HABERLER>DÜNYADAN
1 Şubat 2017 Çarşamba - 08:49

Demokratlardan Trump'ın kabinesine fren!

ABD'de Demokratlar, Başkan Donald Trump'ın Adalet, Hazine ve Sağlık bakanlıklarına aday gösterdiği isimlerin oylamalarının gerçekleşmesine izin vermedi.

Demokratlardan Trump ın kabinesine fren!

ABD Senatosundaki Demokratlar, Başkan Donald Trump'ın Adalet, Hazine ve Sağlık bakanlıklarına aday gösterdiği isimlerin oylamalarını geciktiriyor.

Demokrat senatörler, Adalet Bakanı adayı Jeff Sessions'ın adaylığına yönelik oylamayı, Senato Yargı Komitesindeki oturumu uzatarak çarşamba gününe erteletti.

Trump'ın mültecilere ve çoğunluğu müslüman olan 7 ülkenin vatandaşlarına yönelik giriş yasağını eleştiren Demokratlar, oylamayı erteletmek için yaptıkları uzun konuşmalarda Sessions'ın bağımsız bir Adalet Bakanı olamayacağını savundu.

Sessions, hafta başında yaptığı açıklamada, Trump'ın Irak, İran, Suriye, Sudan, Somali, Libya ve Yemen vatandaşlarına 90 günlük giriş yasağı koyması ve genel mülteci programını 120 gün durdurmasına yönelik başkanlık kararnamesinde hiçbir rolü olmadığını belirtmişti.

Sessions'ın adaylığına yönelik oylamanın ertelenmesine neden olan uzatmalı oturum, Donald Trump'ın Adalet Bakanı Vekili Sally Yates'i ülkenin kapılarını adı geçen 7 ülkenin vatandaşlarına kapatan kararnameyi savunmayacağını açıkladığı için görevden almasından saatler sonra gerçekleşti.

Hazine ve Sağlık bakanının oylamalarını boykot ettiler
Senatodaki Demokratlar, ayrıca Trump'ın Hazine Bakanı adayı Steven Mnuchin ve Sağlık Bakanı adayı Thomas Price'ın onaylanması için bugün yapılması planlanan oylamalarına katılmayarak boykot ettiler.

Cumhuriyetçiler, Mnuchin ve Price'ın adaylığının onaylanması için Senato Finansal Hizmetler Komitesinde düzenlenecek oylamaları, Demokrat üyelerin boykotu nedeniyle ertelemek zorunda kaldı.

Senatodaki Demokratların Mnuchin ve Price'a yönelik muhalefetinin ana nedeni finansal faaliyetlerine dayanıyor. Demokratlar, Price'ın sağlık ve ilaç şirketlerinin hisse senetlerine yaptığı yatırımlarda özel muamele gördüğü ve bu konuda yalan söylediği gerekçesiyle karşı çıkıyor. Mnuchin'e ise Yönetim Kurulu Başkanı olduğu OneWest adlı bankanın azınlıklara ayrımcılık yaptığı ve haciz faaliyetlerinde yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle muhalefet ediliyor. Mnuchin, federal hükümetin usulsüzlük suçlamalarını kabul eden bankayı 2015'te 3,4 milyar dolarla, aldığının neredeyse iki katına satmıştı.

Ulaştırma Bakanı Chao onaylandı
Öte yandan, Senato, Trump'ın Ulaşım Bakanlığına seçtiği Elaine Chao'nun adaylığını 6'ya karşı 93 oyla onayladı. Senato Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell'ın eşi Chao, daha önce George W. Bush döneminde 8 yıl Çalışma Bakanlığı yapmıştı.

Cumhuriyetçilerin bugünkü bir diğer başarısı, Trump'ın Enerji Bakanı adayı Rick Perry ve Eğitim Bakanı adayı Betsy Devos'un adaylıklarının Senato Genel Kurulunda oylanabilmesi için gerekli alt komite onaylarını almaları oldu.

Buna karşın, Demokratların özellikle Devos'un adaylığına yönelik oylamayı da boykot etme olasılığı olduğu belirtiliyor. Senatonun yeni yönetimin kabine üyelerini onaylayabilmesi için en az bir Demokrat üyenin oylamaya katılması gerekiyor.

Trump'ın Demokratlara tepkisi gecikmedi
ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhuriyetçiler, bazı bakan adaylarının onaylanmasına izin vermeyen Demokratları, hükümetin kurulmasını geciktirmekle itham ediyor.

Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Demokratlar bize Adalet Bakanımızı ve kabinenin geri kalanını ne zaman verecek? Kendilerinden utanmalılar. Washington'ın çalışmaması pek tabii." ifadelerini kullandı. (AA)

 
İlk kadın general adayı da FETÖ'den gözaltında!
 
Köpeklerinin de velayetini aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pentagon 'zırhlı araç iddiası'nı doğruladı
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Binbaşı Adrian Galloway, ABD'nin ...
Tusk: Trump, Avrupa için varoluşsal bir tehdit!
Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Rusya, Çin ve ABD yönetimlerinin Avrupa ...
Trump o yasağa karşı duran yargıcı görevden aldı!
ABD Başkanı Donald Trump, vatandaşlarının çoğunluğu Müslüman olan 7 ülkeye ...
 
Brezilya’da düğünde dehşet: Konuklara ateş açtı
Brezilya'nın Alagoas eyaletinde bir saldırgan, kilisede gelin ve damadın ...
'ABD PYD'ye zırhlı araç verdi' iddiası
Suriye Demokratik Güçleri SGD, ABD Başkanı Trump'ın göreve başlamasından ...
Yemen'deki operasyonu Obama planladı, Trump emretti
ABD Savunma Bakanlığı Yemen'de El Kaide'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonun ...
 
ABD'de 5 yaşındaki Müslüman çocuğa kelepçe
İran kökenli ABD vatandaşı 5 yaşındaki çocuk havalimanında saatlerce kelepçeli ...
ABD Trump’a ‘dur’ diyen yargıcı konuşuyor!
ABD Başkanı Donald Trump’ın 7 Müslüman ülkeye getirdiği yasak kapsamının ...
Cami saldırganı polisi aradı!
Kanada'nın Quebec eyaletindeki Quebec İslam Kültür Merkezi Camisi'ne düzenlenen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva