HABERLER>POLİTİKA
21 Haziran 2020 Pazar - 08:40

Dervişoğlu'ndan büyükşehir salvo: Sabrın da bir sonu vardır!

İYİ Parti İzmir İl Kongresinde konuşan Müsavat Dervişoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki atamalarla ilgili olarak, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin de sağlam damarını rahatsız edecek ve toplumsal tartışmalara sebep olacak adımlara devam ederseniz sabrın da bir sınırı vardır bilmiş olun" dedi.

Dervişoğlu ndan büyükşehir salvo: Sabrın da bir sonu vardır!

EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir Kongresi'nin açılışında konuşan TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki atamalara tepki gösterdi.

Dervişoğlu, "Karşılaştığım yerel sorunlara değinmek istiyorum. Gittiğimiz her yerde arkadaşlarımızın yerine getirilmemiş taleplere sahip olduğunu rastladık. Seçimlere Millet İttifakı olarak girmiştik. CHP’ye Türkiye’nin genelinde İYİ Parti sağlam destek sağlamıştır ancak İzmir’de böyle bir desteğe gerek yok diyorsanız doğrudur. Cumhuriyet Halk Partili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığından İYİ Partinin beklediği İzmir'in doğru, ehil insanlarla yönetilmesidir. Siz sadece İYİ Partinin değil, Cumhuriyet Halk Partisinin de sağlam damarını rahatsız eden uygulamalara imza atmaya devam derseniz, toplumsal kaygıyı artırmaktan geri durmayacağınızı göstermeyi sürdürürseniz ‘sabrın da bir sınırı var'” dedi.

Dervişoğlu ayrıca, "İlçe teşkilatları partinin akciğeridir, biz il kongresini tamamladık şimdi top il başkanlığındadır diyemez. İzmir’in her sokağında, her hanesinde girilmedik gönül bırakmama görevini size bir kez daha hatırlatıyorum. İYİ Parti’nin kuruluş aşamasında da biz sizlerle gönül gönüleydik. O gün yönetici olan fakat bugün yönetici olmayan arkadaşlarımız var. Siyaset unutkanlığı kabul etmez, vefa gerektirir. Bu sebeple öncelikle Kurucu İl Başkanımız Yıldırım Ulupınar ve onun ardından gelen Koray Ükünç beye teşekkür ediyorum. İzmir her zaman öncüdür ve önderdir. İzmir bugün iş başında bulunan ceberrut iktidarı demokratik usullerle göndermek için vazife bekliyor" ifadelerini kullandı.

İKTİDARA ORTAĞI İLE BİRLİKTE YENİ SİYASİ MANEVRA ARIYOR

"İYİ Parti diğer siyasi partilere örnek olacak şekilde demokrasiyi içselleştirmiştir" diyen Dervişoğlu, "Diğer siyasi partilerde olduğu gibi memleketin kaderi iki kişinin dudakları arasında değildir. İYİ Parti’nin kurulları çalışmaktadır. AK Parti iktidarı artık gündem oluşturamamakta, o gündemi bize tartıştıramamaktadır. Böyle olunca şaşkın ördeğin göle ters dalması misali siyasi hatalar yapmaktadır. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi bu hatalardan biridir. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçildiğinde uçucağız denmişti, aranızda uçan var mı? Bu sistemle en büyük 10 ekonomiden biri olacağız denmişti, bunun emaresini gören var mı? Hanesinde işsiz olmayan insan var mı? Dolar ve Euro yüzde 40’ın üzerinde artmış, üretim kapasitesi azalmış, işsizlik tarihin zirvesinde ve neredeyse Türkiye’de tencere kaynayamaması tehlikesinde bulunuyoruz. Fakirliği biliyorduk ama fukaralıkla bunların sayesinde tanıştık. Sosyal yardımları da kendi çevrelerine yapıyorlar. Bütün bu olumsuzlukların faturası ve 18 yıldır sürdürdükleri yanlış politikaların faturasını ödememek için yeni siyasi manevralar arıyorlar. İktidar ortağı ile birlikte denizin tükendiğini görmüş, gemisinin karaya oturduğunu görmüştür. Bir tek yolları kalmış, kendilerine iktidarda tutabilecek yeni seçim yasasını hayata geçirmektir. Zamanında o değişikliği Anavatan Partisi yapmıştı ama o değişiklik onları kurtaramadı. Bakın ortada öle bir parti kalmadı. Hangi değişikliği gündeme getirirlerse getirsinler, Türkiye’nin gerçeklerini tokat gibi vurmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

 
Muhittin AKBEL yazdı... ‘Havana’ya Atatürk büstünü ben diktim’
 
Bayraklı'da spor aktiviteleri başladı
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bornovalı 22 Haziran 2020 Pazartesi 10:52

Dervişoğlu'nun bu çıkışına sonuna kadar katılıyorum. 2 milyonu balkan kökenli olan izmir'in bütün belediye bürokratları bir yeri (anne,baba,eş,kayın) TUNCELİ'ye değmiyorsa görev verilmesi ve görevde kalması yada işe alınması %90 mümkün değil. Alternatifi yok diye akp genelde nasıl cıvıtmışsa chp'de öyle cıvıtmış durumda. Tüm balkanlıları bu chp hoyratlığına son vermek için elele vermeye çağırıyorum.

Yorumu oyla      2      3  
Z.B 22 Haziran 2020 Pazartesi 08:57

"Aba altında sopa göstererek" nasıl yol arkadaşlığı yapılır acaba...

Yorumu oyla      4      4  
Okuyucu 22 Haziran 2020 Pazartesi 05:32

Fazla aldırış etmeyiniz. Günü gelince Akp ortaklığının kıvılcımları bunlar. Durduk yerde ne olmuşta sazı eline aldı. Yoksa Soyer saraya yanaştırmıyormu mütevazı vekili.

Yorumu oyla      5      6  
Kavramları açıklamadan önce ... 22 Haziran 2020 Pazartesi 00:11

Erdal Bey çok haklı; bakın Ankara ve İstanbul'da trafik mi var?

Yorumu oyla      3      4  
Mustafa 21 Haziran 2020 Pazar 23:00

Ne meraklıymış bu Yeni CHP’liler HDP’ye ve HDP’lilere. Yeter artık kabak tadı verdiniz. Burası İzmir, Tunceli değil. Alın o çok sevdiğiniz Tunç Soyer’i Dersim’e eyalet başkanı yapın, biz de kurtulalım!..

Yorumu oyla      9      8  
göçmen çocuk 21 Haziran 2020 Pazar 22:26

hayatı boyunca sendikacılık dışında bir iş yapmamış adam genel müdüre bağlı basın yayın müdürü olmuş, bir de yetmemiş, eşini yanına aldırmış, bu şehirde hiç mi basıncı yok gazeteci yok, bilgisayar teknisyenini çocuktan basın yayın müdürü yapıyorlar...

Yorumu oyla      8      3  
Bülent ışık 21 Haziran 2020 Pazar 21:21

13.43 Istanbul ve Ankara'da trafik sorunu yok mu ? Siz ancak Istanbul ve Ankara 'ya gitmemiş insanları kandırırsınız. Tek bildiğiniz Izmır köy kaldı lafı. Keşke Dünya köy olsa.

Yorumu oyla      4      4  
cem can 21 Haziran 2020 Pazar 21:03

tunç soyer'e babasından dolayı çok tepki olunca iyi parti ve mhp kanadından, aytun çıray kılıçdaroğlu ile görüşerek tunç soyer'e kefil oldu. mutlaka biliyorsunuzdur sn. başkan.

Yorumu oyla      4      3  
altan koralttan 21 Haziran 2020 Pazar 19:29

partinin il kongrelerinde konuşma müsavat mecliste konuş..yüreğin yeterse tabii..

Yorumu oyla      4      4  
soner 21 Haziran 2020 Pazar 18:26

liyakatsiz adam chpli de olsa bir yere gelemesin eyvallah da hükümetin her kurumu maşallah aile şirketine dönerken eş dost kayrılırken ses etmeyenler konu chp olduğunda pek bir aslan kaplan kesiliyorlar. hükümete miyav bile demeye cesareti olmayanların ucuz kahramanlığıdır bu

Yorumu oyla      10      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de kongre öncesi o isim adaylıktan çekildi!
İYİ Parti İzmir Kurucu Disiplin Kurulu Üyesi Tülay Yaman il başkanlığı adaylığını geri çekti.
'Son rakamlar mevzi kaybettiğimizi gösteriyor'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kars Barajı'nın açılışına video konferansla ...
MHP İzmir İl Başkanı Şahin’in acı günü
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in kayınvalidesi ...
 
Başkan Sürekli’den Efes Kanal Yolu müjdesi ve CHP'ye gönderme!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Gönül Seferberliği kapsamında ...
Bakan Soylu: Uyuşturucunun belini kırdık
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucuya bağlı ölümlerin 2017 yılında ...
CHP İzmir'in acı kaybı: Eski il başkanı Değirmenci hayatını kaybetti
İzmir'de bir dönem SHP ve CHP'de il başkanlığı yapan Hilmi Değirmenci ...
 
Baro'da CHP'li Purçu ve Roman STK'larla 'yıkım' toplantısı
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve Roman sivil toplum kuruluşlarının ...
MHP'de kurultay tarihi belli oldu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 13. Olağan Büyük Kurultay'ın 14 Mart ...
AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu
AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Meclis Başkanı adayı olarak yeniden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva