HABERLER>POLİTİKA
22 Ağustos 2015 Cumartesi - 15:43

Demirtaş’tan İzmir’de STK zirvesi: Kocaoğlu ile görüştüm…

İzmir’deki temaslarını sürdüren HDP Eş Genel Başkanı medya temsilcilerinin ardından STK’larla bir araya geldi. Önemli mesajlar veren Demirtaş, toplantıya davet edilmesine rağmen katılamayan Başkan Kocaoğlu için “Telefonla konuştuk. Toplantıda olmak istediğini ama başka plan nedeniyle gelemediğini söyledi. Sayın Kocaoğlu’yla her zaman her koşulda görüşürüz. Daha önceki ziyaretlerimizde misafirperverliğini görmüştük. Bugün de burada olsa memnuniyet duyardık. Ama burada olmaması protesto değil başka bir planlamadır” dedi.

Demirtaş’tan İzmir’de STK zirvesi: Kocaoğlu ile görüştüm…

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  Halkların Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bir dizi temas ve barış çağrısı için geldiği İzmir’de medya temsilcilerinin ardından sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

- İZMİR'DEN PKK'YA ÇAĞRI: AMASIZ, ANCAKSIZ...

-DEMİRTAŞ'TAN İZMİR'DE BARIŞ MESAJLARI

Tavacı Recep Usta Restoran’da gerçekleşen buluşmaya HDP heyeti ile birlikte çok sayıda STK temsilcisi geldi. HDP Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da davet gönderdi ancak Başkan daha önceden planlanan Karaburun programı nedeniyle toplantıya katılamadı. Buluşmada ülke gündemine dair önemli mesajlar veren Demirtaş, Kocaoğlu’nun katılmaması konusuna da açıklık getirdi.


 
HALK BU GİDİŞE DUR DİYECEK!
Demirtaş, burada temsilcilere neden barış istediklerini anlatırken, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Toplantının basına açık bölümünde konuşan Demirtaş,  “STK’ların 7 Haziran öncesinde Türkiye’ye vaat ettiğimiz toplumsal barışın olduğu yeni yaşam, açlığın sömürün olmadığı bir yaşam, inanç özgürlüğünün olduğu bir yaşam projesi için buradayız.7 Haziran’dan bu yana HDP’nin yüzde 13 oy alması dışında bir değişiklik yok. AKP’nin gücü elinden kaybediyor olması ülkeyi sürüklediği politikalar için geçerli değildir. Hükümetler geçicidir halkın iradesi kalıcıdır. Biz bu anlayışın ülkeyi yönetemeyeceği kanaatindeyiz. Madem ‘erken seçim’ dediler bundan sonra halk bu gidişe dur diyecektir” diye konuştu.
 
BU ÇOCUKLAR DAMDA TARLADA YETİŞMİYOR
Demirtaş, “6 milyondan fazla yurttaş HDP'ye oy çağrısına destek vermiştir. Bu desteği hiçe saymak Türkiye'ye kaybettirir. Ülke isterse 10 parçaya bölünsün yeter ki AKP tek başına iktidar olsun! Neyi savundukları belli değil! ‘Başkanlık’ derken neyi kastediyorlar bilen yok! Savaş olmasın, barış olsun dediğimizde vatana ihanet olarak yansıtıyorlar. Manipülasyonlarla toplumu yanıltmaya çalışıyorlar. Çağrı bütün Türkiye toplumunadır, silahlar sussun, çatışmalar dursun, ateşkes konumuna geçilsin… ‘Müzakerelerde çözemediğimiz hiçbir sorunumuz yoktur’ düşüncesini hakim kılmalıyız. HDP halktan aldığı destekle AKP'nin dayattığı tekçi politikalarla baş edebilecek güçtedir. Silaha asla gerek olmadığını düşünüyoruz, kendimize güveniyoruz, silahın derhal susmasını talep ediyoruz. Bir an önce halkın barış sesini görünür hale getirmeye çalışıyoruz. AKP bu ölümlerin altında kalacaktır. Gece gündüz savaş emirler verenler bu evlatların hesabını verecektir. Bu çocuklar damda, tarlada yetişmiyor. Her biri candır canımızdan azizdir, feda edecek evladımız yoktur. Feda edilecekse siyasetçiler kendini feda edecek. Önce silahları susturmak zorundayız savaşa geçit vermeyeceğiz. Silahla savaşla siyasetin dizayn edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.
 
BİZ BU ÜLKEYE UZAYDAN MI GELDİK?
MHP’nin koalisyon seçeneklerinde uzak durması sonucu AK Parti’nin ‘HDP’yle hükümet kurmak zorunda kaldık’ açıklamalarına Demirtaş’tan tepki geldi. 

Demirtaş, “Bakın utanmadan, sıkılmadan Başbakan dahil olmak üzere AKP yetkilileri çıkıp, ‘Ey MHP bakın sizin yüzünüzden HDP ile aynı hükümete girmek zorundayız’ diyorlar. Zannedersiniz ki HDP bu ülkenin düşmanıdır. Sizden ala bu ülkeye zarar veren var mı? Sadece bir ay içerisinde ülkeyi sürüklediğiniz duruma bakar mısınız? Siz kim oluyorsunuz ki bu ülkenin sahibi olarak mı görüyorsunuz. Biz bu ülkeye uzaydan mı geldik? 6 milyon insanın hakkıdır o hükümette görev almak. Anayasa gereği HDP'nin payına düşen üç bakanlıksa bu 6 milyon insanın hakkıdır, hakkı! Bugün MHP'yi suçluyorlar, HDP'yle hükümette görev almak zorunda kalıyoruz. Gece gündüz savaş isteyen MHP ile hükümet kurmaktan çekinmiyor. Gece gündüz barış diyen HDP aynı hükümette yer almaktan zorlanıyorlarmış. Kusura bakmayın hırsız değiliz, katil değiliz, savaş emri vermedik, eylem emri vermedik, Suriye'ye gizli gizli silah göndermedik. IŞİD'i beslemedik destek vermedik. Biz sizinle hükümet kurmayı kabul ediyoruz da siz mi etmiyorsunuz?  Kendinize gelin. Devlet malınız değildir” ifadelerini kullandı.


 
KOALİSYON SÖZÜ
Demirtaş ayrıca kamuoyu önünde koalisyon sözünü, ”Benim partim, eş genel başkanı olduğum partim, yüzde 50 oy alsın ve 300 milletvekili olsun, tek başına iktidar olsun… Kamuoyunun önünde söz veriyorum, buna rağmen koalisyon kuracağız. 300 milletvekilimiz olsa bile koalisyon kuracağız. Birlikte yaşayabilmek için egemenliği paylaşmak bu dönemde çok önemlidir. Toplumu bir arada tutmak için birlikte yönetmek büyük bir şanstır. Kutuplaşmayı önleyebilmek için tek başına iktidar gücümüz olsa dahi şans olarak görürüz. Bunlar bizim olsun diye düşünecek halimiz yok. Bizim sorumluluğumuz bir an önce ülkemizde barışı sağlamaktır” sözleriyle verdi.
 
KOCAOĞLU’YLA TELEFONDA GÖRÜŞTÜM
Öte yandan HDP İzmir İl örgütü tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz  Kocaoğlu’na toplantı için davet gönderilmişti. Kocaoğlu toplantıya katılmazken Demirtaş konuya açıklık getirdi.

HDP Eş Genel Başkanı, “Kendisi aradı sağ olsun Karaburun’da başka bir planlamasını olduğunu ifade etti. Telefonla konuştuk. Toplantıda olmak istediğini ama başka plan nedeniyle gelemediğini söyledi. Sayın Kocaoğlu’yla her zaman her koşulda görüşürüz. Daha önceki ziyaretlerimizde misafirperverliğini görmüştük. Bugün de burada olsa memnuniyet duyardık. Ama burada olmaması protesto değil başka bir planlamadır. Burada olsaydı belki biz Büyükşehir’i ziyaret ederdik” dedi.

 
Yunan askerinin bulunduğu adaya yüzüp Türk bayrağı açtı
 
En yetkili isim açıkladı: Taksit sınırlaması...
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hdp+chp 23 Ağustos 2015 Pazar 16:24

aziz başkan gelseydi çokta şaşırmazdık, chp + hdp olmuş

Yorumu oyla      14      5  
yorumsal 22 Ağustos 2015 Cumartesi 16:27

ya bırakın. guneydoguda pkknın cukurlarını hdpli belediyelerkazıyor. pkk demek hdp demek. kimi kandırıyorsunuz

Yorumu oyla      34      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Fuarı logosu tartışması: Akay’la Erel karşı karşıya!
AK Parti İl Eski Başkanı sosyal medyada İzmir Fuarı logosuyla HDP logosunu ...
AK Parti’de ‘danışma’ zirvesi, Zeybekci’den bombardıman!
İl Teşkilatı’nın 51.Danışma Meclisi Ekonomi Bakanı Zeybekci’yi ağırladı. ...
Demirtaş İzmir’den PKK’ya seslendi: Amasız, ancaksız…
HDP Eş Genel Başkanı artan terör olayları ve erken seçim gündeminin gölgesinde ...
 
CHP İzmir’de şaşırtan kararın perde arkası!
CHP Genel Merkezi İzmir İl Başkanlığı’nın talebi üzerine delege seçimlerini ...
Yeni iddia: AK Parti, CHP ve MHP'li muhaliflere gidebilir!
Seçmene 'HDP ile mecburdum' mesajı vermek isteyen Davutoğlu, kabinede ...
CHP’de eski vekilden seçimleri durdurma kararına sert tepki
CHP İzmir Eski Milletvekili Ersin, delege seçimlerinin 7 günlük maratonun ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘çivili’ tepki!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 1 Kasım'da ...
Meclis’te en kısa mesai rekoru: 22 saatlik vekiller!
Meclis bu dönem 8 toplantı yaptı, yeni seçilen 369 milletvekili toplam ...
Devletin zirvesini buluşturacak düğün
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün oğlu Ahmet Münir Gül, bu akşam İstanbul'da ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
5 Haziran Dünya Yeşil Yıkama Günü!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir, Bodrum'a kucak açmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva