HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Nisan 2020 Cumartesi - 09:35

DEÜ ‘talebimiz yok’ demişti, Soyer açıkladı: Yetersiz kaldıklarını söylediler!

Sağlıkçılara konaklama hizmeti sunmak isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, DEÜ’den gelen ret cevabı sonrasında, “Üniversitemizin rektörü ihtiyaç duymadığını söyledi. Bizim bu girişimimizi karşılıksız bıraktı. Fakat dün talepleri karşılamakta yetersiz kaldıklarını ifade eden açıklaması oldu. Bu konu ne yazık ki siyaset malzemesi olarak görülebiliyor. Geçmişte yaşanan kutuplaşmaların, siyasi ayrışmaların devam etmesi için bir araç olarak kullanılıyor” dedi.

DEÜ ‘talebimiz yok’ demişti, Soyer açıkladı: Yetersiz kaldıklarını söylediler!

EGEDESONSÖZ-  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, FOX TV’de yayınlanan Çalar Saat Programı’nda önemli açıklamalar yaptı.

Koronavirüsün dünyadaki diğer ülkelerde yayılma hızına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, önceki gün yaptığı ‘kontrollü karantina’ çağrısını yineledi. Başkan Soyer, “Bir gün, bir saat daha gecikmeden İzmir’de kontrollü karantina uygulamasına geçilmesi gerekiyor” dedi.

ÜNİVERSİTE TALEPLERİ KARŞILAMAKTA YETERSİZ KALDIĞINI AÇIKLADI!
Sağlık çalışanlarının konaklaması için otel ve yurt kiralanması hamlesini yapılması fakat Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’nün ‘talebimiz yok’ şeklinde reddetmesiyle ilgili de konuşan Soyer, “Sahada, ateş altında olan sağlıkçılar. En çok tehdide maruz kalanlar da onlar. Biz de bu çalışanlarımızın huzurunu, güvenliğini, mutluluğunu sağlamalıyız. Gayret etmeye başladık. İlk önce toplu taşımadan ücretsiz yararlanmalarını sağladık. Sonrasında malzeme tedarikine başladık sonrasında onların evlerine gitmeden doğrudan doğruya hastaneye erişecekleri mekanlar kiralama yoluna gittik. Kent merkezinde otel, yurt kiralayıp onların hizmetine sunduk. Üniversitemizin rektörü ihtiyaç duymadığını söyledi. Bizim bu girişimimizi karşılıksız bıraktı. Fakat dün talepleri karşılamakta yetersiz kaldıklarını ifade eden açıklaması oldu. Bu konu ne yazık ki siyaset malzemesi olarak görülebiliyor. Geçmişte yaşanan kutuplaşmaların, siyasi ayrışmaların devam etmesi için bir araç olarak kullanılıyor. Bu çok üzücü… Salgın siyasi bir ayrışma tanımıyor, kimlik farklılığı tanımıyor. Hepimiz salgın karşısında eşitiz. Anlamalıyız ki birbirimizle dayanışma içine girmeden tahribatı azaltamayacağız” açıklamasını yaptı.

DAYANIŞMA VE KOMŞULUK KÜLTÜRÜ İLE EL ELE VERMEMİZ GEREKİYOR
Bu salgınla mücadelede dünya üzerinde iki yöntem olduğunu söyleyen Soyer, “Bir tarafta çok sert, çok radikal girişimler var. Bir de İngiltere, Kanada gibi dayanışmayı ön plana çıkaran ülkeler var. Komşuluğu keşfetti bu ülkeler. Biz Türkiye olarak olağanüstü bir mahalle, dayanışma, komşuluk kültürü olan bir ülkeyiz. Bizim tüm siyasi ayrışmaları bir kenara bırakıp, el ele vermemiz gerekiyor. Bu köklü kültürümüz üzerinden dayanışmacı bir gelenek inşa etmeliyiz. 22 Mart günü dayanışma çağrımız ile arkasından yapılan dayanışma kampanyası gerçekten bu toplumun geleceğe taşıyacağı en kıymetli hatırlardan biri olacak. Bu salgın bittiğinde geriye dayanışmanın gururu kalacak. Çünkü ekonomik kriz dalgası üzerimize gelecek. Kriz derinleşiyor. İnsanlar işlerini kaybediyor. Şu an bunları konuşmuyoruz belki ama bunlar yarın çok daha fazla olarak karşımıza çıkacak. Bu dayanışma kültürünü güçlendirmemiz lazım” dedi.

BAKANLIK DİLİYORUM Kİ İRADE KOYAR
Ticari gemilerin Çeşme Limanı’na gelip gittiğini ifade eden Soyer, “Maalesef devam ediyor. Ulaştırma Bakanlığımız diliyorum ki bir irade oraya koyar ve bu çalışmayı durdurur. Hala çalışıyor olması kabul edilebilir ve anlaşılır bir şey değil” diye konuştu.

İzmir’deki esnafın durumuna değinen Soyer verdiği kısa bir örnekler tabloyu özetledi. Soyer, “Günde 100 gevrek satarak hayatını geçindiren arkadaşlarımız şu an satamıyor ve tezgahlarını işletmiyorlar. Büyük bir ekonomik kriz var” dedi. 

 
Batur'dan sağlık çalışanlarına konaklama desteği
 
İzmir’de sebze meyve hali esnafından '25 ton'luk destek!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Anonim 5 Nisan 2020 Pazar 13:51

Bu rektör belediye ile değil kendi çalışanlariyla bile kavgalı.icine. üniversiteyi bile kutuplastirdi,hırs kin ihtiras ne ararsan var

Yorumu oyla      2      3  
att 4 Nisan 2020 Cumartesi 17:07

sayın soyer kendi işi belediyecilikle uğraşsa

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batur'dan sağlık çalışanlarına konaklama desteği
Konak Belediyesi, koronavirüse karşı büyük bir mücadele veren sağlık çalışanlarına ...
Başkan İnce’den ekibine teşekkür
Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de 425 vatandaşın hayatını kaybettiği ...
Başkanlardan örnek davranış: Maaşlarını bağışladılar!
Koronavirüsle mücadele kapsamında milletvekillerinden sonra belediye başkanları ...
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin acı kaybı: Korona kurbanı oldu!
Bir süredir yoğun bakımda koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gören İzmir ...
Karabağlar'da büyük dayanışma!
Karabağlar Belediyesi’nin koronavirüs salgını nedeniyle mağdur olan yurttaşlar ...
Konak Belediyesi maske üretimine başladı
Konak Belediyesi’nin 1. Kadriye Semt Merkezi maske üretim atölyesine döndü. ...
 
Ödemiş Belediyesi’nden sağlık çalışanlarına yüz siperliği
Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı önlemlerini alan Ödemiş Belediyesi, ...
Kemalpaşa'da pazar yerine ‘dezenfekte tüneli’ kuruldu
Kemalpaşa Belediyesi ilçede her hafta kurulan Pazar için koronavirüs salgınına ...
Başkan Soyer’den DEÜ Rektörlüğü’ne cevap: Bu nasıl kibirdir anlamış değilim!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva