HABERLER>EKONOMİ
26 Ağustos 2015 Çarşamba - 19:14

Demirtaş’tan Kotil’e: Dünyayı uçurdunuz ama…

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, İzmir Ticaret Odası(İTO) Ağustos ayı meclisinin konuğu oldu. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş İzmir’in yurtdışına direkt uçuşlarını olmaması nedeniyle Kotil’e, “Dünyayı uçurdunuz ama İzmir’i uçurmuyorsunuz” sözleriyle sitem etti. Demirtaş’ın sözlerinin ardından sunum yapan Kotil ise 2016 Nisan ayında Almanya, Fransa ve İtalya’ya seferlerin başlayarak İzmir’in aktarma merkezi olacağını açıkladı.

Demirtaş’tan Kotil’e: Dünyayı uçurdunuz ama…

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası Ağustos ayı meclis toplantısı, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil’in katılımıyla gerçekleşti.
 
Meclis öncesi Suruç’ta yaşanan bombalı saldırıdan sonra bugüne kadar gelen süreçte terör örgütleri tarafından öldürülen 58 şehidin isimleri okundu. İsimlerin okunmasından sonra saygı duruşunda duruldu.
 


DÜNYAYI UÇURDUNUZ İZMİR’İ UÇURAMADINIZ
THY’nin Türkiye ve dünyadaki faaliyetlerinin gurur kaynağı olduğunu söyleyen İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir uçuşlarının az olması nedeniyle Kotil’e sitem etti.  Demirtaş , Türk Hava Yolları ile 110 ülkede 230 nokta ulaşılabilir durumda. THY’nin başarıları saymakla bitiremeyiz. Son beş yıldır Avrupa’nın en iyi havayolu. THY şimdiye kadar Dünyayı uçurdunuz ama İzmir’i uçurmuyorsunuz. Şu anda İzmir’den dış hatlarda 27 ülkeye 74 destinasyon ve 54 havayolu,  iç hatlarda ise 20 destinasyon ve 7 havayolu uçuyor. Ama ne yazık ki THY’nin İzmir’den hiçbir dış hat uçuşu yok. Galiba sadece yaz aylarında Almanya’nın bazı kentlerine uçuşlar oluyor. İç hatta ise sadece İstanbul uçuşları var” dedi.
 
DİREKT UÇUŞLAR OLMAZSA BU İŞ OLMAZ
Kotil’den istekte bulunan Demirtaş, “Ülkemizin gururu, bayrak taşıyıcı havayolu şirketimizin İzmir’den hiçbir dış uçuş yapmamasını, sadece İstanbul’a uçmasını kabul edemiyoruz. İnanın ki İzmir’de potansiyel var. Ben yıllar önce bu potansiyeli gördüğüm ve inandığım için İzmir Havayolları, İZair’i kurdum. O tarihte sadece Ankara ve İstanbul’a uçan İzmir, bugün biraz önce bilgisini verdiğim yerlere uçuyor. İZair kurulurken de bana İzmir merkezli bir şirket çalışmaz denilmişti. Ama İZair’in açtığı yoldan diğer havayolları şirketleri geldi ve bugün İzmir daha ulaşılabilir bir kent oldu. THY desteği ile İzmir bir dünya kenti olacaktır. Daha çok yatırımcı gelecek, kruvaziyer, kongre, sağlık gibi turizmin her çeşidi gelişecektir. Ama direkt uçuşlar olmazsa bu olmaz. Özetle biz, Türkiye’nin 2. Hub Merkezi” olmasını istiyoruz” diye konuştu.
 


HAVACILIKTA BAŞARI BİNALİ YILDIRIM’LA BAŞLADI
Konuşmasını kürsü yerine yaka mikrofonuyla yapan Temel Kotil, Türk Hava Yolları’nın gelişimi üzerine bir sunum gerçekleştirdi.  Ekrem Demirtaş’ın isteği üzerine “Sayın başkanım size söz veriyorum, İzmir’i bağlayacağız” cevabını verdi.
 
Kotil THY’nin başarılarında en büyük payın Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın olduğunu söyleyen Kotil, “Havacılıktaki başarımız sayın bakanımız Sayın Binali Yıldırım’la başladı.  Türk Havacılığı Mustafa Kemal ile başladı, önemli çalışmalar yapıldı, Özal zamanında büyük uçaklar alındı ama Binali bakanımızın dönemi bir başka” dedi.
 
2003’TEN BERİ ÖNEMLİ BAŞARILAR ELDE ETTİK
THY’nin 2015 yılı ilk 7 ayında 83 milyon yolcu taşıdığını ve 131 milyona ulaştığını söyleyen Kotil, “Almanya’daki toplam yolcu sayısı 200 milyon iken Türkiye’nin 131 milyon olması ne denli canlı bir ülke olduğunu gösteriyor. Türkiye 2003 yılından itibaren çok önemli başarılar elde etti. Dünyada Türkiye kadar havaalanı sayısını arttıran bir ülke yoktur. Türkiye iç hatlar uçuşları 2003’te 4 buçuk milyondu; şimdi 58 milyon yolcu uçuşuna geldik” şeklinde konuştu.
 
2016 NİSAN’DA İZMİR HUB OLACAK
Türkiye’nin dünya ticareti üzerinde önemli nokta ve önemli aktarma noktası olduğunu söyleyen Kotil, 2016’nın Nisan ayında İzmir’in yeni aktarma merkezleri arasında yer alacağını söyledi. Kotil, “Sun Ekspres bizim alt şirketimiz biliyorsunuz. Baya Avrupa’ya uçuyor. Onu tamamlatıcı seferler koymak istiyoruz biz buraya. İzmir tabi yurtdışından  çok yolcu alıyor şu anda Avrupa’dan da birçok havayolu da uçuyor şu anda İzmir’de büyük bir potansiyel var bunun farkındayız.  Biz İzmir için gerçekten çok  ciddi çalışıyoruz. Biz şirket olarak projeler yapıyoruz. İstanbul’a hub yapalım diyorduk; bitirdik onları. Şimdi sıra İzmir’e geldi” diye konuştu. 
 
Kotil ilk etapta İzmir’den Almanya, Fransa ve İtalya’ya direkt uçuşların başlayacağını açıkladı.


 
EGELİ SAĞLIKÇILARI İSTANBULA DAVET ETTİ
Öte yandan Ekonomi Bakanlığı’nın İzmir’in sağlık turizmini canlandırmak için uçuş paralarını ödeme kararının çok önemli olduğunu söyleyen Kotil, İzmirli sağlıkçıları yeni projeler oluşturmak için İstanbul’a davet etti.  Kotil, “O projede bakanlık gelen bilet fiyatlarının bir kısmını sübvanse ediyor.  Bunu sadece THY’ye değil tüm havayollarına yapıyor. Bizim dediğimiz konu farklı bir konu. Biz yıllardır sağlık turizminde çalışıyoruz. Sağlık turizmin merkezinde hastaneler ve doktorlar yer alıyor. Türkiye’deki sağlık tesisleri doktorlarıyla marka zaten. Biz ne yapıyoruz? Hastanın gelmesinde problem olabilir, olmayabilir, onlara bir paket sunuyoruz. Onlardan servis ücreti almıyoruz, bilet değişim ücreti almıyoruz, özel yemek sağlayabiliyoruz. Bunu sağlık kuruluşlarıyla tek tek yapıyoruz. Onun için ben İzmir’deki sağlık kuruluşlarını, sağlık turizmi yetkililerini İstanbul’a davet ettim.  Türkiye bu konuda çok yol alabilir. Belki biliyorsunuz Singapur, Tayland en iyileri. Ama Türkiye’nin hekimleri de çok marka” ifadelerini kullandı.
 
HUZURUN OLMADIĞI YERDE EKONOMİ OLMAZ
Kotil’in konuşmasının ardından meclis gündemi için kürsüye gelen Demirtaş, Türkiye’nin Ağustos ayı gündemini, Şu anda her yerden her gün birkaç şehit haberi geliyor. Huzurun olmadığı yerde ekonomiyi konuşmak mümkün değil. Bu ortamda seçimin üstünden tam 80 gün geçti. Tam 32 gün süren AK Parti-Cumhuriyet Halk Partisi koalisyon görüşmeleri olumsuz sonuçlandı. Türkiye bu dönemde bir koalisyon kurabilmeliydi. Koalisyon kurulsaydı, toplumsal kutuplaşmalar azalırdı, terörle güçlü bir mücadeleye girilirdi” sözleriyle değerlendirdi.


SURİYE'NİN 15. KENTİ OLDUK
Suriye’den göç dalgası başladığında ilk başta İzmir’e bir yansımasının olmadığını kaydeden Demirtaş, “Ama ben bu kürsüden “Mutlaka İzmir’e de gelecekler; tedbirli olmalıyız” dedim. Ne yazık ki haklı çıktım. İzmir’de birden bire büyük bir göç dalgası ile karşı karşıya kaldık. Basmane, Suriye’in 15’inci kenti oldu. Gecekondu yaparak İzmir’e yerleşenlerden kimsenin haberi yok. Ekonomiye katkısı olduğu söyleniyor ama İzmir bu yükü kaldırmaz” dedi
 
TURİST VE ÇEK UYARISI
Dövizdeki yükseliş nedeniyle ticaretin oldukça azaldığını belirten Demirtaş, “Piyasalarda siftah yapmadan dükkan kapatan üyelerimiz var. Bu süreçte dikkatli olmalıyız. Çünkü tahsilat sorunuyla birlikte karşılıksız çek, protestolu senet miktarı da artacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Turizmdeki düşüşe de değinen Demirtaş şunları söyledi: “Erken rezervasyon ile gelen turistler çoğunlukta olduğundan bu sene rakamlarda belirgin bir düşüş yok. Ancak birçok ülke vatandaşlarına Türkiye’de sınır bölgelerine gitmeyin uyarısında bulundu. Tedirginlik devam ederse sonraki yıllarda rezervasyonlar başka ülkelere kayabilir.”
 

 
Yurt dışında oy kullanma tarihleri belli oldu
 
Ödemiş tek yürek: Altın madenine hayır!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akpli 27 Ağustos 2015 Perşembe 23:14

şimdi mi aklına geldi zengin DEMİERTAŞ..başarısızsınnnnn kabul et.

Yorumu oyla      11      5  
secret 27 Ağustos 2015 Perşembe 12:30

Agoraya, anti tiyatroya, kemeraltına ve iki çeşmeliğe el atılsın ki turist çok geleceği için adamlar izmiri hub merkezi yapsınlar...

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gördes Barajı'nın çatlağı 21 milyona kapanacak!
Devlet Su İşleri, 2009 yılında açılışı yapılan, 2011 yılında İzmir'e içme ...
Egeli balıkçılardan isyan: İnsan değil balık avlamak istiyoruz!
Egeli balıkçılar 1 Eylül’de göçmen endişesiyle “Vira Bismillah” diyecek. ...
İTB’de kritik açıklama: İncirde büyük tehlike
İzmir Ticaret Borsası Ağustos ayı meclisinde kuru üzümde yaşanan düşüş ...
 
DTO Başkanı Öztürk: Çin’deki kriz en çok Türkiye’yi etkiler
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Ağustos ayı meclisinde terör nedeniyle ...
G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesi’ne EGİAD’dan Destek
Türkiye Genç İşadamları Derneği(TÜGİAD) Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat, ...
İEF’de TOBB’u kim temsil edecek?
İzmir’in en büyük fuarı, İzmir Enternasyonal Fuarı bu yıl 84’üncü kez ...
 
İş Bankası Genel Müdürü: Fed’den boru döşetseniz bile…
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali son günlerde yükselen dolar ...
Karaburun’da cennet koya balık çiftliği!
İzmir Valiliği Karaburun’da tepkilere neden olan Sıcağıbükü Mevkii’ndeki ...
Polat Holding İzmir’de kapasite artırıyor: 4 türbin daha!
Galatasaray eski Başkanı Adnan Polat’ın sahibi olduğu Polat Holding RES ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva