HABERLER>EGE
9 Mayıs 2018 Çarşamba - 11:25

Denizli'de kadın öğretmen sinemada öğrencisiyle...

Denizli'deki bir lisede görevli kadın öğretmen ile erkek öğrencisi arasındaki duygusal ilişki, eşinin açtığı boşanma davasıyla ortaya çıktı. Görüntülerde, E.P.'nin öğrencisiyle birlikte sinemaya girmesi, film sırasında yakınlaşmaları, öpüşmelerinin yer aldığı belirlendi.

Denizli de kadın öğretmen sinemada öğrencisiyle...

Lisede tarih öğretmeni olan E.P. (46), iddiaya göre; 2 yıl önce erkek öğrencisi ile ilişki yaşamaya başladı. B.P. (46), eşi E.P.'nin cep telefonunda WhatsApp mesajlarında öğrencisiyle olan yazışmalarını ve fotoğrafları görünce 31 Ekim 2016 tarihinde Denizli 2. Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açtı. Eşinin telefonuna yüklediği bir programla, eşinin öğrencisiyle öpüşürken çekilmiş fotoğrafları ile cinsel içerikli yazışmalarını elde eden B.P., bunları mahkemeye delil olarak sundu. B.P., Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) ve okul yönetimine de de eşinin öğrencisi ile ilişkisi olduğu iddiasıyla şikayetçi oldu.

Denizli İ Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma açıp, geçen yıl nisan ayında müfettiş görevlendirdi. Soruşturma kapsamında olay tarihinde 17 yaşında olan öğrenci A.U.Ş., ifadesinde öğretmeni E.P. ile duygusal ilişki yaşadıklarını kabul etti.

Öğretmen E.P. ise öğrencisiyle ilişkisi olmadığını belirterek, "Aramızdaki ilişki öğrenci-öğretmen ilişkisinden öte gitmedi. Lise dönemlerinde kız öğrencilerin erkek öğretmenlere, erkek öğrencilerin ise bayan öğretmenlerine ilgi duyduğu gibi A.U.Ş. de bana ilgi duymuş olabilir. Bu dönemde eşimle boşanma aşamasındaydım, psikolojik sıkıntılarım vardı. Ben de kendisine ilgi göstermiş ve yazdığı mesajlara karşılık vermiş olabilirim. Ama mesajlarımız duygusal içerikli mesajlar değildi. Eşim benden boşanmak isterken, tapusu bana ait olan evi alabilmek için öğrencimle ilişkim olduğunu idida ediyor. Bu, eşim tarafından bana atılan iftiradır" dedi.

Ayrıca lisedeki öğrenci öğretmen ilişkisinin B.P. tarafından okul yönetimine bildirildiği, ancak hiçbir işlem yapıldığı da ileri sürüldü.

Bunun üzerine müfettişler, okul müdürü öğretmenler ve bazı öğrencilerinden ifadelerini aldı.

MEMURLUKTAN ÇIKARILMASI İSTENDİ
Milli Eğitim müfettişlerinin, soruşturması geçen yıl 26 Haziran'da tamamlayıp, Denizli Valiliği'ne gönderdikleri raporda, öğrencisiyle ilişki yaşadığı tespit edilen kadın tarih öğretmeni E.P.'nin disiplin yönünden devlet memurluğundan çıkarılması istendi. Ancak geçen yıl tamamlanan raporun ardından öğretmen E.P.'nin halen geçici görevle başka bir birimde öğretmenlik yapmaya devam ettiği ortaya çıktı.

MAHKEME DELİL OLARAK KABUL EDİLMEDİ
Denizli 2. Aile Mahkemesi de B.P.'nin boşanma davasında delil olarak sunduğu fotoğraf ve cep telefonu yazışmalarını yasa dışı yollardan elde edildiği gerekçesiyle delil olarak kabul etmedi. Mahkeme tarafından E.P.'nin öğrencisi ile sinemaya gittiği iddiaları üzerine bu görüntüler istendi. Görüntülerde, E.P.'nin öğrencisiyle birlikte sinemaya girmesi, film sırasında yakınlaşmaları, öpüşmelerinin yer aldığı belirlendi.



EŞİNE MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT ÖDEYECEK
Mahkeme, Milli Eğitim müfettişlerinin hazırladığı raporu da dikkate alıp, çifti geçen 6 Mart'ta boşadı. Mahkeme, kadın öğretmenin boşandığı eşine maddi ve manevi tazminat ödemesine karar verdi. Mahkemenin kararında, "Davacı vekilince, davalının öğrencisiyle yazışma ve görüşmelerine ilişkin WhatsApp görüşme kayıtları dosyaya ibraz edilmiş ise de bu kayıtların nasıl temin edildiği belli olmadığı gibi, davalının rızası dışında gayriyasal yollarla elde edilen belgeler delil olarak kabul edilememektedir. Bu belgeler bu nedenle değerlendirilmeyerek dosyaya ibraz olunan telefon görüşme kayıtları, davacının şikayeti üzerine davalının okulunda yapılan soruşturmaya ilişkin evraklar bütün olarak değerlendirildiğinde, davalı kadının öğretmen olarak görev yapmasına rağmen görev yaptığı okulda öğrencisi A.U.Ş. ile öğrenci- öğretmen ilişkileri dışında herkesçe görülebilecek şekilde güven sarsıcı ve sadakatsiz davranışlar sergilediği belirlenmiştir. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturma sırasında da davalının söz konusu öğrencisinin davalı ile öğrenci- öğretmen ilişkileri dışında duygusal bir ilişki olduğunu kabul ettiği, el ele kol kola gezdikleri, birlikte okul dışında buluşup sinemaya gittikleri, gezmek için okulu terk ettiklerini beyan edilmiştir. Bu haliyle davalı kadının güven sarsıcı ve sadakatsiz davranışlar sergilediği anlaşılmış olup, evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olması nedeniyle boşanmalarına karar verildi" denildi.

Öğretmen E.P. ile öğrencisi A.U.Ş. hakkında henüz açılan başka bir dava olmadığı öğrenildi.

 
Savcı açıkladı: İşte talep edilen o cezalar
 
Büyükşehir Meclisi'nde Bilal Doğan'ın yerine geçen isim belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'da iş adamına suikast: Polisi aradı ve...
Nazilli ilçesinde, otomobiliyle seyir halindeyken silahlı saldırıya uğrayan ...
Muğla'da dehşet: Çocuklarına kızdı, kendini yaktı!
Muğla’nın Ortaca ilçesinde akaryakıt istasyonuna giren bir kişi, üzerine ...
Manisa'da feci kaza: Metrelerce sürükledi!
Turgutlu ilçesinde yolcu treni hemzemin geçitte minibüse çarptı. Kazada ...
 
Bodrum'da korkunç son: 3 çocuk babası canına kıydı
Bodrum'da inşaat işçisi Şerafettin Y. (37) evinin tavanındaki kancaya ...
Denizli'de ölüme yarış: Son yolculuğu oldu
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, sürücüsünün başka bir araçla yarıştığı ...
Denizli'de patron işçi bulamayınca, fabrikasında işçi oldu
Denizli merkezli, ülkenin en büyük alabalık ihracatçılarından iş adamı ...
 
Manisa'da kanlı gece: Kapıyı açtı, hayatından oldu
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan bir kişi kaldırıldığı ...
Kula Belediye binasına taşlı saldırı!
Manisa'nın Kula ilçesinde, belediye hizmet binasının camları kimliği belirsiz ...
Kuşadası'na kruvaziyer morali
Kuşadası Ege Port Limanı'nda bu sabah yanaşan Bahama bayraklı 'Silver ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva