HABERLER>EKONOMİ
9 Ocak 2015 Cuma - 10:16

Demirtaş’tan proje açıklaması: Adı üstünde öneri!

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kamuoyu ile paylaştıkları Atatürk Stadyumu ve İzmir Kıyı Kesimi ve Kent Merkezi Öneri Fikir Projeleri’ne yönelik katılımcılıktan uzak ve dayatmacılık olduğu yönündeki eleştirilerin doğru olmadığını belirterek, “Adı üstünde projelerimiz öneri fikir projeleri, biz bunları kamuoyu tarafından tartışılması için açıkladık. Projelerimizi sergiliyoruz, anket düzenliyoruz. Projelerimizin hiç incelenmeden toptan karşı çıkılmasını değil incelenmesini, tartışılmasını istiyoruz. İzmir ticaretini ve kentini geliştirecek olan her konuda söz söylemek, projelerini önermek de Odamızın görevidir” dedi.

Demirtaş’tan proje açıklaması: Adı üstünde öneri!

Demirtaş, geçtiğimiz Salı günü basın toplantısı ile açıkladıkları Atatürk Stadyumu ile yer altı tünellerini içeren İzmir Kıyı Kesimi ve Kent Merkezi Öneri Fikir Projeleri’nin kamuoyunda tartışılmasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

- İZMİR İTO'NUN PROJELERİNİ TARTIŞIYOR...

Demirtaş, projeler tartışılırken bazı meslek odalarının itirazları olduğunu belirterek, “Projelerimiz kesinlikle dayatma biçiminde sunulan projeler değildir, bu konuda yapılan eleştiriler doğru değil. Adı üstünde öneri fikir projesi... Amacımız bu projelerin tartışılması, üzerinde konuşulması ve kentimiz için olumlu sonuçlar alınması. Bu nedenle kamuoyuna sunduğumuz projelerimizi hem odamız zemin katında sergiliyoruz, hem de www.izto.org.tr adresli sitemizde sanal olarak sergiliyoruz, üyelerimizin ve tüm İzmirlilerin görüşlerini belirtebilecekleri anketler düzenliyoruz. Bakanlarımıza, milletvekillerimize, meslek odalarımıza, spor kulüplerine projeleri gönderiyoruz. Tüm kuruluşları ve hemşerilerimizi bu projeler üzerindeki düşüncelerini paylaşmaya çağırıyoruz” dedi.
 
‘TOPTAN KARŞI ÇIKMAYIN’
Tünel projeleri ile birlikte “Kaynak varsa önce metro bitirilsin, uzatılsın” söyleminin de gündeme geldiğini belirten Demirtaş, “Elbette metro çok önemli bir konu ve Büyükşehir Belediyemiz bu konuda çok önemli çalışmalar yaptı, yapmaya da devam ediyor. Metronun geliştirilmesi kuşkusuz trafiği azaltır ama dünyanın bütün önemli metropollerine baktığımız zaman kent merkezlerinde trafiğin bu şekilde tüneller ile yer altına alındığı görülür. Bizim meslek odalarımızdan beklentimiz hemen ve toptan karşı çıkmak yerine projeleri incelemeleri, katkı koymaları” dedi.
 
İzmir Ticaret Odası’nın kentin ve üyelerin ticaretini geliştirme konusunda Anayasa ile görevlendirilmiş bir kurum olduğunu vurgulayan Demirtaş, “Bu nedenle kentimiz ticaretini geliştirecek konularda, ticaretimizin önündeki engellerin kaldırılması için çalışmak, projeler üretmek bizim görevimiz. Trafiği kilitlenen, ilerlemeyen bir kentte ticareti geliştirmemiz tabii ki söz konusu olamaz. Bu sorunun çözümü üyelerimizin işlerine, kentimiz ekonomisine çok olumlu yansıyacaktır” dedi. Sporun ise son yıllarda ekonomik değeri en fazla gelişen alanlardan biri olduğunu ve bu konuda lokomotifin de futbol olduğunu belirten Demirtaş, bu nedenle İzmir’de futbol ve sporu mutlaka geliştirmek istediklerini söyledi. Demirtaş, “Ama Türkiye’nin 3. Büyük metropolü kabul edilen İzmir’in bırakın Süper Lig’de takımı olmayışını futbol oynayacak sahası dahi olmamasını kimseye anlatamayız, bunu kabul edemeyiz. Bu bizim gençlerimize de yapılmış olan çok büyük bir haksızlık” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aziz İzmirli 9 Ocak 2015 Cuma 22:30

BEN DESTEKLİYORUM BU PROJELERİ...

Yorumu oyla      11      5  
ZOT 9 Ocak 2015 Cuma 18:49

Genel seçimler yaklaştı. Partiler adaylarını belirleyinceye kadar Ekrem Demirtaş arka arkaya projeler patlatır. 'Ben buradayım, beni unutmayın' dır amacı. Zokayı yutan Ekrem Demirtaş'ı kapar. Düşünebiliyormusunuz, CHP milletvekili Ekrem D., gezi eylemlerinde, özelleştirme karşıtı işçi eylemlerinde işçi ile kol kola, RES eyleminde köylü ile omuz omuza,en önemlisi yolsuzlukları protesto mitinginde Tomalara kendini siper etmiş. Hadi CHP, ağzının içine bakıyor Ekrem D.

Yorumu oyla      12      5  
Mustafa Y 9 Ocak 2015 Cuma 13:21

izmir ticaret odası kendisinin yapabileceği ve şehre katkı sağlayacağı projeler yapmalı, stad projeleri bu kapsamdadır. ancak tüneller projesi bu kapsamda değildir, yani iztonun yapacağı projeler değil. izto kendi yapabileceği projelere odaklanmalıdır.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KOSGEB'in şampiyonasında İzmir finalde yarışıyor
KOSGEB'in 'Yılın Küresel Doğan Girişimcisi Ödülü'nü 2012'de İzmirli bir ...
Kemalpaşa’da ‘isyan günlerinde’ bomba karar: Şimdi de…
Kemalpaşa Akalan köylülerinin taşocağına karşı tepkileri artarak devam ...
Doğalgaz tüketiminde rekor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bu hafta salı günü doğalgaz ...
 
Hazır giyimde rekor ihracat
Hazır giyim sektöründe ihracat, 2014'de 18,7 milyar dolarla son 10 yılın en yüksek rakamına ulaştı
İzmir’in yapılandırma raporu: Kaç kişi başvurdu/toplam borç ne kadar?
Torba Yasa ile getirilen vergi borçlarının yeniden yapılandırılması uygulamasından ...
IF Wedding hazırlıkları tam gaz
Alanında Avrupa’nın en büyüğü ve sektörün Küresel Fuar Endüstirisi Birliği ...
 
İzmir’in yeni yaşam merkezi Folkart Towers’ta
İzmir’in en prestijli iş ve yaşam alanı olan Folkart Towers , Carrera ...
Yorgancılar'dan büyüme ve 'zorlu yıl' çıkışı
Kasım ayı sanayi üretim verilerini değerlendiren Ege Bölgesi Sanayi Odası ...
Tariş’in Başkanı’ndan tağşişe isyan, bakanlığa teşekkür!
Zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren İzmirli iki firmanın ürünlerinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva