HABERLER>GÜNCEL
8 Aralık 2018 Cumartesi - 14:32

DEÜ Rektörlüğü açıkladı: O profesör görevden alındı

Rektörlüğün yaptığı açıklamada, 'Dokuz Eylül Üniversitesi, Mevlana Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu, 22 Kasım 2018 tarihinde Güzelbahçe Müftülüğü tarafından düzenlenen bir konferansa, Rektörlüğümüzden izin almadan ve Rektörlüğümüzü bilgilendirmeden konuşmacı olarak katılmıştır. Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu, hem hukuki sürecin selameti hem de kurumsal faaliyetlerin kesintiye uğramaması için merkez müdürlüğü görevinden alınmıştır' gibi ifadeler yer aldı.

DEÜ Rektörlüğü açıkladı: O profesör görevden alındı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu'nun geçtiğimiz günlerde Güzelbahçe’de bir etkinlikte yaptığı iddia edilen konuşmaların basına yansımasının ardından flaş bir gelişme yaşandı. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü konuyla ilgili geniş bir bilgilendirme yaptı. 

İşte rektörlüğün o açıklaması: 
Dokuz Eylül Üniversitesi, Mevlana Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu, 22 Kasım 2018 tarihinde Güzelbahçe Müftülüğü tarafından düzenlenen bir konferansa, Rektörlüğümüzden izin almadan ve Rektörlüğümüzü bilgilendirmeden konuşmacı olarak katılmıştır.

Konferans kapsamında Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu’nun konuşmasında yer verdiği iddia edilen bazı ifadeler yerel ve ulusal basında yer almıştır. Bu durum tüm kamuoyunun tepkisini çektiği gibi Rektörlüğümüzü de rahatsız etmiştir.

İddia sahipleri savcılığa suç duyurusunda bulunarak konuyu yargıya taşımışlardır. Sosyal paylaşım siteleri üzerinden başlayan protestolar, Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılan gösterileri beraberinde getirmiş, bu esnada Prof. Dr. Emiroğlu’nun oda kapısına ve dış duvarlarına eleştirel yazılar ve notlar bırakılmıştır. Bu gösterilerin de basında geniş yer bulmasıyla birlikte ulusal çapta bir tepki oluşmuş ve üniversitemize çok sayıda yazılı dilekçe ve sözlü şikayet ulaştırılmıştır. Bu şikayetler, Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu ile ilgili olarak geçmişte de benzer hadiseler yaşandığına dair bilgiler içermektedir.

Konunun geldiği nokta, üniversitemizin kurumsal kimliğine zarar verir boyuta vardığından mevzuat çerçevesinde üniversitemiz içerisinde de bir inceleme/soruşturma başlatılmış ve Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu, hem hukuki sürecin selameti hem de kurumsal faaliyetlerin kesintiye uğramaması için merkez müdürlüğü görevinden alınmıştır.

Dokuz Eylül Üniversitesi, kurulduğu günden beri, köklü geçmişinden aldığı güçle, akıl ve bilimin ışında gerçekleştirdiği çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası düzeyde başarılara imza atmış, varlığını Türkiye’nin ilerleyişine vakfetmiş, sayısız bilim insanı yetiştirmiş ve 3 bin 500’ü aşkın akademik personeli bulunan çok büyük bir eğitim kurumudur.

Üniversitemiz kimliğini taşıyan her öğretim üyesinin; kamusal alanda ve halka açık etkinliklerde düşüncelerini ifade ederken sağduyulu davranması beklenmektedir. Dokuz Eylül Üniversitesi, anayasaya bağlı, temel hak ve özgürlüklere saygılı, her türlü ayrımcılığa karşı bir eğitim kurumudur. Mensuplarından da aynı hassasiyetleri göstermesini istemektedir.

Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu tarafından sarf edildiği iddia edilen sözler, başta Rektörlüğümüz olmak üzere herhangi bir akademik veya idari birimimizin görüşlerini asla yansıtmamakta ve Dokuz Eylül Üniversitesi’ni hiçbir şekilde bağlamamaktadır. Bununla birlikte üniversitemizin; hakkında çok sayıda yazılı dilekçe ve geçmiş ders anlatımlarıyla ilgili sözlü şikayetler bulunan Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu ile ilgili kamuoyu tepkileri ve farklı illerde yapılan gösteriler karşısında kayıtsız kalması söz konusu değildir. Bu noktada üniversitemiz, gereken her türlü tedbiri almaktan ve gerekli adımları atmaktan geri durmayacaktır.

Söz konusu iddialar, bağımsız yargıya taşınmış ve hukuki bir sürecin parçası haline gelmiştir. İzinsiz toplantı ve gösterilerle bu süreci saptırmaya çalışmak son derece yanlıştır. Konu, hukuki sürecin tamamlanmasının ardından aydınlığa kavuşacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü

 

EMİROĞLU'NUN SÖYLEDİĞİ İDDİA EDİLEN SÖZLER NELERDİ? 
Emiroğlu’nun, ‘Kızlar âdet olur, âdet olmak bir hastalıktır ve mutlaka tedavi olmaları gerekir. 15 yaşındaki kızlar evlenebilir. Kızlar tesettüre girsinler, edepli olsunlar. LGBTİ masum gibi gösteriliyor, tedavi olmaları lazım. Laiklik en büyük tehlikedir’ gibi ifadeleri kullandığı iddia edilmiş ve hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu..

 
320 boş operasyon düzenleyen müdüre tahliye
 
İzmirli muhtardan ilginç uygulama: 16 bin 500 damacana su bedava!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mustafa- murat 13 Aralık 2018 Perşembe 17:06

haksızlığa uğrayan hocamız göreve iade edilmelidir

Yorumu oyla      11      5  
Havva 9 Aralık 2018 Pazar 13:35

Türk gençliği rumuzlu arkadaş,Ak parti dışında fetö ile mücadele eden hangi parti var?

Yorumu oyla      15      5  
Türk Gençliği 9 Aralık 2018 Pazar 08:54

Kripto falan değil, AKP''nin gerçek temsilcileri bunlar zaten. Diğer Ilımlı İslamcılar kripto. Onlarca yıl fetöcülük yapanlar, Fetö ambalajı kazınınca altından çıkan pisliğe şaşırmasınlar.

Yorumu oyla      10      14  
Havva 8 Aralık 2018 Cumartesi 22:48

Yerel seçim öncesi Ak partiyi içerden ve dışardan kötü pozisyona sokmak ,oy oranını düşürmek için buna benzer daha çok fetoş saldırıları olacaktır

Yorumu oyla      17      5  
Ayşe 8 Aralık 2018 Cumartesi 20:17

Kadınlarla alıp veremediği ne bu hocanın?Seçim öncesi böyle atraksiyon çok görürüz gibi geliyor

Yorumu oyla      17      5  
Ak gençlik 8 Aralık 2018 Cumartesi 16:50

Seçim öncesi ak partiyi izmirde yıpratmak için böyle daha çok kriptolar çıkar

Yorumu oyla      25      7  
ali 8 Aralık 2018 Cumartesi 16:47

bu hocanın kafa iyiymiş

Yorumu oyla      26      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
320 boş operasyon düzenleyen müdüre tahliye
Sakarya'da FETÖ'nün kilit ismi firari Adil Öksüz'ü arayan ekibin başındayken ...
Sokak ortasında kadın cinayeti!
Kayseri'de 3 yıldır ilişki yaşadığı kadını sokak ortasında av tüfeğiyle ...
İzmir'in zirvesi beyaza büründü!
Ödemiş ilçesinin yüksek kesimlerindeki mahallerinden Bozdağ'ın zirvesi ...
 
Mucizenin adı 'Furkan'
Böbrek yetmezliği nedeniyle ölüm riskiyle karşılaşan bebek, anne karnında ...
Germiyan'da beyaz maskeli taş ocağı tepkisi!
Germiyan Mahallesi girişinde bulunan taş ocağındaki Kırma Eleme Tesisi ...
Meğer vahşice öldürülmüşler
İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Çamlık Mahallesi'ndeki marketlerinde cansız ...
 
Çipras'tan Putin'e Türkiye mesajı!
Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Yunanistan ...
Konya'dan acı haber: 1 şehit, 4 yaralı
Konya'nın Karatay ilçesinde otomobilin çarptığı polis aracındaki 1 polis ...
Yer: İzmir... Takla attı, arkasına bakmadan kaçtı!
Tıra arkadan çarpıp takla atan otomobilin sürücüsü kendi imkanlarıyla ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva