sayısının arttırılması hedefleniyor. Projede 1 sondajın tarla vasfı taşıyan arazide bulunması sebebiyle muvafakatname alınmadan, diğer sondajların orman arazisinde bulunması sebebiyle gerekli izinler alınmadan başlamayacağı belirtilirken projede Orman Bölge Müdürlüğü’nden gerekli izinlerin alınacağı taahhüt edilmesi dikkat çekti.

940 BİN TL’YE MAL OLACAK

Firma tarafından hazırlanan diğer projede Bergama’da da maden aramaya başlayacak. Yalnızdamlar Mahallesi’nde bulunan ve orman ve tarla arazisi kapsamında olan bölgede açılacak toplam 94 sondaj ile polimetal (kurşun, çinko vb)  madeni tespit edilecek. Maden bulunması halinde madenin işlenmesi ve çıkarılması için tesis kurulacak. Firma sondaj arama projesi için 940 bin TL harcayacak. Şirket, Manisa’daki projede olduğu gibi Orman Bölge Müdürlüğü’nden gerekli izinlerin verileceğini taahhüt etti. Sondaja en yakın yerleşim yerinin 422 metre olacağı öğrenilirken firma Balıkesir’in Balya ilçesindeki çinko-kurşun madeninin ardından ikinci çinko-kurşun madenine kavuşacak.

 
İzmir’deki ‘darbe davası’nda o eski komutan savunma yaptı
 
İzmir’de feci kaza: Yolun karşısına geçerken…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vergisini düzenli ödeyene indirim müjdesi
Vergisini düzenli ödeyene 5 puanlık indirim olanağı getiren düzenleme ...
İTO’dan 30 bin kişiye istihdam hedefi!
Demirtaş, “Önümüzdeki günlerde de tüm işletmelerin katılacağı yeni bir ...
Büyükşehir'den taleplerini bedenleriyle yazdılar!
Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin devam ettiği İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde ...
 
Dolar irtifa kaybediyor: O sınırın da altını gördü
Dolar/TL, düşüş eğilimini devam ettirerek analistlerin önemli destek olarak ...
İzmir tekne üretiminde marka olacak!
Tekne İmalatçıları Dayanışma Derneği’nin Yeni Yönetim Kurulu, DTO Meclis ...
Şimşek'ten yanıt: Paradan Atatürk resmi kalkıyor mu?
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Atatürk'ün portresinin yeni basılan ...
 
Dev satış: Garanti Bankası'nın yüzde 9.95'i...
İspanyol banka BBVA, Garanti Bankası’nın yüzde 9.95’ini Doğuş Grubu’ndan satın aldı.
Bergama OSB’de yatırım sırası Vestas’ta!
BOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı ve EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Vatansever, ...
1.5 ayın en düşük seviyesini gören dolarda son durum
Güne sınırlı da olsa yükselişle başlayan dolar/TL 3,63 seviyelerinden işlem görüyor.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva