HABERLER>GÜNCEL
20 Ağustos 2021 Cuma - 09:13

DEÜ 'en iyiler' listesinde

Türkiye’de öncü olmayı, dünyada ise en iyi üniversiteler arasında yer almayı kendine ilke edinen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 2021 Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması (ARWU) sonuçlarına göre Türk üniversiteleri arasında 2’nci sırada yer alırken, Konaklama ve Turizm İşletmeciliği’ alanında dünyada ilk 150’ye, Hemşirelik alanında ise ilk 300’e girmeyi başardı.

DEÜ  en iyiler  listesinde

Uluslararası yükseköğretim kurumlarının akademik performanslarını değerlendiren; üniversiteleri, ilgili alandaki bilimsel araştırmaların kalitesi ve bilim insanlarının çalışmaları üzerinden objektif kriterlere göre sıralayan ShanghaiRanking, 2021 Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması (ARWU) sonuçlarını açıkladı. İki binden fazla üniversitenin değerlendirildiği listeye sadece 8 Türk üniversitesi girerken; Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Türk üniversiteleri arasında 2. sırada yer aldı.

Gelecek yıl 40. yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan ve listeye giren Türk üniversiteleri arasında ‘en genç üniversite’ olma unvanını elinde bulunduran DEÜ, alan bazında da yetkinliğini artırarak büyük bir başarıya imza attı. Konaklama ve Turizm İşletmeciliği’nde dünyada ilk 150’ye, Hemşirelik’te ise ilk 300’e girmeyi başaran DEÜ’nün uluslararası eğitimdeki kalitesi, tescillenmiş oldu. DEÜ’nün ülkemizde hayata geçirdiği öncü projeler, uluslararası yayınlarının kalitesi ve nitelikli eğitim kadrosu söz konusu başarının elde edilmesinde büyük rol oynadı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, üniversitelerinin uluslararası alanda elde ettiği başarılarla küresel ölçekte varlığını güçlendirmeye devam ettiğini söyleyerek, “DEÜ mensupları olarak hedefimizi her zaman en yükseğe koyuyoruz, nitelikli bilim insanlarımızın katkısıyla uluslararası alandaki başarılarımızı artırmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

'GURUR DUYUYORUZ'
Küresel pandemiye rağmen DEÜ’nün öğretim ve araştırma faaliyetlerine devam ettiğini belirten Rektör Hotar, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koydukları ‘dünyanın ilk 500 arasında bir Türk üniversitesi’ vizyonuna yönelik çalışmalarımız kapsamında; alanında yetkin ve donanımlı hocalarımızla çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. ShanghaiRanking tarafından açıklanan 2021 Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması’nda elde ettiğimiz başarı, mensuplarımızın bilimsel çalışmalarının ve ortaya koyduğu gayretlerin uluslararası alanda takdir gördüğünü de kanıtlıyor. Hemşirelik ve Turizm Fakültelerimizde yürüttüğümüz akademik ve bilimsel çalışmaların karşılığını alıyoruz. Köklü üniversitemiz, kamusal sorumlulukları çerçevesinde ülkemizin yükseköğretimdeki uluslararasılaşma çıtasını daha da yükseltmek için çalışıyor. Elde ettiğimiz bu başarılar öğrencilerimiz için de önemli bir referans noktası oluşturuyor. Öğrencilerimiz, eğitimdeki kalitesi dünyanın saygın bağımsız kuruluşları tarafından tescillenmiş bir üniversitenin öğrencisi olarak kariyerlerine adım atıyorlar. Bu başarıda emeği geçen ve bizleri gururlandıran mensuplarımıza teşekkür ediyoruz. Ülkemize, kentimize ve üniversitemize faydalı olacak akademik çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 
Mehmet KARABEL yazdı... Bodrum hakimi neden astı kendini?
 
Yeni Zelanda, koronavirüs yasaklarını uzattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hastane önüne bırakıldı... 16'lık Elif zehir kurbanı mı?
İzmir'in Konak ilçesinde hastane önüne plakası öğrenilemeyen bir otomobil ...
Can pazarı! Aniden durdu, hurdaya döndü!
Bilecik Bozüyük'te, seyir halindeki otomobil seyir halindeyken yolun ortasında ...
İzmir'de 'alkol' tartışması sonrası ölüm... Ana yüreği dayanmadı
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, oğlu S. K. (28) ile tartıştıktan sonra ...
 
3 ilde 'kesin korunacak hassas alan' ilanı
Balıkesir, Bolu ve Giresun'daki üç doğal sit alanı "kesin korunacak hassas ...
DDK dernek ve vakıfları da denetleyecek
Devlet Denetleme Kurulu Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik ...
11 metrelik şarampole devrildi... Ehliyetsiz genç hayatını kaybetti!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde şarampole devrilen traktörün sürücüsü hayatını kaybetti.
 
Mahalleli kokudan fark etti... Boş arazide erkek cesedi bulundu!
İzmir'in Urla ilçesinde boş arazide erkek cesedi bulundu.
Bakan açıkladı: Yüz yüze eğitim nasıl olacak?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitimin nasıl uygulanacağına ...
28 Şubat davası: Emekli generaller cezaevinde
28 Şubat davasında alınan müebbet hapis cezası kararları Yargıtay tarafından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Sen ağlama öğretmenim!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva