HABERLER>POLİTİKA
10 Ekim 2019 Perşembe - 13:52

Dervişoğlu istihdam tartışması için konuştu: Yadırgıyorum, fevri beyanları yerinde görmüyorum!

İYİ Parti İzmir Milletvekili Dervişoğlu, partisi ve CHP arasında kent özelinde istihdam üzerinden yaşanan tartışmalara değindi. Dervişoğlu fevri beyanları yerinde görmediğini söyledi. Dervişoğlu ayrıca, “İzmir’de de bazı tartışmaların yaşandığını gözlemiyorum. Bunu yadırgıyorum. Biz bir yere alınacak işçi için liyakatin esas alınmasını önemsedik. İşsizlik ortak sorunumuzdur” dedi. Dervişoğlu ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve Millet İttifakı’nın adayı olarak seçilen başkanların başarısız olma lüksünün bulunmadığını vurguladı.

Dervişoğlu istihdam tartışması için konuştu: Yadırgıyorum, fevri beyanları yerinde görmüyorum!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İYİ Parti’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın da eşlik ettiği Dervişoğlu önemli ifadeler kullandı.

Türkiye’nin yürüttüğü Barış Pınarı operasyonuna değinen Dervişoğlu birlik ve beraberlik mesajları verdi. Dervişoğlu ayrıca işsizlik ve istihdam konularında da açıklamalar yaptı. İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kanadından gerçekleşen bazı açıklamaları fevri bulduğunu vurgulayan Dervişoğlu sabırlı olunması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti İzmir İl Başkanı Kırkpınar’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer için, “Gönderdiğimiz CV’lere 6 aydır cevap alamadık” demesi üzerine kentte istihdam üzerinden tartışmalar yaşanmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise, “Art niyet yok” cevabını vermişti. Kırkpınar’ın ilçelerde de bazı sıkıntılar olduğunu dile getirmişti. Öte yandan İYİ Parti’nin iktidar olduğu Tire’de CHP İlçe Başkanı İsmail Güleç de, “Belediyeden beklentimiz daha yüksekti” çıkışına imza atmıştı. İYİ Parti ile CHP arasında kurulan Millet İttifakı’nda çatlak olduğu kamuoyunda iddia edilirken İzmir yerelinde istihdam üzerinden gerçekleşen karşılıklı açıklamalar dikkat çekmişti. Dervişoğlu konuşmasında yaşananlara isim vermeden göndermelerde bulundu.

BUGÜN ÖNEMLİ BİR GÜN
Dervişoğlu, “Bugün önemli bir gün… Türkiye Cumhuriyeti’nin karşı karşıya bulunduğu tehditleri bertaraf etmek ve sınır güvenliğini tesis etmek üzere TBMM yetkilerine göre sınır ötesi operasyon yapıyor. Barış Pınarı operasyonun devletimize hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum. Bütün bu olup bitenlerin milli birlik beraberlik içinde gerçekleştirilmesini diliyorum. Siyasi partiler tezkere TBMM’de görüşülürken dış politikada atılmış yanlış adımlardan kaynaklı sorunların eleştirilerini bir tarafa bırakmak suretiyle günü değerlendirmiş ve neticede Türkiye’nin menfaati için zorunlu olan bu adımın atılmasına katkı sağlamıştır. Düşünüldüğü ve planlandığı gibi devam ediyor. Türkiye’nin birlik ve beraberliğin temini noktasında iktidarın üzerine düşen sorumluluğunu yerine getireceğine inanıyorum” diye konuştu.

GRANİT KAYA GİBİ OLURUZ
“Sarayda bir güvenlik toplantısı yapılmıştır” sözleriyle konuşmasını sürdüren Dervişoğlu, “AK Parti’nin yöneticileri varken muhalefet partilerinin temsilcileri yoktu. Gönül isterdi ki milli beraberlik duygusunu güçlendirecek adımlar atılsın. Muhalefet partileri o toplantıda yoktu ama liderlere gerekli bilgiler iktidar sahibi tarafından iletilsin. Biz Türk Milleti’yiz. Böyle durumlarda granit bir kaya gibi oluruz. Mesele milli beka olunca, mesele güvenlik olunca üzerimize düşen tüm sorumluluğumuzu yerine getiririz. Devletimizin birliği ve beraberliği hepimiz için önemlidir. Başka Türkiye yoktur. Bir karış toprağımızın çakıl taşımızın üzerinde tartışma yapılmasına izin vermeyiz. Dost düşman bunu böyle bilmelidir. Vatanımızda emeli olan bazı dış güçler bulunmaktadır. Onlar tarihi okuduklarında Türk Milleti’nin hangi kudrete sahip olduğunu göreceklerdir. ABD başkanının sorumsuz beyanları vardır. 7 düvel bir araya gelse Türkiye’yi hedeflerinden uzaklaştıramaz” dedi.

İŞSİZLİĞİ YEREL YÖNETİMLE GÖĞÜSLEMEYE ÇALIŞIYORUZ
Ülkede ekonomik sıkıntılar olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, “Türkiye’de ciddi sorunlar var. Her hanede kendini hissettiren ekonomik problemler beliriyor. İşsizlik bir kanayan yaradır. Her hanede işsiz bir kardeşimiz bulunmaktadır. Ebeveynler tüm yatırımlarını çocukların eğitimlerine yapmışlardır. Çok ciddi bir genç işsizlik hüküm sürüyor. Bunların büyük bölümü de üniversite mezunudur. Aileler çocuklarına iş aramaktadırlar. İstihdamın aşağılara düştüğü, işsizlik seviyesinin yükseldiği toplumlarda başka problemler kendisini gösterir. Gazetelerin üçüncü sayfalarında hiç hoş olmayan olayların yaşandığını görüyoruz. Hükümet işsizlikle, istihdam ile alakalı yerinde tedbirleri almayınca yerel alanlarda iş ve istihdam oluşması arzulanıyor. Yerel yönetimlerin bu alandaki rolü gündeme taşınıyor. Talepler belediyelere gidiyor. Derdine çare bulamayan insanlar da doğal olarak yerel yönetimlerin oluşturduğu alanlarda işe kavuşmasını temenni ediyor. Yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden biri istihdam yaratmaktır. Siz yaşadığınız yöreyi yerli ve yabancı yatırımcının yatırım yapabileceği alana dönüştürürsünüz. Onların iş yapmasını, fabrika kurmasını kolaylaştırırsınız. Bütün bunlar zaman alıyor. Yerel seçimlerden yeni çıktık. İşsizlik probleminin yerel yönetimlerle karşılanması talebini göğüslemeye çalışıyoruz. Türkiye’de de İzmir’de de bu böyle” ifadelerini kullandı.  

İZMİR’DEKİ TARTIŞMALARI YADIRGIYORUM
Dervişoğlu, “Millet İttifakı olarak seçime girdiğimiz yerlerde bizim teşkilatımıza da talepler geliyor. Hükümet bu problemi çözmek için adım atmadığı için de talepler bizim kapımıza geliyor. Bunların çözümü için sabır gerekiyor. Doğru yolda olduğumuza da inanıyorum. İzmir’de de bazı tartışmaların yaşandığını gözlemiyorum. Bunu yadırgıyorum. Biz bir yere alınacak işçi için liyakatin esas alınmasını önemsedik. İşsizlik ortak sorunumuzdur. CHP’nin, İYİ Parti’nin işsizleri diye bir şey yoktur. Bizim gönlümüzden geçen İzmir’de bir tek işsiz gencimizin bile kalmamasıdır. Yerel yönetimlerin İzmir’i büyük bir yatırım alanına çevirecek projeleri hayata geçirmelerini temenni ediyorum. Fabrika bacalarının tütmesi gerekiyor. Sokakta eğitimli işsizimizin kalmamasını diliyorum. Bu konuda doğru adımların atılması adına İYİ Parti olarak destek vereceğiz. İzmir’in yerel sorunlarını TBMM’de gündeme taşımaya gayret sarf ediyorum. İlçe ziyaretlerinde zaman zaman gördüğümüz olumsuzlukları dile getirmeye gayret sarf ediyorum. Bulanlardan bir tanesi Menderes’te yüzde 49’u tamamlanmış olmasına rağmen hastane için bir adım atılmamış olmasını Sağlık Bakanına sordum. Cevabını bekliyorum” diye konuştu.

MİLLET İTTİFAKI’NDAN SEÇİLEN BELEDİYE BAŞKANLARININ BAŞARISIZ OLMA LÜKSÜ YOK!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilk fırsatta görüşeceğini açıklayan Dervişoğlu, “Kendisini henüz ziyaret edemedim. Bu pozisyonumdan kaynaklı bir eksikliktir. Tunç Bey ile iyi bir hukukumuz var. Yerinde ziyaret edemedim. Bir dahaki gelişimde ziyaret edeceğim. Söylediklerim gayet açıktır. İzmir bir sanayi kenti, turizm kenti, eğitim kenti, tarım kenti… Tunç Bey’in hem tarım hem sanayi alanında İzmir için istihdam yaratabilecek projeleri hayata geçirmek için çaba sarf ettiğini biliyorum. Bazı şeylerin zamana yayılmasını beklemek lazım... Doğru şeyler yapıldığında iktidarın yanında duruyoruz, yerel yönetimlerde de aynı şeyi yapıyoruz. Biz onları Millet İttifakı’nın adayı olarak seçtik. Onların başarısız olma lüksü yoktur. Tunç Bey’den de İzmirliler olarak başarılı işlere imza atmasını bekliyoruz. Bu yolda olduğunu görüyoruz. Arkadaşlarımızın hazırlığı var. Fikir alışverişi için ziyaret edeceğim. Beraber seçildik. Başarmaya mecbur ve mahkumuz” dedi.  

FEVRİ BEYANLARI YERİNDE GÖRMÜYORUM
Dervişoğlu ayrıca, “Bir yerel yönetici, il başkanı yaşadığı yörede işsiz insan kalsın ister mi? Bir milletvekili kendisine oy veren seçmenin çocuğunun işsiz kalmasını ister mi? Kim işsiz ise bizim işsizimizdir. Kaynamayan tencerenin sorumlusu biziz. İzmir’i yerli ve yabancı yatırımla tarafından bir projeler cennetine dönüşmesini arzuluyorum. İzmir’de belediye başkanlığı bir siyasi partiden alınıp diğerine geçmedi. Zaten CHP tarafından yönetiliyordu. ‘Onu çıkar bunu al’ yapılması mümkün değil. İşsizlik kanayan bir yaradır. Fevri beyanlarda bulunmayı çok yerinde görmüyorum. Gerçekçi olacağız. Çözüm önerilerini müştereken belirleyeceğiz. Hanelerimizde işsiz kalmayıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 
İzmir'de şehit çocukları için anlamlı işbirliği
 
Karşıyaka'da işler yolunda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupa'ya mesaj: Kapıları açar, mültecileri göndeririz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı hakkında, "Operasyonumuzu ...
CHP'den hükümete harekatla ilgili iki tavsiye
CHP'de olağanüstü MYK toplantısından hükümete iki tavsiye çıktı. CHP, ...
'Türkiye'nin meşru güvenlik kaygısı var'
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin "Türkiye'nin ...
 
'Kürtlerle sorunumuz yok, sorunumuz terörle'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye ...
CHP'li Polat'tan 'Karaburun' tepkisi!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Karaburun Belediyesi’nin ...
CHP'li Beko'dan bakanlığa Karaburun için uyarı ve 20 kritik soru!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Karaburun Yarımadası’nın giderek artan ...
 
'Sivil, masum insanlar dokunulmazdır'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Amacımız Fırat’ın doğusunda DEAŞ ve ...
AK Parti'de koordinasyon görevleri belli oldu!
AK Parti’de olağan kongre takvimi start alırken, illerde koordinatörlük yapacak isimler açıklandı.
CHP İzmir’de sandık görevlilerine teşekkür!
Sandık görevlilerine 31 Mart yerel seçimlerindeki çalışmalardan dolayı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva