HABERLER>EKONOMİ
16 Şubat 2017 Perşembe - 10:27

Dev fuara geri sayım: Dünyanın doğaltaşı İzmir’e geliyor!

Türkiye’nin ve dünyanın en değerli doğaltaşları 23. Marble-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na geliyor. Mimari tasarımda kullanılmaya uygun taşların yer aldığı fuarda, bu yıl tasarım ön planda…

Dev fuara geri sayım: Dünyanın doğaltaşı İzmir’e geliyor!

Doğaltaş ve teknolojileri sektörlerini buluşturan fuarlar içerisinde dünya çapında başarısını kanıtlamış ilk üç fuardan biri olan 23. Marble- Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir’de gerçekleşecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen fuar, 22-25 Mart 2017 tarihleri arasında kapılarını açacak. İlki 1995 yılında 47 firmanın katılımıyla 2 bin 600 metrekare alan üzerinde gerçekleştirilen MARBLE Fuarı, günümüzde 32 farklı ülkeden 193’ü yabancı, toplam bin 103 katılımcı ile büyümeye devam ediyor. Katılımcı çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiği fuarın geçtiğimiz yıla oranla, hem metraj hem firma sayısı bakımından büyümesi bekleniyor.

UFI Onaylı İlk İhtisas Fuarı
Geçtiğimiz yıl 81 il ve 85 ülkeden 46 bin 798 kişinin ziyaret ettiği Marble, 1998 yılında, Uluslararası Fuarlar Birliği (UFI) üyeliğine kabul edildi. Böylece fuar, ülkemizin dünya fuar otoriteleri tarafından kabul edilmiş ilk uluslararası ihtisas fuarı oldu. Fuarcılık alanında kalite sertifikasyonu veren, bu özelliği ile tüm dünyada bir prestij göstergesi kabul edilen UFI üyeliği, Marble’a güç kattı.

Marble’ın her geçen yıl büyümesinde İzmir Limanı’nın ve İzmir’in maden ocaklarına yakınlığının da etkisi büyük. Tonlarca ağırlıktaki dev mermer blokları ve doğaltaşları fuarda sergileyen katılımcılar, fuarda yaptıkları iş görüşmeleri sonucu sattıkları ürünlerinin İzmir Limanı üzerinden gönderimini sağlayabiliyor. Her biri ayrı özelliklere sahip doğaltaşları yerinde inceleme fırsatı bulan ziyaretçiler, sektörde kullanılan son teknoloji doğaltaş ve iş makinalarını da Fuar İzmir’in geniş dış alanında inceleyebiliyor. Güven ve profesyonelliğin bir araya geldiği Marble’da güçlü iş anlaşmaları yüzyüze görüşmelerle pekiştiriliyor.

TASARIMLA GÜÇLENECEK
Geçtiğimiz yıl 6 bin 226 yabancı sektör temsilcisinin ziyaret ettiği fuarda, Ege ve Türk mermeri de tam not aldı. Dünyanın en kaliteli mermerlerinden olan Türk mermeri, çeşitliliği ve dekoratif ürün olma potansiyeli ile ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Sahip olduğu doğal desenlerle özellikle mimari tasarımda kullanılmaya uygun doğaltaşların yer aldığı fuar, bu yıl yüzünü tasarıma döndü.

Fuarla eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek 4. Uluslararası Taş Kongresi ise TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi, İZFAŞ ve Ege İhracatçı Birlikleri tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’nün destekleri ile düzenlenecek.

Mermer sektöründeki üretimsel, teknolojik, mimari, arkeolojik ve sanatsal gelişmelerin, yerli ve yabancı katılımcılar tarafından bilimsel ortamda tartışılmasını hedefleyen kongre kapsamında doğaltaşı konu alan sergi ve atölyeler yer alacak.

Sektörün tasarımla büyümesi ve gelişmesi için İZFAŞ tarafından oluşturulan “Genç Yaratıcı Fikirler Platformu” ise gençlerin desteklenmesi ve uygulanabilir yaratıcı fikirlerin ortaya çıkabilmesini amaçlıyor. İlk kez gerçekleştirilecek platform; üretilebilir, ticarileşebilir ve özgün tasarım olması şartıyla doğaltaş ve mermer kullanımını artırıcı ve özendirici yeni tasarım ve ürünlerin ortaya çıkmasını hedefliyor. Ortaya çıkacak tasarımlar, mermer işleme teknolojisinin gelişimini de gözler önüne serecek.

KATILIMCILARDAN YOĞUN TALEP VAR
Geçtiğimiz yıl yüzde 12 büyüme ile 139 bin metrekare alanda organize edilen Marble, bu yıl da yoğun katılımcı ilgisiyle karşılandı. Fuar İzmir’in bağlantı yollarına yakın, şehir trafiğinden uzak ve 330 bin metrekarelik geniş alana sahip olması fuara avantaj sağlıyor.

Katılımcı ve ziyaretçilerin buluşma noktası Marble, yeni pazarlara ulaşmanın kapılarını açarken, yeni ürünlerin keşfine, ulusal ve uluslararası ticaret hacmi ile firmaların marka değerini artırmaya imkan yaratacak. Sanayi ve sektör bileşenlerini bir araya getirmek isteyen ziyaretçiler, İzmir ile Ege’nin doğal ve tarihi güzelliklerini de görme fırsatı bulacak.

YURTDIŞI TANITIMLARI DEVAM EDİYOR
2016 yılında ürün dağılımına göre yüzde 73’ünü doğaltaş firmalarının oluşturduğu fuar için iş makineleri teknolojisi alanında hizmet veren firmalara özel tanıtım çalışmaları yapıldı. Özellikle İran pazarının kazanılması yönünde yoğunlaşan çalışmalar kapsamında, 25 yurtdışı temsilcisi ile işbirliği yapıldı. Dünya çapında mermer ticareti yapan ülkelerde ve sektör fuarlarında Marble Fuarı tanıtıldı. TC. Ekonomi Bakanlığı, Ege Maden İhracatçıları Birliği ve İZFAŞ’ın ortak çalışmasıyla, Xiamen Fuarı katılımcılarının arasından fuara getirilecek 200 alıcı da sektör ve iş görüşmeleri için umut olacak.

TÜRK VE EGE MERMERİ ÜNLÜ PROJELERDE
Dünya mermer çeşitliliğinde renk armonisi ve çeşidiyle ön plana çıkan Türk ve Ege mermeri kalitesiyle de markalaştı. Bu avantajı fiyat dengesiyle buluşturan sektör, özellikle yurtdışındaki mermer talebini de artırdı. Mimar ve mühendislerin tercih ettiği Türk mermeri, dünyaca ünlü büyük projelerde de kullanılıyor.

Denizli, Afyonkarahisar, Muğla, Burdur, Uşak, Balıkesir ve İzmir’den çıkarılan farklı renk ve desendeki 25 mermer çeşidi ile isim yapan Ege mermerinin kullanıldığı projeler arasında ABD’nin en önemli havalimanlarından New York’taki JFK Havaalanı da var. Yılda yaklaşık 50 milyon yolcunun kullandığı JFK’nın 1 nolu terminal girişindeki 6 bin 780 metrekarelik bölümde Burdur bej mermeri kullanıldı.

Yine Vatikan’ın en önemli kiliselerinden biri olan Saint Pierre Kilisesi’nin girişindeki sütun ve kaplamalarda Afyon İscehisar mermerleri kullanıldı. Türk mermerinin kalbi Afyon’dan çıkan mermer, Avustralya’daki Disneyland’ı da süsledi. Dünyanın en önemli eğlence merkezinde 18 bin metrekare genişliğinde Afyon mermerleri kullanıldı.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da kurulan Merkez Bankası’nın (Central Bank of Riyad) yaklaşık 40 bin metrekarelik alanında da tamamen Muğla Beyaz mermeri kullanıldı. Kazakistan’da Almatı Havaalanı, Suudi Arabistan’da Kral Abdülaziz Üniversitesi ve Özbekistan’da Amerikan Büyükelçiliği Ege mermerinin kullanıldığı diğer önemli projeler olarak dikkat çekiyor.

ÜNLÜLERİN DE TERCİHİ
Tüm dünyanın yakından takip ettiği ünlü isimler de yaşadıkları alanlarda Türk mermerini tercih ediyor. Holywood’un ünlü aktörü Eddie Murphy, Amerika’daki evindeki döşemelerde, İngiliz şarkıcı Sting, New York’taki dairesinin bütün lavabolarında Afyon mermerini, banyolarında ise Burdur bej mermeri tercih etti.

Latin kökenli oyuncu ve şarkıcı Jennifer Lopez’in evinde Uşak mermerinden yapılmış şömine yer alırken, İtalyan modacı Armani’nin Hindistan’da yapacağı lüks konutlarda da Afyon mermeri kullanılacak.

Las Vegas’daki bazı casinolar, Luxury Oteller Zinciri, Yunanistan’daki tatil köyleri, Finlandiya’nın özel tasarım villaları yine Ege Bölgesi mermerleriyle süslendi.

 
Karşıyaka Belediyesi'nde iş kuracaklara büyük destek
 
İzmir’de ‘DEAŞ hücresi’ne baskın: Ev değil cephanelik!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alman giyim markası İzmir'de büyüyecek
Ege Serbest Bölgesi'nde 7,5 milyon avroluk yatırımla geçen yıl eylül ayında ...
Nokia'nın efsane modeli geri dönüyor
Nokia'nın sağlamlığı ve uzun şarj ömrüyle bir dönemin "efsanesi" olarak ...
İzmir İŞKUR işgücü piyasasının röntgenini çekecek
İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), işgücü piyasasının nabzını ...
 
Flaş! İşsizlik oranı yüzde 12'yi aştı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kasım ayı dönemine ilişkin işsizlik verilerini ...
EGEV 25’inci yılını Bakan Zeybekci ile kutlayacak
Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV)’nın kuruluşunun 25’inci yılını 20 ...
Yellen'den faiz artışı sinyali
Fed Başkanı Janet Yellen, faiz artışlarına devam etmek için gereğinden ...
 
Otomobil devi 41 bin aracı geri çağıracak
BMW, hava yastığındaki arıza nedeniyle Çin'deki 41 bin 685 aracını geri çağıracak.
Dolar dibe vurdu: 9 Ocak'tan bu yana...
Güne düşüşle başlayan ve 3,6510'a kadar gerileyen dolar/TL, son bir ayın ...
4.2 milyon kişiye sigorta affı geliyor
Genel Sağlık Sigortası borcu olan 4.2 milyon kişinin borcu hazırlanan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva