HABERLER>GÜNCEL
10 Nisan 2021 Cumartesi - 10:10

Karaburun ve Büyükşehir'den Müşerref teyzeye yardım eli

İzmir depreminin ardından bir okulun bahçesindeki konteynere yerleştirilen 93 yaşındaki Müşerref Yardaş’ın elektriğinin kesilmesi ile ilgili iddiaları İzmir Valiliği yalanlayarak elektriğin kesilmediğini belirtirken; Başkan Soyer, "Sosyal hizmet ekiplerimiz 93 yaşındaki Müşerref Yardaş annemize ulaştı. Kendisi elektriğinin kesik olmadığını, son iki faturayı ödeyemediğini söyledi" dedi. Diğer yandan Karaburun Belediyesi Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da mağdur kadının iki elektrik faturasının ödemesini yaparak gıda yardımında buldu.

Karaburun ve Büyükşehir den Müşerref teyzeye yardım eli

İzmir’de 30 Ekim’de yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremde 117 kişi hayatını kaybederken, birçok yurttaşın evi de hasar gördü. Evi hasar gören yurttaşların bir kısmı konteynerlere yerleştirildi. Konteynere yerleştirilen yurttaşlardan birisi de Karaburun Yaylaköy’de yaşayan ve güçlükle ayakta duran 93 yaşındaki Müşerref Yardaş.

Depremden yaklaşık iki ay sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen yetkililer, Yardaş’ın evine ağır hasarlı raporu verdi. Yardaş’ın ağır hasarlı evde kalmasının riskli olduğunu raporlaştıran yetkililer, yaşlı kadını Yaylaköy’de kullanılmayan Yayla İlkokulu’nun bahçesine konulan bir konteynere yerleştirdi. Yaklaşık 2 aydır bu konteynerde yaşayan Yardaş, kendisine gelen elektrik faturalarını ödeyememesi sebebiyle kesildiği iddia edildi.

‘DÜNYAM KARARDI’
Müşerref Yardaş, Birgün Gazetesi'ne yaptığı açıklamada “Depremden sonra geldiler ve evimi mühürleyip beni çıkardılar. Evimin çok ağır hasar gördüğünü söylediler. Sonra beni bu konteynere koydular. Elektriğini okula bağlamışlar. 500 liradan fazla fatura geldi. Benim ödeyecek durumum yok. Bu yaştan sonra ben ne yaparım? Bir tek yaşlılık aylığım var, başka hiçbir gelirim yok. Tek başınayım, ayakta durmakta zorlanıyorum. Yaşlılıktan önümü bile zor gördüğüm bu dönemde bir de üstüne elektriksiz kaldım ve karanlık olan dünyam daha da karardı. Bu yapılan bana reva mıdır?”

VALİLİKTEN YALANLAMA
İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise "Bu haber doğru değildir. Müşerref teyzenin elektriği kesilmemiştir. İzmir depremi sonrası konteynerlere yerleşen 271 ailenin elektrik-su ısınma iaşe-ibate tüm ihtiyaçları karşılandığı gibi Müşerref Yardaş'ın da tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır" denildi.Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilirBAŞKAN SOYER'DEN AÇIKLAMA
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Annemizin karanlığa mahkum edilmesine asla müsaade etmeyiz. Konuyla bizzat ilgileneceğim" dedikten sonra Başkan Soyer'den Müşerref Yardaş hakkında bir açıklama daha geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ekiplerinin Yardaş'a ulaştığını belirten Başkan Soyer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Karaburun’un Yayla Köyü’nde deprem sonrasında yerleştirildiği konteynerin elektriğinin kesildiği haberleri üzerine sosyal hizmet ekiplerimiz 93 yaşındaki Müşerref Yardaş annemize ulaştı.

Kendisi elektriğinin kesik olmadığını, son iki faturayı ödeyemediğini söyledi. Evinin ağır hasarlı olduğunu belirledik ve 10 bin lira destekten yararlanması için işlemini hemen başlattık.

Kendisine huzurevimizin kapısının daima açık olduğunu belirtip gıda ve hijyen kolisi yardımında da bulunduk. Bu konuda duyarlılık gösteren bütün hemşehrilerime teşekkür ederim."

KARABURUN'DAN YARDIM ELİ
Diğer yandan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan hemşehrisi Müşerref Yardal'a yardım eli uzattı. Mağdur kadının iki elektrik faturasını ödeyen Başkan Erdoğan, Karaburun Belediyesine bağlı zabıta ekiplerini kadının yaşadığı konteynera yönlendirdi. Ekiplerin mağdur kadına gıda yardımı yaptığı belirtildi.DİKKAT ÇEKEN İZSU İDDİASI
İzmir’in gündemine oturan olaya ilişkin bir iddia daha ortaya atıldı. AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı, ilçedeki konteynerde yaşayan ve elektriği kesildiği ileri sürülen depremzede Müşerref Yardaş'a ziyarette bulundu. Ziyarette İZSU'nun Yardaş'a, 1 ay abone ücreti ödenmediği gerekçesiyle su bağlamadığını öğrendiklerini aktaran Avcı, "Depremzede olduklarını belirtmelerine rağmen bir ay boyunca su bağlanmamış. Büyükşehir ekibi de bugün gelince su faturasını da alıp gitmişler. Bugün neden geldikleri de ortaya çıkmıştır." ifadelerini kullandı.

Avcı, abone ücretinin köy muhtarınca ödendiğini öğrendiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Sayın Büyükşehir Belediyesi bir yalan habere kapılıp, 'Annemizin karanlıkta kalmasına müsaade etmeyeceğiz' demişti ama idaresindeki İZSU'nun depremzede yaşlı teyzemize, bir ay boyunca para ödemediği gerekçesi ile su bağlanmadığından bihaber. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik yapılan bir haberden Büyükşehir Belediyesinin yaptığı da ortaya çıkmıştır. Takdiri, Karaburunlu ve İzmirli hemşehrilerimize bırakıyorum. Teyzemizin bir şikayeti olmadığı gibi devletin kendisine verdiği hizmetten dolayı da duacıdır. Çarptırılarak yapılan bir haber sonucu hem Müşerref teyzemizi üzmüşlerdir hem de olamayan bir olayı oldu gibi göstererek kamuoyunu yanıltmaya çalışmışlarıdır. Bu yapılanı doğru bulmuyoruz."

 
Pınar Karşıyaka'da 4 pozitif daha!
 
Güzelbahçe'de salonun anahtarı milli sporcuya!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cem Kaptan 12 Nisan 2021 Pazartesi 21:07

Hedef şaşırtmada üstlerine yok, elektriği kesmeye adam gönder, sonra İzsu bir ayda su bağlamadı çarpıtmasını yap, peh, pehh, pehhh

Yorumu oyla      2      3  
Mustafa şenbahar 11 Nisan 2021 Pazar 22:19

Duyarlı vatandaslarimiza tsk ederiz ben bu ninenin damadiyim ve yayla köyunde oturuyorum depremde ninenin evi agır hasar gürunce afat tarafinda köye konteynır getirip okul bahcesine koydular nineyede jandarma tarafinda evde kalma dediler nineye iki ay karı koca yalvardik 3 katli evim var seni bir katta yerlestirelim sobani kuralim dedik neneyi ikna edemedik muhtarda biliyor konteynra uzun söre nelektrik nede su baglandi belediye su aboneligi istedi abone olunca bagladilar elektrigide terk edilmis okuldan aldilar okul ticarethane gecinde faturalar yuksek gelmis nene cami hocasina faturayi gostermis hoca ben uğrasacagim demis kurumlari afat tan tutun her kurumu aramıs çözemeyince haberim oldu hocadan faturayi al ödeyim dedim bu aradan gediz elamanlari gelip elektrigi kesmeye geldik nine yalvarmis biz calışaniz birsey yapamayiz anahtari bulamayin iki gun icinde yatır baglama islemi yapariz demisler nene ne bilsin bilgisayada kestiklerini olay bu haber dogru kimse nine özerinden siyaset devsirmesin türkiye cumhurriyeti sosyal devlettir tabiki depremzedesine bakacak amma neneye bebek gibi bakiyoruz bütun koy biliyor gipdayla bakiyor nenenin inatligi yözunden bunlar başimiza geldi cocuklar rahatsız biz nene icin hicbir kurumdan yardim istemiyoruz kabulda etmiyoruz etmiyecegiz isterseler kontyniri alabilirler baska yardima muhtac yasli varsa inanin onlarada bakabilirim memleket meselesi yaptilar nine depremzede olunca hicbir yardim talebinde bulunmadi gormedide

Yorumu oyla      2      3  
Mustafa şenbahar 11 Nisan 2021 Pazar 21:29

Ben bu nenenin damadiyim kimse dogru söylemiyor nenenin evi ağır hasar gürunce iki ay nineye kari koca yalvardik üç katli evim var köyde gel bir katta soba kuralim yanimizda kal kalmak istemedi bütun komsular şahit ben ona bebek gibi bakiyorum konteynira yerlesti yemegini yeyip oraya sadece yatmaya gidiyor elektrigi kaymakamlik bos bulunan okuldan bagladilar iki faturayi nene bizden sakladi cami hocasına vermis hoca kaymakamligi aramis bakalim demişler gediz elektrikten ceryani kesmeye gelmisler okulun anahtarini bulmayınca biz emir eriyiz isimizden oluruz nene bilgisayarda keseceğiz iki gunde yatirmasan gelir dısardan kederiz nene yalvarmis fayda etmemis su davasida belediyeye bizat gittim abone olsun öyle bağlarız dediler yoksa baglayamayiz dediler olay bu abone olduktan sonra bağlandı yasli kadin gediz ekibi elektrigini kestik deyince öyle anlamis zaten gediz kayitlarinda kesik görulmekte bizi fazla yipratmayin yorumlarizla sosyal devlet tabiki vatandasina bakmakla mükelef hele depremzede olunca nene devleten konteynir dışinda hic yardim talebinde bulunmadi ve görmedi yardima ihtiyaci yok yardim kabul etmiyoruz ne belediyeden ne kaymakamliktan kimse bizim ozerimizden siyaset yapmasin hicbir kurumdan yadim kabul etmiyoruzgelip konyeynırida alabilir coluk cocugumuz yipraniyor yorumlarda n

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 11 Nisan 2021 Pazar 02:34

valilik 93 yaşındaki büyüğümüzü yalanlayacağına "değerli büyüğümüzden özür diler gerekeni derhal yaparız" demeliydi. Bana bu saatte bu davranışıyla yorum yazdıran valiliğe en içten tebriklerimi! sunuyorum. Valilik demeç vermek yerine derhal soruna sahip çıksaydı alkış alırdı ama görünen o ki valilik 1 kişiye dahi sahip çıkmaktan aciz lafla herşey yürüyor nasıl olsa!

Yorumu oyla      2      3  
Gaziemirli 10 Nisan 2021 Cumartesi 12:53

Müteahhitlerin milyarlık borçlarını bir kararla sil , 93 yaşındaki teyzeye bunu reva gören Gediz Elektriğe iş vermeye devam et. Hiç şaşırmadım. Daha neler göreceğiz bakalım. Allah sonumuzu hayır eylesin.

Yorumu oyla      5      3  
İdris kanık 10 Nisan 2021 Cumartesi 12:43

Bu teyzenin ile irtibat nasıl geçeriz 05353962280

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 10 Nisan 2021 Cumartesi 12:07

İş adamlarının futbol kulüplerinin borçlarının ertelendiği ve hatta bazılarının silindiği şu memlekette bir büyüğümüze sahip çıkmaktan aciz miyiz? İnsan olmak zengin olmak mıdır? Bu ülke ne zaman bu kadar zavallı ve vicdansız oldu?

Yorumu oyla      5      3  
Mustafa MOROĞLU - Buca 10 Nisan 2021 Cumartesi 11:46

Millet olarak ki ninemiz de dahil yıllarca kayıp kaçak adı altında vicdanlara sığmayan bir uygulama ile bedel al, hiç bir geliri olmayan ninemize tekrar bir bedel çıkar, üstelik deprem mağduru EY İNSANLIK NEREDESİN !!!! . Neyse ki Sn.BŞ Belediye başkanımız Sn.Tunç SOYER'in vicdanı ve sosyal belediyecilik anlayışı ile saygıdeğer ninemize sahip çıkması yüreklerimize su serpti...

Yorumu oyla      5      3  
Çadırlar kalktı da 10 Nisan 2021 Cumartesi 11:19

93 yaşındaki kadına bakanlık-belediye burayı mı uygun görmüşler?

Yorumu oyla      3      3  
izmirli 10 Nisan 2021 Cumartesi 10:51

ALLAH bi göktaşını dünyaya göndersin artık. insanlık son bulmalı bence...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünyada Covid-19 vaka sayısı 135 milyonu geçti
Dünya genelinde yeni tip Coronavirüs (Covid-19) vaka sayısı 135 milyonu aştı.
Yerli aşı için gönüllüler aranıyor
Yerli aşı çalışmaları için gönüllülere ihtiyaç var. Açıklama Cumhurbaşkanı ...
Yunan gazeteci Yorgos Karaivaz kurşunlanarak öldürüldü
Yunan gazeteci Yorgos Karaivaz evinin önünde kurşunlanarak öldürüldü.
 
6 ilde dev zehir operasyonu!
Kilis merkezli 6 ilde, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın ...
253 can kaybı, 55 bin 791 yeni vaka!
Türkiye'de son 24 saatte 305 bin 103 Kovid-19 testi yapıldı, 55 bin 791 ...
Siirt'te çatışma: 1 asker şehit
Siirt'in Eruh ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda ...
 
Bakanlıktan sokağa çıkma yasağı hatırlatması
İçişleri Bakanlığı, hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ...
Putin'den Erdoğan'a 'Montrö' vurgusu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ...
Erdoğan'dan yatay mimarı mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beykoz Cam Müzesi'nin açılışında konuştu. ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva