HABERLER>EGE
24 Mayıs 2016 Salı - 11:55

Denizli'de Zeybekci sevinci

Denizli'de başta iş dünyası olmak üzere halk, bir kez daha ekonominin başına hemşehrileri Nihat Zeybekci'nin getirilmesini sevinçle karşıladı.

Denizli de Zeybekci sevinci

İlk olarak 23 Aralık 2013'te 61'inci hükümetin Ekonomi Bakanı olan Nihat Zeybekci, 62. ve 63. hükümetlerde de görevini sürdürdü. 1 Kasım seçimlerinin ardından Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında kurulan 64. hükümette yer almayan Zeybekci, 7 aylık aranın ardından tekrar ekonominin dümenine geçti. Tütün tarlasından işadamlığına, Denizli İhracatçılar Birliği'nden Denizli Belediye Başkanlığı'na, Denizli Milletvekilliğinden Ekonomi Bakanlığı'na uzanan başarı öyküsünün kahramanı olan ve sosyal medya hesabından bu başarı öyküsünü paylaşan Zeybekci, hemşerilerinde mutluluk yarattı. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı kabinede Ekonomi Bakanı olması bir sanayi şehri olan Denizli'de özellikle iş dünyasında sevinçle karşılandı.

Ekonomi Bakanı olarak görev yaptığı 22 ayda Türkiye'nin en fazla ihracat yapan sekizinci şehri olan Denizli'de, özellikle iş dünyası için önemli düzenlemeler yapılmasını sağlayan Zeybekci'nin tekrar bakan olması AK Parti teşkilatında da sevinç yarattı. Yeni kabinede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun yer almaması üzüntü yaratırken, parti kulislerinde, "Denizli'nin kabinede yine bakanı var. Bakanımız Sema Ramazanoğlu da MKYK'da görev aldı. Denizli yeni kabinede hak ettiğini yine aldı" şeklinde yorumlandı.

İŞADAMLARI MUTLU
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Zeybekci'nin tekrar Ekonomi Bakanlığı'na getirilmesini, "Her şeyden önce yeni kabine Denizli'ye ve ülkemize hayırlı olsun. Yatırımcı bir bakanlığın tekrar Denizli ve Nihat Bey'e verilmesinden dolayı mutluyuz. Nihat Zeybekci, uzun süre görev yaptığı Ekonomi Bakanlığı'nda deneyim ve tecrübesini kullanarak Türkiye ve Denizli için faydalı çalışmalar yapacaktır. Nihat Bey'in bir sanayi şehri olan Denizli'ye de önemli katkıları olacaktır. Sanayiciler olarak Denizlili bir kişinin ekonominin başına getirilmesinden mutluyuz" dedi.

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Birliği Başkan Vekili Süleyman Kocasert de, Nihat Zeybekci'nin Ekonomi Bakanlığı'na getirilmesinin coşkulu sevincini yaşadıklarını söyledi. Kocasert, "Başbakanımız Binali Yıldırım tarafından yeni kabinenin açıklanmasıyla birlikte Ekonomi Bakanlığı'na Nihat Zeybekci'nin gelmesinin coşkulu sevincini yaşıyoruz. Bakanımız ilk dönem Bakanlık görevine atandığı zaman demiştik ki; Zeybekci'nin bakanlığı, Denizli için bir değil iki defa şans. Denizlili olmasının ötesinde, ihracatçı kimliği ile de Nihat Zeybekci'nin hem ülkemize hem de Denizlimiz'e önemli mesafeler aldıracak politikalar üreteceğinden eminiz. İhracatçının yaşadıklarını, sorunlarını bilen içimizden birisi olarak Nihat Zeybekci'nin Ekonomi Bakanlığı görevine gelmesinin ihracat camiası tarafından da memnuniyetle karşılandığını ifade etmek isterim. Ülkemize, Denizlimiz'e ve ihracat camiamıza hayırlı olsun" dedi.

Nihat Zeybekci'yi ilk kutlayanlar ise AK Parti Grup Toplantısı'nda, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan oldu. (dha)

 

 
Çavuşoğlu'ndan ilk mesai AB'yle vize toplantısı!
 
İzmir siyasetinden yeni kabineye bakış: Kim/ne dedi?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sabit 24 Mayıs 2016 Salı 17:13

Artık Denizlispor'a örtülü ödenekten fakir fukaranın hakkı olan paraları yağdırır. Haksız rekabeti yaratır

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 24 Mayıs 2016 Salı 14:41

Denizlililer sevinmişte, aydın-denizli-Antalya otoyolu neden yapılmıyor? sorgulamıyorlar mı?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bodrum Trio'da kupalar sahiplerini buldu 
Bodrum'da dördüncü etapla sona eren Kış Trio Kupası Yelken Yarışmaları'nda, ...
Kaskı hayatını kurtardı!
Muğla'nın Ortaca ilçesinde, bir kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü ...
Avustralyalı ressamdan 'vücut sanatı'
Bodrum'da resim sergisi açan Avustralyalı ressam Nara Walker, eserlerin ...
 
Manisa’da ölüm içkisi çiftliği!
Manisa’daki bir çiftliğe operasyon yapan polis, şişelenmiş sahte rakı, ...
19 yıldır kızını bekliyor!
Aydın’da ailesi tütün tarlasında çalışırken ortadan kaybolan Filiz Hanım ...
Ölüm genç savcıyı halı sahada yakaladı!
Halı sahada adliye personelleriyle futbol oynarken kalp krizi geçiren ...
 
24 parmağıyla görenleri şaşkına uğratıyor!
Denizli’nin Çivril İlçesi'nde yaşayan 65 yaşındaki Ali İhsan Özdemir'in ...
Faciadan kurtulan 3 madencinin dramı
Soma’daki faciada 301 arkadaşını yitiren İzmir Kınıklı üç madenci, haklarını ...
Dev yolcu gemisi 2.kez Bodrum’da
Bodrum’a bu sezon iknci kez gelen yolcu gemisi 'Celebrity Reflection', ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva