HABERLER>GÜNCEL
1 Kasım 2020 Pazar - 10:03

Depremde vefat eden 24 kişinin kimlikleri belli oldu

İzmir’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde vefat eden 24 kişinin kimliği belli oldu.

Depremde vefat eden 24 kişinin kimlikleri belli oldu

EGEDESONSÖZ- Ege Denizi'nde merkez üssü Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğünde depremde 17 bina yıkıldı. Yıkımın ardından arama-kurtarma çalışmaları ise hız kesmeden devam ediyor.

Şu ana kadar 26 kişinin can verdiği depremde hayatını kaybeden kişilerinin 15'inin kimlikleri belli oldu.

ANNE VE ÇOCUKLARI BİRLİKTE CAN VERDİ
İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Nuri Seha Yüksel’in eşi Burcu Yüksel ile çocukları Dila ve Ilgaz enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

Doktor Hüsnü Kırabalı’nın da enkaz altında kalarak can verdiği belirtildi.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Yönetim Kurulu üyesi Kenan Yeşiloğlu'nun ablası Rabia Uzun ve eniştesi Hayati Uzun’un depremde hayatını kaybettiği kaydedildi.

ANA OĞUL BİRBİRİNE SARILDI AMA…
Yeşilova'da yetişen, Karşıyaka'da profesyonel olan, daha sonra Muğlaspor, Kemalpaşaspor ve Torbalıspor'da oynayan 28 yaşındaki futbolcu Mahir Tahirler'in, annesi Nazmiye Doğrayan ile yaşadığı ev, depremde yıkıldı.

Sarsıntı başladığında mutfakta olan annesine koşan Mahir'in balkona çıktığı, ana oğulun birbirine sarıldığı ortaya çıktı. Balkonda olmaları nedeniyle enkaz altından en hızlı bir şekilde çıkarılan şanslı insanlardan olan Mahir, vücudundaki çeşitli sıyrıklar ve kırıklarla kurtarıldı, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ne yazık ki, oğluna sımsıkı sarılı olan annenin cansız bedenine ulaşıldı. 72 yaşındaki Nazmiye Doğrayan'ı kaybetmenin derin acısını yaşayan Mahir, sinir krizleri geçirdi. Yeşilova antrenörü Metin Küçükoğullarından ve çok sayıda sporcu arkadaşı, Mahir'i yalnız bırakmadı. Mahir'in, BAL Ligi'nde mücadele eden Gönen Belediyespor'a transfer olduğu öğrenildi.

ALP CENGİZ HAYATINI KAYBETTİ
Depremde enkaz altında kalan Alp Cengiz'in de hayatını kaybettiği bildirildi. Cengiz'in ölümü sevenlerini ve Göztepe taraftarlarını yasa boğdu. Göztepe Spor Kulübü'nden yapılan açıklamada "Çok üzgünüz. Depremde hayatını kaybeden Alp Cengiz’e Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı dileriz. Başımız sağ olsun" denildi.

TUS'A HAZIRLANAN BUSE'DE DEPREM KURBANI
İzmir'in Bayraklı ilçesinde ikamet eden Turgutlulu Demir ailesinin kızları Buse Demir (27) dün meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde enkaz altına kalarak hayatını kaybetti. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği bölümünden mezun olan Buse ailesiyle birlikte ikamet ettiği Bayraklı'da Tıpta Uzmanlık Sınavına hazırlanıyordu. Dün yaşanan depremin ardından Buse’nin arkadaşları sosyal medyada Buse’den haber alamadıklarını söylemiş ve Buse’nin oturduğu evin konumunu paylaşıp Buse 6. katta oturuyordu, Annesi evden sağ çıktı Buse’ye ulaşamıyoruz” şeklinde paylaşımlar yapmışlardı.

Kısa bir süre sonra enkaza ulaşan arama kurtarma ekipleri Buse’nin cansız bedenine ulaştı. Yapılan incelemede Buse'nin annesi Şaziye Demir’in enkazdan kendi imkanlarıyla çıktığı ancak kızı Buse’ye ulaşamadığı anlaşıldı.

TURGUTLU'DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Buse’nin hayatını kaybettiği haberini alan yakınları ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Buse’nin naaşı bugün Turgutlu’ya getirildi. Cenaze töreninde Buse'nin babası Osman Demir ve enkazdan sağ olarak kurtulan annesi Şaziye Demir'i yakınları teselli etti.

AVUKAT BİRGÜL PANDAL HAYATINI KAYBETTİ
Izmir Barosu üyesi Avukat Birgül Pandal da yaşamını yitirdi. Pandal' ın cansız bedeni çöken 7 katlı apartmanın enkazından çıkartıldı. 

CumhuriyetÇi Avukatlar Grubu Başkan Adayı Avukat Mustafa Çetin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,  "Meslektaşım Av. Birgül Pandal’ın göçük altında kalarak vefat ettiğini çok büyük bir üzüntü ile öğrendim. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Göçük altında olanlara bir an önce sağlıklı bir şekilde ulaşılmasını diler, yaralılara acil şifalar,hayatını kaybedenlere de Allahtan rahmet diliyorum" dedi.

SUYA KAPILARAK CAN VERDİ
Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde can kaybı her geçen saat artarken, oluşan tsunamide suların sürüklediği bir kadın yaşamını yitirdi. Boğulan kişinin Fatma Erçetin olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre depreme evde yakalanan Erçetin ve çocukları, sarsıntının sona ermesinin ardından dışarı çıktı. Yürüme zorluğu çektiği için Erçetin bir sandalyeye oturtulurken, çocukları ise diğer komşularına bakmak için bir sokak arkaya gitti. Bu sırada tsunami nedeniyle deniz sularının yükselmesiyle Erçetin, oturduğu sandalyeyle birlikte akıntıya kapıldı. Sürüklenen Erçetin, tesadüfen yakınları tarafından sudan çıkarıldı. Fatma Erçetin, vatandaşların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti. Erçetin’in cesedi, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. 

SUDAN TORUNU ÇIKARDI
Erçetin'i sel sularından çıkaran kişinin, tesadüfen oradan geçen torunu Yaşar Erçetin olduğu ortaya çıktı. O anları anlatan Erçetin, "Ben arkadaşımla birlikte kaldırımda dururken babaannemi suların arasında gördüm. Hemen can havliyle suya girerek onu çıkarıp kaldırıma yatırdım. Baygın bir vaziyetteydi. Hemen ambulansı aradık ancak yollar kapalı olduğu için yetişemediler. Suyun içinde ilk olarak tanımamıştım ancak ceketini görünce durumu anladım. Deprem olduğu için onu dışarıya çıkarmıştık. Annem de komşulara bakmaya gelmişti. O sırada babaannem komşularıylaydı. İyi yürüyemediği için sulardan kaçamadı" dedi. 

Erçetin'in sudan çıkarılmasına yardım eden Mustafa Keleş ise, "Depremden sonra insanlar deniz kenarına toplanmıştı. Sular yükselince yaşlılar oldukça zorlandı. Biz de burada bulunduğumuz için onlara yardım ettik. Ben otururken suyun içinde birinin olduğunu gördük. Hemen suya girerek çıkardık. Yollar kapalı olduğu için ambulans da giremedi ve teyzemizi kurtaramadık. Çok zor bir durumdu. Allah bir daha yaşatmasın" diye konuştu.

ZİRAAT MÜHENDİSİ FATMA ÖZTEMEL ÖZTÜRK HAYATINI KAYBETTİ
Depremde hayatını kaybedenlerden bir diğerinin isminin de Fatma Öztemel Öztürk olduğu öğrenildi. Manisa Demircili Mehmet Öztemel'in kızı, Muhittin Öztemel'in kardeşi olan Ziraat Mühendisi Fatma Öztemel Öztürk, bugün Hacılarkırı Kabristanlığı'nda toprağa verildi.

HASENA ERGÜDER HAYATINI KAYBETTİ
İzmir Barosu üyesi Avukat Mehrigül Keleş'in kuzeni Hasena Argüder depremde yaşamını yitirdi. Haluk Recai Ergüder ile evli ve bir kız çocuk sahibi olan Hasena Ergüder'in enkaz altındaki cansız bedenine ulaşıldı.

İZMİR'DEN SAMSUN'A ACI HABER
Bayraklı'da Sadık Keleş isimli vatandaş, İzmir depreminde enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Keleş'in Samsun'lu olduğu ve acı haberin Alaçam ilçesindeki yakınlarına ulaştığı öğrenildi.

10 YAŞINDAKİ ELİF İNAN HAYATINI KAYBETTİ

İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde Orhangazili olan ve Bayraklı ilçesinde yaşayan Hasan ve Bahriye İnan çiftçinin, 10 yaşındaki kızları Elif İnan, enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Elif’in ablası Aylin İnan ile birlikte depremden kısa bir süre önce okuldan eve geldiği öğrenildi.

İzmir’de meydana gelen depremin ateşi, Bursa’nın Orhangazi ilçesine de düştü. Aslen Orhangazili olan ve bir süredir İzmir’in Bayraklı ilçesinde yaşayan Hasan- Bahriye İnan çiftinin, 10 yaşındaki kızları Elif İnan, Bayraklı’daki evlerinde tek başına olduğu esnada depreme yakalanırken, yıkılan binaların enkazı altında kalarak hayatını kaybetti. Depremin meydana geldiği sırada işte olan anne ve baba ise sarsıntı olur olmaz geldikleri evlerinde büyük şok yaşadı. Talihsiz Elif’in cansız bedenine, yaklaşık 22 saat sonra ulaşıldı. Elif İnan’ın, 14 yaşındaki ablası Aylin İnan ile birlikte okuldan eve geldikleri, Aylin'in evin önünde arkadaşlarıyla birlikte oyun oynarken, Elif İnan’ın tek başına eve çıktığı öğrenildi.

Elif İnan’ın, baba memleketi olan Orhangazi ilçesine bağlı Çeltikli Mahallesi’nde yarın, ikindi vakti toprağa verileceği öğrenildi.

KIZI HAYATINI KAYBETTİ ANNESİ İÇİN UMUTLU BEKLEYİŞ SÜRÜYOR
İzmir’deki 6.6 büyüklüğündeki depremin Bayraklı ilçesinde enkaza dönüştürdüğü Rıza Bey Apartmanı’nın altında kalan 27 yaşındaki Beril Gidiş’in cansız bedenine ulaşıldı.

Depremin şiddetiyle Bayraklı ilçesinde enkaza dönen Rıza Bey Apartmanı'nında Kulalı anne-kız Aynur ve Beril Gidiş'in kaldığı öğrenilmişti.

Depremin ardından adeta seferber edilen arama kurtarma çalışmalarının 35. saatinde 27 yaşındaki Beril Gidiş'ten acı haber geldi.

AFAD önderliğinde yürütülen çalışmalarda 5. katta ikamet ettikleri öğrenilen Gidiş ailesinin genç kızı Beril'in cansız bedenine ulaşıldı.

Acı haberle birlikte arama kurtarma çalışmalarını yakından takip eden Gidiş ailesinin yakınları yıkıldı. Acılı aile yakınları, Beril'den gelen acı haberin ardından anne Aynur Gidiş'ten güzel haber alabilmek için umutlu bekleyişini sürdürüyor.

TEOG BİRİNCİSİ DEPREMDE CAN VERDİ
İzmir'de meydana gelen depremde Tunceli'de Çemişgezek ilçesinde Sınsor köyünde yaşayan ve TEOG'da derece yaparak İzmir'de özel bir okuldan burs kazanarak okumaya gelen Arda Baran Demir de hayatını kaybetti. Enkaz altında kalan Arda Baran Demir'in cansız bedenine ulaşıldı.

CHP Tunceli İl Başkanı Ali Mustafa Çelik sosyal medya hesabından Arda Baran için bir açıklama yaptı. Çelik paylaşımında şunları kaydetti:

"Teog sınavında 120 sorudan 119 soruyu doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olan ve bize büyük bir gurur yaşatan Tunceli Çemişgezek Payamdüzü köyünden 17 yaşındaki Arda Baran Demir, İzmir depreminde ne yazık ki hayatını kaybetti. Hepimizi derin acıya boğan Arda canımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum" 

İKİZ KARDEŞLER DEPREM KURBANI: EL ELE TUTUŞMUŞ HALDE BULUNDULAR
Deprem sonrasında ikiz kardeşlerin cenazesi el ele tutuşmuş halde bulundu. İkiz kardeşlerin isimleri Sayra ve Çınar Alpgündüz olarak açıklandı.

52 SAAT SONRA ÇIKARILAN AİLE YAŞAMA TUTUNAMADI
6.6 büyüklüğündeki İzmir-Seferihisar depreminden 52. saat sonra Doğanlar Apartmanı'ndan 3 kişi daha enkazdan çıkarıldı. Enkazdan çıkarılan 3 kişinin de hayatını kaybettiği öğrenilirken enkazdan cansız bedenleri çıkarılan 3 kişinin kimlikleri belli oldu. Hayatlarını kaybedenlerin Mert Küçükyumuk, eşi Eda Küçükyumuk ve çocukları Ateş Küçükyumuk olduğu belirlendi.

İNŞAATTA ÇALIŞIRKEN DEPREM SARSINTISINDAN DÜŞEREK HAYATINI KAYBETTİ
İzmir'de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde Bayraklı'da inşa edilen 151 metre yüksekliğindeki Biva Tower adlı gökdelen inşaatında çalışırken sallantıdan düşerek hayatını kaybeden işçinin Balyalı Melih Dağbaşı olduğu öğrenildi. Dağbaşı bugün Balya'nın Yenikavak mahallesinde son yolculuğuna uğurlandı.

İzmir'in Bayraklı ilçesi Mansuroğlu Mahallesi, 286. Sokak ile İslam Kerimov Caddesi'nin kesiştiği noktada bulunan Biva Tower projesinin inşaatı da depremden etkilendi. Deprem sırasında Bayraklı'da inşa edilen 151 metre yüksekliğindeki Biva Tower gökdeleninde çalışan Melih Dağbaşı 18. kattan yere düştü, Dağbaşı olay yerinde öldü.

MARKETTE KASİYERLİK YAPARKEN DEPREME YAKALANDI
Serhat Er, İzmir Bayraklı'da bulunan Yılmaz Erbek apartmanının alt katında bulunan zincir markette çalışırken deprem sonucu hayatını kaybetti. Cenazesi bugün Afyon'da defnedildi.

 
Balçova Belediyesi teyakkuzda
 
Ödemiş'ten deprem bölgesine yardım eli
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ferudun 1 Kasım 2020 Pazar 21:13

Ölenlerin ailelerin başı sağ olsun Allah sabır versin Allahım bir daha Böyle acı yaşanmasın

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İçişleri Bakanı Soylu: Tek ihtiyacımız yol
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İzmir'deki vatandaşlarımızdan ricamız, ...
İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Yüksel'in eşi ve çocuğu depremde can verdi
İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Nuri Seha Yüksel’in eşi ve iki çocuğunun, ...
İzmir'de son durum: Enkaz çalışmasında 'üçgenleme' yöntemi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ...
 
Buca'daki hastane tedbiren boşaltıldı
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'nin yataklı servisindeki ...
'Tüm imkanları seferber ettik'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Türk Konseyi ...
Otelciler Odası'ndan 'ücretsiz' konaklama çağrısı
İzmir'de yaşanan 6.6 şiddetindeki deprem sonrası İzmir Otelciler Odası, ...
 
İzmirlileri hedef aldılar: Deprem sonrası büyük provokasyon!
İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medyadan ...
THY’den İzmir’e ek sefer
İzmir’de meydana gelen depremin ardından Türk Hava Yolları(THY) Ankara ...
Ulaşımlar gece yarısına kadar ücretsiz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer gece 00'a kadar toplu ulaşımın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva