HABERLER>SPOR
11 Mayıs 2019 Cumartesi - 13:08

Denizlispor Süper Lig için sahada!

Spor Toto 1'inci Lig'de bitime 3 maç kala 66 puanla 2'nci sırada yer alan Abalı Denizlispor yarın Süper Lig'e yükselmek için sahaya çıkacak. Denizlispor, evinde Karabükspor'u yendiği takdirde diğer sonuçlara bakmaksızın 9 sene sonra adını Süper Lig'e yazdıracak.

Denizlispor Süper Lig için sahada!

Süper Li için geri sayıma geçen yeşil-siyahlılar Atatürk Stadı'nda saat 16.30'da başlayacak maçta puanı bulunmayan sonuncu Kardemir Karabükspor'u konuk edecek, mücadeleyi Erkan Özdamar yönetecek. Denizlispor, evinde Karabükspor'u yendiği takdirde diğer sonuçlara bakmaksızın 9 sene sonra adını Süper Lig'e yazdıracak. Beraberlik ve yenilgi durumunda ise en yakın rakibi Hatayspor'un puan kaybı beklenecek. Yeşil-siyahlılarda hafta içinde kız kardeşini kaybeden kanat oyuncusu Ziya Alkurt'un görev yapıp yapmayacağı maç günü netleşecek. 

Karşılaşmanın biletleri VIP ve Gold 120, kapalı B-D üst 45, kapalı A-E üst ve alt 35, maraton 25, kale arkaları da 10 TL'den satışa çıktı. Yıllar sonra Süper Lig'e çıkma mutluluğu yaşamak isteyen Denizlili futbolseverlerin tüm biletleri tükettiği ve maçın kapalı gişe oynanacağı öğrenildi. Kariyerinde daha önce Kardemir Karabükspor'la 2, Malatyaspor'la da 1 kez Süper Lig sevinci yaşayan Teknik Direktör Yücel İldiz, maçın kazanılması halinde bu kez Ege temsilcisiyle aynı mutluluğu tadacak. Eski takımına karşı duygusal bir maça çıkacağını ifade eden Yücel İldiz, "Büyük zorlukları aşarak Denizlispor'u bugünlere getirdik. Karabükspor benim eski takımım. Karabükspor'u sevdiğimi ve şu anki durumuna üzüldüğümü herkes bilir. Ancak tek düşüncem Denizlispor'u hak ettiği yere getirmek" diye konuştu. 

Taraftarın ve camianın büyük hasret çektiğini anlatan Yücel İldiz, "Kısıtlı kadroya rağmen tüm oyuncularım sezon boyunca inanılmaz mücadele etti. Herkes formanın hakkını vermeye çalıştı. Süper Lig için son 90 dakika kaldı. Taraftarımız tıklım tıklım stadı dolduracak. İnanılmaz bir atmosferde maçı oynayacağız. Herkes bize güveniyor ve inanıyor. Denizlispor olarak kötü günleri geride bırakacağız" dedi. Başkan Ali Çetin ise verilen emeklerin karşılığını alacaklarını söyledi. Yönetimin, taraftarın, futbolcuların, teknik ekibin ve Denizli kentinin kenetlendiğini vurgulayan Ali Çetin, "Karabükspor'u yenerek bayramı yaşamak istiyoruz. Denizlispor'un yeri Süper Lig'dir. Herkes çok uğraştı, çabaladı. Artık sevinme zamanı geldi" yorumunu yaptı. 

Denizlispor'un Kardemir Karabükspor karşısındaki muhtemel 11'i şöyle: "Stachkowiak - Alperen, Oğuz, Abdulkerim, Keremcan, Deniz, Aissati, Recep, Burak Çalık, Kehinde, Mehmet."

TARİHİNDE 4'ÜNCÜ KEZ ÇIKACAK
Tarihinde daha önce 1982-1983'te Halil Güngördü, 1993-1994'te Ömer Kaner ve 1998-1999'da Ersun Yanal yönetiminde Süper Lig'e çıkan Abalı Denizlispor, yarın oynanacak mücadelenin ardından 4'üncü kez Süper Lig’e ‘merhaba’  demek istiyor. Spor Toto 1'inci Lig’in 8'inci haftasında göreve geldikten sonra Denizlispor’u şampiyonluk yarışının içine sokan teknik direktör Yücel İldiz de, karşılaşmanın kazanılması durumunda 1'inci Lig kariyerinde 4'üncü kez bir takımı Süper Lig’e taşıma başarısını elde edecek. 

ŞEHİR TURU ATILACAK
Kapalı gişe oynanacak karşılaşmanın ardından, Abalı Denizlispor’un Süper Lig bileti alması durumunda, Denizli Atatürk Stadı’nda coşkulu bir kutlama da yapılacak. Yeşil-siyahlı futbolcular ve teknik heyet üstü açık otobüs ile şehir turu atıp Süper Lig sevincini kent sokaklarında yaşayacak. Yeşil-siyahlılarda, 2002-2003 yılları arasında transfer edilen ve 7 sezon Denizlispor forması giyen Slovak savunma oyuncusu Roman Kratochvil ve 2004-2005 sezonunda takıma dahil edilen, 4 sezon takımda oynayan Tomas Abraham, tarihi maçta tribünlerdeki yerini alarak Denizlispor’a destek verecek.

ÇETİN'E ÖDÜL
Pamukkale Üniversitesi’nin bu yıl ilk kez düzenlemiş olduğu ve PAÜ öğrencilerinin oy kullanarak, spor dünyasının en iyilerini belirlendiği “Spor Ödülleri"nde Abalı Denizlispor Başkanı Ali Çetin ulusal kategoride “Yılın Spor Yöneticisi" seçildi. Törende konuşan Başkan Çetin, “Üniversite öğrencilerinden böyle bir ödül almak bizleri son derece heyecanlandırdı. Beni bu ödüle layık gören tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi. (DHA)

 
Altınordu'da hedef play-off: Süper Lig'e çıksak da yabancı yok!
 
Belediye başkanları demokrasi nöbetinde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınordu'da hedef play-off: Süper Lig'e çıksak da yabancı yok!
Spor Toto 1'inci Lig'de normal sezonun bitimine 2 hafta kala 6'ncı sırada ...
Menemen Belediyespor'da futbolcular isyanda!
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta tarihinde ilk kez şampiyon olarak 1'inci ...
Karşıyaka rövanşa bıraktı
Düşme hattında en son sıradan gelip mucizevi bir şekilde adını yazdırdığı ...
 
Ali Koç: Transfer listemizi belirledik
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Hocamız Ersun Yanal ile yaptığımız istişareler ...
Kaf-Kaf turu Van'a bıraktı!
TFF 3. Lig 2. Grup play-off yarı final ilk maçında Karşıyaka, sahasında ...
Anlaşma tamam... İşte Fenerbahçe'nin golcüsü
Yeni sezon kadrosunu oluşturmak için çalışmalara başlayan Fenerbahçe, ...
 
Göztepe'de hedef mutlak galibiyet!
Spor Toto Süper Lig'de kalma mücadelesini sürdüren Göztepe, art arda aldığı ...
Menemen Belediyespor'da son gözde Belica
Spor Toto 1'inci Lig'e tarihinde ilk kez çıktıktan sonra sportif direktörlük ...
Altay'da A Takım'a taze kan
Spor Toto 1.Lig’de play-off yarışını kıl payı kaçıran Altay’da öne çıkan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva