HABERLER>EKONOMİ
24 Ağustos 2016 Çarşamba - 19:46

Demirtaş’tan Yıldırım’a çağrı ve Körfez ortasına plaj önerisi!

İTO Başkanı Cuma günü açılacak 3.Köprü’yü referans göstererek Başbakan Yıldırım’a Körfez Geçiş Projesi hakkında çağrı yaptı. Demirtaş proje kapsamında deniz ortasına inşa edilecek adanın da plaj olarak kullanılmasını önerdi.

Demirtaş’tan Yıldırım’a çağrı ve Körfez ortasına plaj önerisi!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası (İTO) Ağustos ayı meclis toplantısı teröre lanet okunarak başladı.

Gaziantep’te bir düğüne yapılan ve onlarca vatandaşımızın yaşamını yitirmesine yol açan hain saldırı İTO Meclisi tarafından kınandı.

Meclis oturumunda konuşan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, sözlerine terör saldırılarını kınayarak başladı. Demirtaş, bugün Cerablus’ta IŞİD’e yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan operasyona da destek açıklaması yaptı. Ekrem Demirtaş, süreçte Yenikapı mitingini örnek göstererek birlik ve beraberlik mesajlar verdi.

ANKARA’DA FETÖ ZİRVESİ
OHAL kapsamında gerçekleştirilen FETÖ operasyonlar hakkında bilgi veren Demirtaş, süreçte kapatılan şirketlere kayyum atanmasının ardından ticari ilişkilerde bulunan kurumların ilişkisi hakkında konuştu.

Önümüzdeki hafta Ankara’da Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci başkanlığında, TOBB bünyesinde bir toplantı gerçekleşeceğini söyleyerek,  “OHAL kapsamında kapatılan şirketlere kayyum atanacak. Kayyum atandığında kimse alacağını alamıyor. Alamayınca borçlarını ödeyemiyor. Bize gelen bilgiler kayyumların bu paraların ödeneceği ile ilgili. Bu konuyu Ankara’da yapılan komite toplantısının gündemine eklettik.  Gerekli görüşmeleri yapacağız” dedi.

ORTALIK GÜLLÜK GÜLİSTANLIK OLMAYACAK

Küresel ve yerel ölçekteki ekonomik gelişmeleri değerlendiren Demirtaş, “Unutmayalım hala ülkemiz, Türkiye 15 Temmuz Darbesinin temizlik sancıları yaşanıyor.  Ülkede OHAL var.  Bununla birlikte, finansal piyasalar şu an sakin. Haftanın uyarısı Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten geldi. ‘2016'da yüzde 4,5 büyüme hedefi tutmaz’ dedi. Yani çok da umutlanmayalım, ortalık güllük gülistanlık olmayacak. Ancak Hükümetimizin basiretli politikaları ile bu dönemi de atlatacağımıza inancımız tam” şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN YILDIRIM İLE YERLİ KRUVAZİYER GÖRÜŞMESİ
Ülke genelinde 2015 sonundan beri yaşanan ve artarak devam eden gergin ortam nedeniyle turizmde yaşanan düşüş hakkında konuşan Demirtaş, İzmir’in kruvaziyerde yaşadığı zor günlere karşı oda tarafından gerçekleştirilen faaliyetleri aktardı.

İTO Başkanı Demirtaş, Başbakan Binali Yıldırım ile yapığı görüşmede yerli kruvaziyer firması kurulması ile ilgili görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı. 

Başbakan Yıldırım ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan destek  aldıklarını ifade eden Demirtaş, ”Artık kendi kruvaziyer şirketimizi kurarak Akdeniz'de Türk bayraklı kruvaziyer gemilerinin dolaşmasını istiyoruz.  Bunu Sayın Başbakan'a da söyledim. TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu da buna gücümüzün yeteceğini belirterek, ‘Ama sizin talimatınız ve desteğiniz lazım’ dedi. Diğer Deniz Ticaret Odası başkanları da vardı.  Sayın Başbakanımız bu konuya sıcak yaklaşarak; ‘Siz bir çalışma yapın, biz de konuyu değerlendirelim’ dedi. Kruvaziyer gemi şirketleri ile de görüşmeye ve ilişkileri devam ettirmeye çalışıyoruz. 21-23 Eylül tarihlerinde gideceğimiz Seatrade Med Tenerife fuarında randevu alarak yine kendileri ile görüşeceğiz” şeklinde konuştu.

YILDIRIM’A ÇAĞRI
Başbakan Yıldırım’ın bakanlığı döneminden İzmir için açıkladığı projeler arasında Körfez Geçiş Köprüsü’nü özel olarak istediklerini ifade eden Demirtaş, “İzmir ekonomisi için yakın zamanda en önemli gelişme, İzmir ve çevresinde devam eden dev ulaştırma yatırımlarının bitirilmesi olacak. İstanbul ve Yalova’yı birbirine bağlayan Osmangazi Köprüsü tamamlandı.  İstanbul’da 3. Köprü de açılacak. Şimdi sıra yıllardır istediğimiz Körfezin iki yakasını bir araya getirecek, bir gerdanlık gibi olacak İzmir Körfez geçişinde. Sayın Başbakanımıza bu konuda güveniyoruz. İzmir’e bu gerdanlığı kazandıracaktır” diye konuştu.

KÖRFEZ ORTASINA PLAJ ÖNERİSİ
İTO Başkanı Demirtaş konuşmasında İzmir Körfez Geçiş Projesi planlarında yer alan, körfez ortasında oluşturulacak ada projesine farklı bir öneride bulundu. Yüzülebilir körfez için çalışmalar bir yandan sürdürülürken,  ada etrafının İzmir plajı olarak değerlendirilebileceği önerisinde bulunarak, “Adanın ihmal edilmemesi gerekir. Çünkü geçmişte var olan İzmir plajlarını orada yapabiliriz Yazlığı olmayanlar bu adanın plajlarında denize girebilir” dedi.

TALEPLERİ YİNELİYORUZ
Demirtaş, “İzmir-İstanbul Otoyolu, İzmir-Ankara Hızlı Tren Hattında da çalışmalar devam ediyor. Bu projelerin bitmesi, İzmir ekonomisine önemli katkı yapacak. İzmir-Antalya ve İzmir’i Avrupa’ya bağlayacak İzmir-Çanakkale arasının otoyol olarak yenilenmesini ve Çanakkale Boğaz Köprüsü’nü de bekliyoruz. Ayrıca havayolu ile İzmir’den yurtdışına doğrudan ana merkezlere uçulması talebimizi de yineliyoruz” şeklinde konuştu.

İEF’YE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR
Demirtaş konuşmasının son bölümünde 85. İzmir Enternasyonal Fuarı için destek çağrısı yaptı. İEF’nin önemli ticari görüşmelere sahne olacağını ifade eden Demirtaş, “İzmir Enternasyonal Fuarı iki gün sonra açılıyor. Bizim kurucusu olduğumuz İEF’ye kentimizin ve ülkemizin bir değeri olarak sahip çıkmamız gerekiyor. Ülke olarak içinden geçtiğimiz zor süreçte dahi yirminin üzerinde yabancı ülkeden delegasyonlar gelecek. Bunların büyük bir kısmını Odamızda da ağırlayacağız. Kentimizde fuar zamanı yine canlılık yaşanacak, yine insanlar fuara akın edecek, şehir dışından ve yurt dışından ziyaretçiler gelecek. Tüccar da esnaf da bundan faydalanacak. Ben, hepinizin yine eski coşkuyla fuarı yaşamasını diliyorum” dedi.

 
Dünya 'Fırat Kalkanı Operasyonu'nu konuşuyor!
 
Cerablus raporu: İşte dakika dakika yaşananlar
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ö.B. 25 Ağustos 2016 Perşembe 14:21

Sayın Demirtaş, lodos ve yağmur sonrası körfezin üstü prezarvatif doluyor. Dereler büyük sorun. Plaj hayalini şimdilik bir kenara bırakalım, körfezi adamakıllı temizlemenin ve kirleten kaynakları yok etmenin çarelerini arayalım lütfen

Yorumu oyla      11      5  
m.y. 25 Ağustos 2016 Perşembe 12:27

yerli kruvaziyer şirketlerinin başarılı olacağını zannetmiyorum. önümüzde bir izair örneği var, izair yok oldu. o yüzden yerli yerine yabancı şirketlerle ortaklık daha akılcı. arkas-msc örneği gibi...

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 25 Ağustos 2016 Perşembe 12:08

izmir körfezi geçiş projesi yarı köprü yaılmasın. denizin altından tünelle yapılsın. körfez bin yıl daha yaşasın....

Yorumu oyla      11      5  
Deniz 25 Ağustos 2016 Perşembe 10:48

İnciratı'nı İzmir'e kazandırın artık. Güzelim yer mezbelelik gibi, İnciraltı egenin Türkiye'nin cazibe merkezlerinden biri haline gelebilecekken, plansız programsız yapılaşmalarla çok kötü bir hale geliyor.

Yorumu oyla      11      5  
24 Ağustos 2016 Çarşamba 21:46

Sn. Demirtaş, peki siz İzmir için ne yaptınız? Akvaryum dediniz, yalan oldu, dalgakıran projesi dediniz yalan oldu. Bari virane bir tarihi konağı alın da Ticaret Odası olarak restore edin.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın dibe vurdu: 5.5 haftanın en düşüğünde!
Altının gram fiyatı 125,6 lira ile 17 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesine indi.
MÜSAİD'ta 'yeni çek yasası' sunumu
MÜSİAD İzmir Şubesi tarafından düzenlenen "Ticari Yaşamda Karşılaşılan ...
İzmirli kuyumcuların kayıp sezonu: Kış gibi yaz!
Altının ‘altın dönemi’ yaz sezonunda fiyatların tavan yapması nedeniyle ...
 
Operasyon sonrası dolarda son durum!
Dün 2,93 seviyesinde hareket eden dolar Cerablus'a yönelik operasyon ...
FETÖ'cü şirketlere direkt el konulacak!
Hazırlık aşamasındaki yeni kanun hükmünde kararnameyle FETÖ ile ilişkili ...
Ve Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası beklendiği gibi faiz koridorunun üst bandını çeyrek puan ...
 
Askeri gemi ihracatında tam yol ileri
Savunma ve gemi inşa sanayisindeki kabiliyetleri mühendislik bilgisiyle ...
Kritik karar öncesi dolarda son durum!
Dolar/TL, bugün açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı ...
52 maden işletmesine 1,5 milyon liralık ceza
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından, 52 maden ruhsatı sahibine ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva