HABERLER>GÜNCEL
2 Ekim 2023 Pazartesi - 13:49

Depremzedeler için yapılmıştı... Rezerv alandan 250 daire KYK'ya!

İzmir'in Bayraklı ilçesinde 30 Ekim 2020 depremi sonrası başlatılan rezerv alan konutlarında çalışmalar sürerken 250 daire Gençlik ve Spor Bakanlığı üzerinden KYK’ya satıldı.

Depremzedeler için yapılmıştı... Rezerv alandan 250 daire KYK ya!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir’de 30 Ekim 2020 yılında Seferihisar açıklarında Samos fay hattında yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası 117 vatandaş hayatını kaybetmişti.

Yaşanan afet sonrası depremzedeler bir araya gelerek İZDEDA’yı kurarken süreç içinde örgütlenen depremzedeler gerek yerel yönetim gerekse merkezi hükümet ile birçok görüşmeler gerçekleştirmiş ve buradan çeşitli sonuçlar almıştı.

Yapılan çalışmaların başında Bayraklı’nın üst kısımlarında yer alan ve depremzedeler için ‘ormanlık alan’ vasfından çıkartılarak konut alanına çevrilen rezerv alanda depremzedelere konut yapılması yer almıştı. Rezerv alanda birçok etabın çalışması tamamlanırken, anahtar teslimleri ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilmişti.

SATIŞ İDDİALARI GÜNDEME GELMİŞTİ!
30 Ekim 2020’deki depremin ardından 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Kapsamımda rezerv yapı alanında yer alan bazı taşınmazlar ‘ticaret alanı’ ve ‘akaryakıt istasyonu’ yeri olması gerekçesi ile satışa çıkarılmıştı. Kentte tartışmalara neden olan süreçte AK Parti ve CHP’li isimler karşı karşıya gelmişti.

DEPREMZEDELER ‘BAŞKASINA SATILMASIN’ DEMİŞTİ
Geçmişte yapılan açıklamalarda ise depremzedeler “Rezerv alan depremzedenindir. Depremzede haricinde birini orada görürsek kendimizi oraya zincirleriz. Bu kadar net konuşuyoruz” ifadelerini kullanmıştı

AK PARTİLİ NASIR İDDİALARI YALANLAMIŞTI
Rezerv alandan yer satıldığı iddiaları ile ilgili geçmişte açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, “Öyle bir gerçek yok. Orası rezerv alan… TOKİ’ye yeni alanlar lazım, biz de onu açmak istiyoruz, dolayısıyla da bu iddialar kesinlikle doğru değildir” ifadelerini kullanmıştı.

250 KONUT KYK’YA!
Gelinen süreçte özellikle orta ve az hasarlı birçok depremzede rezerv alanda fazla kalan konutların kendilerine verileceği sözün tutulmasını beklerken 8’inci etap 2’nci bölümde 250 konut Spor Bakanlığı’na satılarak  KYK yurdu yapıldı. Yapılan çalışmalar sonrası ise geçtiğimiz haftalar itibari ile de yaklaşık 3 bin 500 öğrencinin yurtlara yerleştiği öğrenildi.

GERİ KALAN KONUTLAR NE OLACAK?
Depremzedeler tarafından yapılan satışlar tepki çekerken, birçok öğrenci ise yurdun okullara uzaklığı ve daire tipi olmasından kaynaklı olarak şikayetlerde bulunurken, geri kalan rezerv alan dairelerinin kime/kimlere satılacağı ise merak konusu olmuş durumda. 

 
Ovacık festivalle şenlendi!
 
MasterChef şampiyonu yarışmaya veda etti
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sadettin avcı 3 Ekim 2023 Salı 09:54

Ben yaptım oldu,,,şeklindeki yönetim böyle yapar. Deprem mağdurlarına verilecek diye yapılan evler,,Allah bilir ki mlere peşkeş çekiliyor. Yaparsa ak parti yapar sözü burada çalışıyor. Çünkü vatandaşı düşünen yok varsa yoksa kendileri. Bu işlerin vebali Ak partiye oy verenlerin boynundadır.

Yorumu oyla      2      3  
Yanlışlar 3 Ekim 2023 Salı 09:26

asıl sorun bu zaten hükümete olan güven sıfır. En hassas konuda bile yalan söylemekten çekinmiyorlar. şehrin mevcutta en mağdur durumdaki insanlarından bile kendi çeperine yarar sağlama peşindeler. hal böyleyken birde İzmir'de yerel seçim kazanmayı umuyor. Kazandığı an İzmir'de belediyelerin ne arsası kalır ne de itibarı !

Yorumu oyla      2      3  
M.Nevzat Aydiner 2 Ekim 2023 Pazartesi 18:59

Yapılan konutlar hak sahibine verilmesi gerekir.Bizim konutlar ile ilgili belirsizlik bu kadar insanın mağduriyetini bizleri yönetenler gidermeyecekte kim giderecek.Devletin csb nin yardim elini uzatmasini diliyorum.

Yorumu oyla      2      3  
OSMAN AYDEMİR 2 Ekim 2023 Pazartesi 17:55

3 YILDIR DEPREM NEDENİYLE YIKILMIŞ OLAN EVİMİN YAPILAMAMASI NEDENİYLE KİRA VERİYORUM VE NE YAZIK Kİ EN KISA ZAMANDA SİZİ EV YAPI SAHİBİ YAPACAĞIZ DİYENLER YAPILAN EVLERİ KREDİ VE YURTLAR KURUMUNA SATIYOR NE KADAR ACI NE KADAR IZDIRAP DERECE YAZIKLAR OLSUN

Yorumu oyla      2      3  
Necat Aksakal 2 Ekim 2023 Pazartesi 15:14

Orta hasarlılar rezerv alandan konut beklerken 250 konutun KYK SATILMASI BİZLERDE ADETA İKİNCİ BİR DEPREM ETKİSİ YARATTI kirada sürünmeye devam nerde hak nerde adalet nerde verilen sözler bu depremzedelere reva mı neredeyse üç yıl oldu

Yorumu oyla      2      3  
Tam bir skandal! 2 Ekim 2023 Pazartesi 15:08

Hani yalandı?

Yorumu oyla      2      3  
Aslı 2 Ekim 2023 Pazartesi 14:39

Apartmanımızın ağır hasarlı olduğu mahkemece karar bağlandı. Ancak çevre ve sehircilik yanlışından dönmeyip hâlâ bizi oyalıyor. Yıkılan evimin yerine hâlâ ev yaptıramadık. Hakkımız olan rezerv alandan ev alamadık. Orada evler boş dururken bize yine mahkeme yolları göründü. Hakkımı helal etmiyorum.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara saldırganının kimliği belli oldu
İçişleri Bakanlığı, Ankara'da gerçekleşen saldırı sonrasında saldırganlarından ...
İzmir'de arabalı vapur seferlerine rüzgar engeli!
İzmir'de şiddetli rüzgar nedeniyle arabalı vapur seferlerinin iptal edildiği bildirildi.
Vahşet... Su dolu varilde 4 kedi ölüsü bulundu!
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, su dolu varilde 4 ölü kedi bulundu. Kedilerin ...
 
Kaçakçılara baskın: 48 şüpheli yakalandı!
Van'da geçen ay gerçekleştirilen kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesine ...
Yargıtay'dan şiddet gören eşlerle ilgili emsal karar
Bursa'da açılıp 10 sene süren ve Yargıtay'a kadar uzanan bir boşanma davasında ...
Türkiye Ermenistan'daki nükleer santralin kapatılması için devrede
Türkiye'ye 16 kilometre uzaklıkta bulunan Ermenistan'daki Metsamor Nükleer ...
 
FOTO GALERİ - Marmara Gölü kan ağlıyor!
Marmara Gölü kan ağlıyor!
Dağlıca saldırısını planlamıştı: Terörist etkisiz!
Milli İstihbarat Teşkilatı'nca (MİT), Suriye'de düzenlenen operasyonda, ...
Dokunulmazlık dosyaları TBMM'ye sevk edildi
4 milletvekiline ait dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin fezlekeler, TBMM'de.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Sen ağlama öğretmenim!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva